Reviews schrijven voor Ciao, hoe en wat

Stel, je kan wel een aardig stukje tekst schrijven (en je vind schrijven geen nare bezigheid). Dat is natuurlijk leuk en bewijst dat je op school niet de hele tijd met je vriendjes hebt zitten praten. Maar stel nou dat je ook nog wat kan verdienen aan dat leuke stukje tekst? Waarom zou je die kans laten schieten? Reviews schrijven over allerlei produkten, is zo’n manier om geld te verdienen. Dit kan bij de website van Ciao. Hoe? En wat? Lees verder voor alle info over deze review-site.

Wat is Ciao?

Ciao is een website waar je prijzen van produkten kunt vergelijken, maar waar je ook terecht kunt voor het lezen van uitgebreide produkt-reviews. Daarnaast is het ook eenvoudig zelf een leuk zakcentje bij te verdienen als je zelf reviews gaat schrijven voor de site. De site heeft een grote database met allerhande produkten, hieronder even wat meer over de produkten in deze database.

De produkt categorieen

Heb jij een lipgloss van de HEMA in je beautycase liggen? Of heb je de nieuwste versie van Windows gekocht en wil je daarover iets vertellen? De produkt categorieen in de database hebben altijd wel iets interessants te bieden.

  • Hotels - Een goede of juist waardeloze ervaring met een hotel? Schrijf het op! In deze rubriek kun je reviews schrijven over binnen- en buitenlandse hotels.
  • Beauty – Een echte make-up fanaat of veel parfums op je nachtkastje staan? Dit zijn de waardevolle produkten en leveren ook echt een goed bedrag op (mits je goed schrijft!)
  • Film/DVD – De nieuwste film van Sex and the City in de bioscoop gezien of een ouderwets DVD-tje van stal gehaald? Je film-review is erg welkom op Ciao.
  • CD’s – Muziekfan en je mening delen over die ene leuke cd, zoek dan deze Ciao categorie eens op.
  • Boeken – Kinderboeken, kookboeken, thrillers, Engelse boeken, als boekenwurm een heerlijke categorie om je in te verdiepen.
  • Websites/webshops – Een rubriek waar veel voor geschreven word, is de rubriek waar webshops beschreven worden. Erg nuttig om vooraf te kijken of die vage webwinkel ook echt zo betrouwbaar is.
  • Computers/Audio – Er zijn enkele reviewschrijvers op Ciao actief die zeer goed en uitgebreid informatie verschaffen over computers en bijbehorende apparatuur. Zeker bij een grote aankoop, is het prettig vooraf wat meer te weten over het (toch niet al te goedkope) produkt.

Verdienen? Hoe dan?

Het hele Ciao concept is simpel. Afhankelijk van het produkt dat je beschrijft, krijg je een vergoeding van 1,2 of 3 cent per beoordeling. Deze beoordelingen krijg je van mede Ciao schrijvers. Ben je de eerste die een produkt beschrijft (en je doet dit op een goede manier), dan krijg je de eerste maand dat je review op de Ciao site staat, het dubbele bedrag.

Stel, je schrijft een review over een Teletubbie DVD (die is 3 cent waard per beoordeling) die nog niet in de Ciao database staat. De review die je schrijft is in orde en bevat geen rare spelfouten, is netjes qua opmaak, bevat nuttige informatie en is daarnaast niet stiekem van een ander gekopieerd, dan krijg je bij 10 mede Ciao beoordelingen, dus geen 0,30 cent totaal, maar 0,60 cent. De vaste Ciao schrijvers beoordelen dagelijks de nieuwste reviews. En zullen je ook eerlijke feedback geven als er iets niet klopt of je juist een geweldige review hebt geschreven.

Elke maand wordt er ook een bonusfonds verdeelt van 3000 Euro. Afhankelijk van het aantal reviews dat je hebt geschreven en de kwaliteit hiervan, kun je daarin meedelen. Uit eigen ervaring weet ik dat dit maandelijks naast de gewone “schrijfcenten”ook nog aardig wat extra kan opbrengen. Elke maand wordt er door Ciao uitbetaald en via je eigen Ciao account kun je een betaling aanvragen. Dit geld komt dan op je reguliere bankrekeningnummer binnen.

Hier ga ik mee aan de slag!

Je hebt dit artikel gelezen en het lijkt jou wel wat, dat schrijven voor Ciao? Bezoek de site dan even en schrijf jezelf in. Maar: lees voordat je schrijft enkele goede en hoog beoordeelde reviews. Slechte reviews zijn niet alleen nutteloos voor lezers die de site bezoeken, ze irriteren de vaste Ciao beoordelaars ook enorm. En dit zorgt er weer voor dat je een slechte beoordeling krijgt (die leveren dus NIKS op). Veel schrijfplezier!
© 2010 - 2024 Nfrerichs, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ciao-shopping: Snel punten verdienenCiao-shopping.nl is een website waar men reviews over producten, reizen, webshops en enzovoort kan schrijven en daar ver…
Klezzer - online geld verdienen met reviewsKlezzer - online geld verdienen met reviewsWil je online geld bijverdienen, waar en wanneer het jou uitkomt? Vind je het leuk om je ervaringen te delen met product…
Aliexpress: Weave of nephaar kopenWe willen allemaal weleens een ander kapsel, mooie lange lokken, krullen, een sexy bob of misschien wel een pixie cut. V…
Dooyoo, reviews schrijven in het EngelsReview schrijvers zijn er genoeg in ons mooie kikkerland, maar ook voor sites in het buitenland kun je actief meeschrijv…

Schulden aflossen - betalingsregeling treffenAls je in de problemen dreigt te raken met een bepaalde hoeveelheid schuld, dan kun je maar het beste onmiddellijk actie…
Boodschappen doen zonder teveel uit te gevenHet word je lang niet altijd even makkelijk gemaakt als het gaat om boodschappen doen. Winkels houden rekening met de zw…
Bronnen en referenties
  • www.ciao.nl
Nfrerichs (5 artikelen)
Gepubliceerd: 28-06-2010
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.