Ciao-shopping: Snel punten verdienen

Ciao-shopping.nl is een website waar men reviews over producten, reizen, webshops en enzovoort kan schrijven en daar vervolgens geld mee kan verdienen. Naast het schrijven van deze reviews krijg je communitypunten deze bepalen de mate waarin je bekend staat op Ciao. Deze punten zijn zeer belangrijk en in dit artikel word omschrijven hoe je snel aan deze communitypunten kan komen.

Wat is Ciao-shopping.nl

Ciao-shopping.nl (hierna te noemen: Ciao) is onderdeel van de zoekmachine Bing wat weer onderdeel is van Microsoft. Wanneer je bij Bing.nl op winkelen klikt word je automatisch doorverwezen naar Ciao. Op Ciao kunnen mensen producten, reizen en nog veel meer dingen beoordelen. Dit kan men door middel van een review. Hierin omschrijft men uit eigen ervaring wat men van bijvoorbeeld het product vind, en krijgt hier een kleine vergoeding voor. Mede Ciao gebruikers kunnen vervolgens de reviews weer beoordelen waardoor er communitypunten verdient worden. Deze communitypunten geven je een soort status op Ciao en zijn daarom zeer belangrijk.

Communitypunten

Als je als nieuweling begint met Ciao dan begin je met 0 communitypunten. Dit resulteert tot een witte stip bij je naam. Wat weer inhoud dat je nog onervaren bent op Ciao en je jezelf nog moet bewijzen. Wanneer je de witte stip hebt ben je nog beperkt in een aantal dingen op Ciao, maar dit veranderd meteen zodra je de volgende status hebt bereikt.

Overzicht van de stippen:
Niveau 1Wit1 - 1.000 punten
Niveau 2Groen1.000 - 4.999 punten
Niveau 3Blauw5.000 - 9.999 punten
Niveau 4Paars10.000 - 19.999 punten
Niveau 5Rood20.000 - 49.999 punten
Niveau 6Oranje50.000 - 99.999 punten
Niveau 7Brons100.000 - 250.000 punten
Niveau 8Zilver250.000 - 499.999 punten
Niveau 9Goud500.000 - 4.999.999 punten
Niveau 10Zwartmeer dan 5.000.000 punten

De eerste 1000 punten zijn snel verdient en zorgen ervoor dat je ook uit het beginners stadium bent. De groene stip laat zien dat je serieus met Ciao bezig bent en de mensen zullen wat anders naar je gaan kijken.

Snel communitypunten verdienen

Review schrijven

De meeste voor de hand liggende manier om communitypunten te verdienen is door het schrijven van een review. Voor het schrijven van een review krijg je 30 communitypunten, en voor iedere daar op volgende beoordeling extra punten, dit kan maximaal 9 communitypunten zijn voor een uitzonderlijke beoordeling. Maar dit kan ook negatief uitvallen indien je review helemaal nergens op slaat in dat geval krijg je een irrelevante beoordeling krijgen en kan je maximaal 9 communitypunten verliezen. Een gemiddelde review word 15 maal beoordeeld met gemiddeld een zeer behulpzaam als evaluatie. Dit levert je gemiddeld in totaal een 120 communitypunten op. Een gemiddelde review schrijf je in een plusminus een half uur. Dus kan er per half uur een 120 communitypunten verdient worden.

Vrienden uitnodigen en vriend worden

Bij Ciao is het mogelijk om een mensen toe te voegen in je vertrouwensnetwerk, maar mensen kunnen u ook toevoegen. Indien een mede Ciao gebruiker u toevoegt in zijn of haar netwerk dan ontvangt u meteen 80 communitypunten. Dat is gemakkelijk verdient. Het is daarom ook verstandig om je sociaal op te stellen in dit netwerk van Ciao zodat mensen je gaan respecteren.
Daarnaast is het nog mogelijk om vrienden uit te nodigen. Via Ciao kan je een speciale link naar je vrienden sturen, en wanneer zij zich aanmelden via deze link krijg u maar liefs 150 communitypunten. Op deze manier verdien je in één klap meer dan bij het schrijven van een gemiddelde review.

Producten voorstellen

Naast de twee bovengenoemde manieren om snel aan communitypunten te komen is er nog een derde manier waarop je snel communitypunten verdient. Deze methode verdient toch wel het snelst zijn punten en heb je zelf helemaal in de hand. Bij Ciao waarderen ze het wanneer je een productvoorstel doet. Dit houd in dat je een nieuw product toevoegt aan Ciao wanneer het product nog niet op de website staat. Ciao heeft al vele producten in zijn database staan maar er zijn ook nog heel veel dingen die er nog niet in staan. Aan u om deze toe te voegen aan Ciao en hiermee maar liefs 30 communitypunten mee binnen te slepen. De 30 communitypunten krijgt u pas wanneer het product daadwerkelijk is geaccepteerd. Dus het is wel even wachten op de communitypunten maar dit is meestal binnen enkele dagen verwerkt. Het voorstellen van een nieuw product kost maar een 1 a 2 minuten werk. Dus kan er in een half uur wel 900 communitypunten verdient worden. Na het voorstel kan eventueel ook meteen een review over het product geschreven worden, zodat iemand anders u niet voor is.

Extra

Er zijn nog een aantal andere methodes om kleine beetjes communitypunten bij elkaar te smokkelen. Immers alle kleine beetje met elkaar is weer een hele hoop. Hier een overzicht van deze methodes:
  • Foto toevoegen aan een review - 2 punten per foto
  • Andere gebruikers beoordelen d.m.v. commentaar - 3 punten per commentaar
  • Andere gebruikers beoordelen d.m.v. evaluatie - 1 punt per evaluatie
  • Vragen stellen bij product - 3 punten per vraag
  • Vragen beantwoorden - 1 punt per antwoord
© 2011 - 2024 Gekkegerrit, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Spaarrente Credit EuropeSpaarrente Credit EuropeDe Credit Europe Bank, CE, biedt heeft in 2021 voor u een spaarrekening zonder voorwaarden. De internet spaarrekening ku…
Credit default swaps: verzekeren tegen faillissementCredit default swaps: verzekeren tegen faillissementCredit default swaps worden gebruikt om te beschermen tegen een faillissement van een land of bedrijf. Er wordt veel geh…

Wat is verkopen?Wat is verkopen?Verkopen is een vak apart. Het wordt vaak onderschat door mensen totdat zij zelf een keer in de verkoop moeten staan. Zi…
Wat is een modaal inkomen en verdienen de buren dat ook?Wat is een modaal inkomen en verdienen de buren dat ook?In 2011 verdient iemand met een modaal inkomen ongeveer 33.000 euro bruto per jaar. Netto blijft daar zon 22.000 euro v…
Bronnen en referenties
  • www.ciao-shopping.nl
Gekkegerrit (16 artikelen)
Gepubliceerd: 31-01-2011
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.