Stop schulden maken met jouw creditcard

Stop schulden maken met jouw creditcard Veel schulden worden veroorzaakt door het gebruik van creditcards. Deze tips helpen jou om van de schuld door het gebruik van een creditcard af te komen.

Door creditcards in de schulden

Met de huidige stand van onze economie is het voor veel mensen moeilijk om uit de schulden te komen die ze hebben opgebouwd met hun creditcard. Het saldo op creditcards loopt van honderden euro’s tot vaak enkele duizenden euro’s en vaak loopt dit saldo maandelijks nog op. Als jij vecht tegen deze creditcard schulden en het lijkt een eindeloze strijd, dan kunnen de volgende tips jou misschien helpen om van jouw creditcard schulden af te komen.

Overdenk jouw impulsaankopen

Meestal wordt snel de creditcard gebruikt i.p.v. contant te betalen. Door het gemak van de creditcard wordt er nauwelijks meer nagedacht over wat er nu eigenlijk wordt gekocht. Als dit bij jou ook het geval is dan zul je jouw impulsaankopen moeten stoppen. Denk goed na voordat je iets koopt en stel jezelf de vraag of je dit daadwerkelijk wel nodig hebt en of je er eventueel ook zonder zou kunnen. Een goede tactiek is om de winkel te verlaten en minimaal 24 uur bedenktijd te gebruiken. Daarna beslis je of je het echt nodig hebt en zo ja, dan wel contant betalen als het mogelijk is.

Gebruik maximaal één creditcard

In bijna alle gevallen blijkt dat mensen aan één creditcard genoeg hebben. Door het gebruik van meerdere creditcards heb je vaak meer geld beschikbaar waardoor het gemak weer toeneemt om weer één van deze creditcards te gebruiken. Als jij ook te gemakkelijk geld uitgeeft dan zal het gebruik van maximaal één creditcard jou helpen om van jouw schulden af te komen op de lange termijn. Als je nu meerdere creditcards gebruikt dan is het verstandig om de meest gunstige creditcard te blijven gebruiken en het gebruik van de overige zo snel mogelijk te stoppen. Het kan misschien handig zijn om één extra creditcard te gebruiken voor noodgevallen, maar zorg ervoor dat je deze thuis laat en nooit gebruikt voor de gewone aankopen.

Verlaag de limiet tot jouw eigen budget

Door de limiet op jouw creditcard te verlagen kun je voorkomen dat je onnodig veel uitgeeft. Bepaal voor jezelf wat je maximaal per maand mag uitgeven met jouw creditcard. Dit bedrag moet je zorgvuldig bepalen zodat je niet boven jouw maandelijkse budget uitkomt. Hierdoor stel je voor jezelf een limiet in zodat je niet ongemerkt meer uit gaat geven dan dat jouw budget toelaat.

Plan jouw nieuwe financiële situatie

Zorg ervoor dat je voor jezelf duidelijk beslist hebt dat je jouw financiële situatie wilt gaan verbeteren. Weet zeker dat je jouw creditcard schuld wilt aflossen. Je moet je ook beseffen dat dit niet gemakkelijk zal zijn en dat je vastberaden moet zijn en dat je over veel doorzettingsvermogen moet beschikken. Als je positief blijft, naar jouw doel toe blijft werken om vrij van schulden te leven, en je jezelf blijft realiseren dat je het kunt, dan gaat het jou zeker lukken.
© 2008 - 2024 Wubbo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voor- en nadelen van een prepaid creditcardVoor- en nadelen van een prepaid creditcardDe prepaid creditcard is anno 2014 een steeds wijder verspreid begrip. De prepaid creditcard is een creditcard met iets…
Prepaid creditcard aanbiedersPrepaid creditcard aanbiedersDe prepaid creditcard wint aan terrein, omdat deze veel gemakkelijker aan te vragen is dan een reguliere creditcard. Bij…
Prepaid creditcard: voordelen & nadelen van prepaid creditPrepaid creditcard: voordelen & nadelen van prepaid creditDe prepaid creditcard is vooral geschikt voor mensen die geen klassieke creditcard toegekend krijgen. Vaak gaat het om m…

Tips tegen impulsaankopenTips tegen impulsaankopenPrijsstijgingen, werkloosheid, financiële crisis….Het zijn vandaag de dag meer geworden dan zomaar wat begrippen. Veel m…
Schulden en jouw gezondheidSchulden en jouw gezondheidSchulden kunnen zorgen voor een slechte gezondheid. Als je in een financiële crisis zit is het belangrijk om op jouw gez…
Wubbo (61 artikelen)
Gepubliceerd: 13-12-2008
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.