Retourpinnen: alleen bij aankoop met pinpas of creditcard

Je kent het wel: je hebt een aankoop gedaan, maar thuis ben je toch niet tevreden. Op alle producten geldt dan dat je ze terug kunt brengen. Maar voor winkels is het soms erg moeilijk om grote bedragen uit de kas terug te geven. Simpelweg omdat ze dat geld niet in kas hebben, of omdat ze direct door hun kasgeld heen zijn. Daarom is er nu retourpinnen. Maar retourpinnen kan alleen als er met een pas is betaald.

Bij jeansketen Score kun je retourpinnen

Jeansketen Score is het eerste bedrijf dat er voor zorgt dat mensen hun geld via hun pas weer terug kunnen krijgen. De zogeheten omgekeerde pintransactie is ontwikkeld door Centric, businesspartner CCV en de Rabobank.

Omgekeerd pinnen

Retourpinnen houdt in dat wanneer klanten hun artikelen terug brengen naar de winkel, het aankoopbedrag de volgende dag op de rekening terug wordt gestort. Een pincode ingeven is niet nodig. De klant moet wel de pas in het pinapparaat steken en dan op OK drukken. Het bedrijf waar het artikel is gekocht geeft dan de opdracht het bedrag terug te storten op de rekening van de klant. Een retourpinbon met een handtekening van de winkel geldt als bewijs dat het geld inderdaad is teruggestort.

Alle bankpassen

De Rabobank is de eerste bank die het retourpinnen aanbiedt. Maar dat betekent niet dat iemand die bij een andere bank bankiert er geen gebruik van maken. Alle bankpassen zijn geschikt, dus ongeacht waar iemand bankiert.

Je wilt retourpinnen. Hoe doe je dat?

De klant hoeft eigenlijk niets te doen. Ook niets in te stellen. Ja toch, de aankoop moet namelijk wel met een pinpas of creditcard zijn afgerekend. Dus contact een artikel betalen en dan vragen om retourpinnen bij het terugbrengen kan niet. Overigens kunnen ook buitenlandse bankpassen worden ingezet.

Wat komt niet in aanmerking voor retourpinnen?

Retourpinnen kan dus alleen als iets met een bankkaart is betaald. Dat betekent automatisch dat de onderstaande manieren van betaling buiten de boot vallen bij retourpinnen:
  • Contante betalingen
  • Betalingen met cadeaubonnen
  • Tegoedvouchers
  • Betalingen met IDEAL
  • Betalingen met Chipknip

Andere banken gaan ook retourpinnen aanbieden

Ook andere banken, zoals ABN AMRO en ING, willen in 2014 retourpinnen aan gaan bieden. Begin 2014 is het alleen nog de Rabobank die dit aanbiedt.

Efficiënter en veiliger

Het retourpinnen heeft voordelen voor alle partijen. De winkelier is minder gevoelig voor diefstal en overvallen, omdat hij veel minder geld in kas hoeft te hebben. Klanten krijgen hun geld gewoon op hun rekening. Zeker als het om grote retourbedragen gaat is dat ook voor hen veiliger. Bovendien betalen steeds meer mensen alleen nog maar met een pas.
© 2014 - 2024 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Retourpinnen, wat is dat?Retourpinnen, wat is dat?In sommige winkels is het vanaf 9 april 2014 mogelijk om gebruik te maken van retourpinnen. Als je niet tevreden bent ov…
Retourpinnen: in de winkel geld terug via pinpasRetourpinnen: in de winkel geld terug via pinpasBij retourpinnen kun je nadat je een product hebt teruggebracht naar de winkel via een pintransactie het aankoopbedrag t…
Online bestelling retourneren bij de H&MOnline bestelling retourneren bij de H&MVia de site of de catalogus van de H&M heb je een bestelling gedaan. Na een aantal dagen is je bestelling binnen gekomen…
Hypotheekrente vooruit betalen biedt voordelenDe betaalde hypotheekrente voor uw eigen woning kunt u aftrekken van uw inkomen. In bepaalde gevallen is het lonend om h…

Diamant kopen? Lees eerst de tipsDiamant kopen? Lees eerst de tipsDiamanten zijn zeer waardevol. Maar hoeveel is de diamant die u kopen wilt echt waard? Als u weinig verstand van diamant…
Vakantiehuis kopen in het buitenland: kosten en tipsVakantiehuis kopen in het buitenland: kosten en tipsIedereen droomt weleens van het kopen van een vakantiehuis in het buitenland. bij het kopen van een vakantiehuis in het…
Bronnen en referenties
  • Leeuwarder Courant
  • Friesch Dagblad
  • Centric
Singalees (1.216 artikelen)
Gepubliceerd: 01-05-2014
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.