Geld verdienen met daytraden!

Geld verdienen met daytraden! De doelstelling is u EEN methode te leren om per dag resultaat te genereren in de handel met futures. Dit kan worden bereikt door de toepassing van enkele zeer uitgekiende basistechnieken.

Psychologie

Een van de belangrijkste facetten van het traden is discipline. Veel traders die de dag met een leuke winst beginnen, leveren dit meestal gedurende de dag weer in. Wat u de eerste weken op moet brengen is te stoppen met traden indien uw doel voor de dag bereikt is. Dit doel is bijv. 2 punten op de AEX, 20 punten voor de DAX of 25 punten voor de Mini Nasdaq. Laat u bovendien beslist niet leiden door eventuele verliezen die u in het verleden heeft gemaakt. De primaire doelstelling is u discipline bij te brengen en dit kunt u alleen bereiken indien u uzelf de baas bent. Als u kunt opbrengen met traden te stoppen indien u uw doel voor de dag bereikt heeft, dan is dit voor u een persoonlijke overwinning en krijgt u controle over uw handelen. De overige tijd kunt u besteden aan training en uzelf de handelstechnieken eigen maken.

Indien u gedurende een periode van twee weken deze discipline heeft opgebracht en uw dagresultaten heeft behaald dan pas is het tijd om een stap verder te gaan. De volgende stap is dan, die momenten af te wachten welke een duidelijke indicatie geven over de richting van de koers. Een van de belangrijkste psychologische factoren bij het traden is geduld, wachten op het juiste moment.

Opzetten van uw chart (bijv. met TradeStation of Binck)

 • Open een grafiek op basis van 20 ticks.
 • Zet onder aan de chart de indicator %R VAN LARRY WILLIAMS. De lijn van 10 geeft een oversold-gebied aan en de lijn van 90 geeft een overbought-gebied aan.
 • Zet twee maal de indicator Moving Average in uw chart, eenmaal met een waarde van 21 en eenmaal met een waarde van 40.

De indicator Moving Average verandert in TradeStation van kleur indien de trend wijzigt. Blauw voor een opwaartse trend en rood voor een neerwaartse trend. We gaan er even vanuit dat u met TradeStation werkt. Een vertaling naar Binck laat zich niet moeilijk raden!

Condities voor het kopen van een contract

 • De Moving Average 40 moet duidelijk een opwaartse trend vertonen (omhoog, blauw).
 • De Moving Average 21 mag eventueel rood worden, maar beter is dat deze ook een opgaande trend toont (blauw).
 • Indien de indicator %R VAN LARRY WILLIAMS onder de Buy-zone komt, deze wordt dan blauw, kunt u een contract kopen met een stop van 2 punten.

Het gebeurt dikwijls dat de %R VAN LARRY WILLIAMS een dubbele of zelfs een drie dubbele bodem maakt. Gebruik de candlesticks om te bepalen wanneer u koopt:
 • Hammers
 • Omgekeerde hammers
 • Opslokpatronen
Genoemde candlestick-patronen worden meestal gevormd op een bodem en moeten worden gebruikt in combinatie met een opwaartse trend en een %R VAN LARRY WILLIAMS die onder de 10 is, of een bar eerder onder de 10 is geweest.

Risicobeperking

Indien een positie is ingenomen en deze zich positief ontwikkelt pas de stop dan aan naar een risico van 1 punt. Zet de positie zich positief door, pas dan de stop aan naar uw instapmoment.

Winstbescherming

Bescherm uw winst door middel van trendlijnen. Indien de prijs onder de trendline sluit, sluit dan ook onmiddellijk uw positie en wacht op de volgende kans.

Belangrijk!

Geef uw orders altijd market, dus geen limieten. Uw kunt wel limiet orders geven indien u een bepaalde prijs wil hebben om een winst te nemen. Voorbeeld: u heeft een AEX gekocht voor 500 en zet een verkooplimiet in de markt op 502, dit geeft een winst van 2 punten.

Condities voor het verkopen van een contract

 • De Moving Average 40 moet duidelijk een neergaande trend vertonen (omlaag, rood).
 • De Moving Average 21 mag eventueel blauw worden, maar beter is dat deze ook een neergaande trend toont (rood).
 • Indien de indicator %R VAN LARRY WILLIAMS boven de Sell-zone komt, deze wordt dan rood, kunt u een contract verkopen met een stop van 2 punten.

Het gebeurt dikwijls dat de %R VAN LARRY WILLIAMS een dubbele of zelfs een drie dubbele top maakt. Gebruik de candlesticks om te bepalen wanneer u verkoopt:
 • Omgekeerde hammers
 • Hanging man patronen
 • Omgekeerd opslokpatronen
Genoemde candlestick-patronen worden meestal gevormd op een top en moeten worden gebruikt in combinatie met een neergaande trend en een %R VAN LARRY WILLIAMS die boven de 90 is, of een bar eerder boven de 90 is geweest.

Risicobeperking

Indien een positie is ingenomen en deze zich `positief` ontwikkelt, pas de stop dan aan naar een risico van 1 punt. Zet de positie zich `positief` door, pas dan de stop aan naar uw instapmoment.

Winstbescherming

Bescherm uw winst doormiddel van trendlijnen. Indien de prijs boven de trendline sluit, sluit dan ook onmiddellijk uw positie en wacht op de volgende kans.

Belangrijk!

Geef uw orders altijd market, dus geen limieten. Uw kunt wel limiet orders geven indien u een bepaalde prijs wilt hebben om een winst te nemen. Voorbeeld: u heeft een AEX verkocht voor 500 en zet een kooplimiet in de markt op 498, dit geeft een winst van 2 punten.

Aditionele koop- en verkoopmomenten

Natuurlijk doen er zich ook koop- en verkoopmomenten voor ongeacht de richting van de trend. Wij spreken hier dan over dubbele bodems en toppen. Het vergt wat training om deze toppen en bodems op te sporen maar indien zij zich voordoen kan als volgt worden gehandeld:

Koop

Indien u een dubbele bodem constateert en de indicator %R VAN LARRY WILLIAMS bevindt zich in de buyzone en er wordt een HAMMER of OPSLOKPATROON gevormd, koop dan market en gebruik een stop van 2 punten. Uw winst kunt u beschermen zoals eerder besproken. Pas dezelfde risicobeperking toe zoals eerder uitgelegd, dus stops omhoog aanpassen.

Verkoop

Indien u een dubbele top constateert en de indicator %R VAN LARRY WILLIAMS bevindt zich in de sellzone en er wordt een OMGEKEERDE HAMMER of OMGEKEERD OPSLOKPATROON gevormd, verkoop dan market en gebruik een stop van 2 punten. Uw winst kunt u beschermen zoals eerder besproken. Pas dezelfde risicobeperking toe zoals eerder uitgelegd, dus stops naar beneden aanpassen.

Slotopmerking

Ik ben ervan overtuigd dat door toepassing van deze technieken een tweetal doelen worden gediend. Ten eerste zal uw risico per trade minimaal zijn en ten tweede kan op deze manier gemakkelijk een dag met winst worden afgesloten.

Succes met de handel!
© 2007 - 2024 Senger, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beleggen: Analyse van het aandeelBeleggen: Analyse van het aandeelAandelenanalyse is een manier waarmee je kan bepalen wanneer en in welk aandeel je moet beleggen. Ook kan je met deze an…
Beleggen of speculeren: daytradenBeleggen of speculeren: daytradenDaytraden is voor sommigen geen beleggen maar speculatie. Bij daytraden hebt u wel degelijk een strategie en u kunt veel…
Technisch beleggenTechnisch beleggenBeleggen in aandelen blijft altijd risicovol en kan beladen zijn met emotie. Er zijn ook objectieve hulpmiddelen om een…
Wat is daytrading? De voor- en nadelenDaytraden is een speciale vorm van beleggen. Anders dan bij gewoon beleggen, is deze vorm niet gericht op de lange termi…

Hoe komt u tot een goede (technische analyse) strategie?Hoe komt u tot een goede (technische analyse) strategie?Voor handel in opties en futures moet u het in het begin niet te breed zoeken. U moet keuzes maken in indices en aandele…
Beleggen in slimme gestructureerde beleggingsproductenBeleggen in slimme gestructureerde beleggingsproductenGestructureerde beleggingsproducten worden gebruikt om veel geld te verdienen op de beurs en zijn derivaten. Het zijn be…
Bronnen en referenties
 • www.beursplaza.com
Reactie

Henk, 29-03-2009
Zijn er ook daytraders met het Vision programma? Daar zou ik graag de indicatoren van weten. Reactie infoteur, 18-05-2009
Het spijt me: geen idee!

Senger (41 artikelen)
Gepubliceerd: 05-10-2007
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Beleggen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.