De beste belegging in 2020

De beste belegging in 2020 Wat is voor u de beste belegging in 2020 hoeft dat niet voor een ander te zijn. Het is maatwerk, wat past er bij u? U kunt in veel zaken beleggen, maar waar kunt u dan het beste voor kiezen? Wellicht geen aandelen als belegging, maar een specifiek beleggingsproduct met hoog rendement en weinig risico. Ga altijd vooraf na of een beleggingsproduct of spaarproduct is wat u wilt, of het gevraagde rendement kan geven en wat het risico is. Beleggingstips dus, met een korte leidraad voor wie een passend beleggingsproduct zoekt. Wat is uw beleggingsprofiel en wat zijn dus de beleggingen die het beste bij uw passen. Neemt u veel risico of juist niet. Allemaal belangrijk voor succesvol beleggen.

Banken zijn creatief met beleggen

Banken zijn zeer creatief in het bedenken van allerlei nieuwe producten, vormgegeven in mooie glossy brochures. Er zijn alleen al meer dan 10.000 beleggingsfondsen, waarin u kunt beleggen en ontelbare andere financiële producten. Hebt u iets te besteden, dan bent u snel populair bij de aanbieders van financiële producten. Beleggen is geen kunst, verstandig beleggen wel. Dat doet u door de juiste vragen te stellen.

Wat wilt u met uw geld bereiken?

Dat is toch de eerste vraag die u zich stellen moet. Met welk doel wilt u investeren? Wanneer moet dit doel zijn bereikt? Wat is uw risico profiel? Jagen op snelle winst en dus hoge rendementen met veel risico, is toch duidelijk wat anders dan vermogen opbouwen om bijvoorbeeld een hypotheek af te lossen. Kies de producten die bij uw doelen passen. Beleggen in een product omdat dat goed oogt, is onverstandig.

Hoeveel geld is er vrij beschikbaar?

Geld beleggen met tijdshorizon betekent dat uw geld niet direct weer beschikbaar is. Of het moet zijn tegen hoge kosten, boetes en met onvoldoende rendement. Natuurlijk zijn door de marketingmachines sommige producten bijna onweerstaanbaar, maar van impulsaankopen bij beleggen zijn tot nog toe nog maar weinig beleggers rijker geworden. Voor de banken is het natuurlijk vaak wel raak.

Waarin stopt u uw geld, wat is de beste belegging?

Klinkende namen passeren er vaak de revue. Maar voor u is van belang hoe hoog het verwachte rendement is en hoeveel risico u daarbij loopt. Is dat rendement geheel of gedeeltelijk gegarandeerd en is er een mogelijke verplichting tot bijbetalen? Waar is bovendien dat rendement op gebaseerd? Vaak ziet u mooie rendementsgrafieken uit het verleden die zijn gebaseerd op top maanden en topjaren. Een maand meer of minder kan al veel schelen. Let daar op.

Wat is het risico en risicospreiding?

Stel u de volgende vragen:
  • Gaat het om beleggingen met deels geleend geld en dus een groter risico?
  • Is er sprake van een goede spreiding, en hoe risicovol is de sector waarin belegd gaat worden?
  • Hoe is uw houding ten aanzien van risico’s?
  • Slaapt u nog wel goed als het eens mis gaat?
  • Hoe zorg ik voor risico spreiding?

Wat zijn de kosten van beleggen in 2020?

Brochures blinken vaak niet uit in het tonen van de kosten. De directe kosten en de verborgen kosten. Bekijk dus goed wat de jaarlijks terugkerende kosten zijn, de eenmalige kosten en de transactiekosten. Let goed op de verborgen kosten. Bij de uitgifte van nieuwe certificaten van aandelen wordt door banken vaak een verschil aangebracht tussen de uitgifteprijs van het certificaat en de nominale waarde. Dit verschil gaat ten koste van uw rendement. Er zijn ook obligaties op de markt die een hoge rente bieden, maar boven pari worden verkocht, met daar bovenop nog eens hoge inschrijvingskosten. Ook dit vermindert het rendement. Soms zijn er ook boetes, wanneer u van het product af wil.

Slot geld lenen in 2020

Tot slot geldt dat als u product niet begrijpt, u ook niet in dat product moet stappen. Geloof niemand op zijn blauwe ogen en vergelijk verschillende producten goed. Zoek op internet en vraag advies. Een goede checklist succesvol beleggen kan u dan ook veel ellende besparen.

Lees verder

© 2007 - 2020 Zeemeeuw, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Verbouwingslening MoneYou: snel online geregeldVerbouwingslening MoneYou: snel online geregeldU zoekt naar een manier om een verbouwing aan uw eigen woning te financieren. In dat geval zou de verbouwingslening van…
Beleggen met hefboom op de beurs in 2020Beleggen met hefboom op de beurs in 2020Veel koersbewegingen op de effectenbeurs in 2020? Dan kunt u op de beurs beleggen met hefboom en zo enorme winsten op uw…
Beleggen voor beginners: risicospreiding is wat teltBeleggen voor beginners: risicospreiding is wat teltAan elke belegging kleven risico's. Wat vooral telt bij beleggen is voldoende risicospreiding van je beleggingen. De uit…
In turbo’s beleggen, bescherm uw aandelen en maak winstIn turbo’s beleggen, bescherm uw aandelen en maak winstWat zijn turbo's eigenlijk en hoe kunt u in 2020 het beste in een turbo of turbo xl beleggen? Hoe beleggen in turbo's en…

Ervaren belegger maakt ook grote foutenErvaren belegger maakt ook grote foutenBeleggen op de effectenbeurs is niet zonder risico. Ook ervaren beleggers en handelaren maken grote fouten. Er zijn een…
Als particulier beleggen in ABN AMROAls particulier beleggen in ABN AMROABN AMRO ging eind 2015 naar de beurs, voor een deel althans. Ook u als particulier kunt in ABN AMRO beleggen. Het aande…

Reageer op het artikel "De beste belegging in 2020"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Zeemeeuw
Laatste update: 05-01-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Beleggen
Special: Beleggen in 2020
Schrijf mee!