Het rentegarant product p7 van Wilgenhaege

Het rentegarant product p7 van Wilgenhaege Een rentegarant product is voor iemand die wil sparen en beleggen tegelijkertijd, zonder het volledige risico te willen lopen van onbeschermd beleggen op de beurs. Wilgenhaege heeft meerdere van dergelijke producten. De meest recente is de P7 rente garant note. Dit beleggingsprodukt keert al jaren 7% uit, veel meer dan de spaarrente. De looptijd liep tot maximaal 2015.

Sparen en beleggen, het kan tegelijkertijd met de rentegarant note

Een spaarder heeft meestal een wat andere gesteldheid dan een belegger. Waar de belegger gewend is risico’s te nemen op de beurs, is een spaarder meestal een risicomijder. En omdat niet alles zwart of wit is, zijn er ook producten voor mensen die van twee walletjes willen eten: die sparen èn beleggen tegelijkertijd.

De P7 van Wilgenhaege

Sparen en beleggen is ook verenigd in het beleggingsproduct P7 van Wilgenhaege. Wilgenhaege is de aanbieder, Barclays de uitgever. Het rente-certificaat P7 is gerelateerd aan de DJ EURO STOXX 50® en heeft een looptijd van 7 jaar (2008-2015). De eerste twee jaren krijgt u een vaste rente van 7%. Wat u in latere jaren krijgt is mede afhankelijk van de ontwikkeling van de DJ EURO STOXX 50®, waarin de aandelen zijn opgenomen van 50 toonaangevende ondernemingen uit de eurozone. De doelrente voor de latere jaren is ook 7%, maar of u die ook echt zult krijgen is afhankelijk van de beursontwikkeling, afgezet tegen de hoogte van de index bij de start. Elk jaar, te beginnen vanaf jaar 3, wordt bekeken hoe de index staat ten opzichte van de startwaarde. Noteert de index op de peildatum van het desbetreffende loopjaar 60% of meer van zijn startwaarde, dan krijgt u ook over dat jaar 7% uitgekeerd. Zo niet, dan wordt voor dat jaar geen rente betaald.

Maximale en minimale rente

In het ergste geval ontvangt u dus 14% rente in 7 jaar ofwel 2% per jaar. In het gunstigste geval ontvangt u per jaar 7% rente ofwel bijna 50% rente. Maar wat gebeurt er met uw inleg?

Is er een hoofdsomgarantie?

Is de hoofdsom beschermd, net zoals op een spaarrekening tot een bedrag van 100.000 euro aan spaargeld beschermd is door het depositogarantiestelsel? Het antwoord is neen. U krijgt de hoofdsom 100% terug, als op het einde van de looptijd van 7 jaar de DJ EURO STOXX 50 hoger staat dan 60% van de gekozen startwaarde. Het feit dat het hier om een beleggingsproduct gaat komt dus zowel tot uitdrukking in de rente die u krijgt als de ook de beperkte bescherming van de ingelegde hoofdsom.

Een spaarbank levert waarschijnlijk veel minder op

De P7 is dus voor wie de rente bij de spaarbank onvoldoende vindt. Anderzijds is helder dat de P7 een looptijd heeft van 7 jaar. Wie internet bekijkt op de rente op spaardeposito’s zal zien dat die vaak ook aantrekkelijk geprijsd zijn. Geen 7% momenteel, maar toch substantieel. Dat betekent dat de keuze voor P7 vooral geschikt is voor wie meer risico wil lopen, met in ruil daarvoor een mogelijk fors hogere, maar mogelijk ook fors lagere rente als gevolg. Dat betekent ook dat de P7 een logisch product zal zijn voor wie zijn geld niet volledig in één mandje stopt, maar spreidt en bovendien gelooft in de beurs. Zoals u weet zijn de goede beursprestaties uit het verleden geen garantie, maar wel een kans voor de toekomst.

Voordelen en nadelen

Het voordeel is dat u een hoog rendement kunt maken als de beurs ook meewerkt, het nadeel dat het allemaal ook stevig kan tegenvallen en u een deel van de hoofdsom kunt kwijt raken.

Lees verder

© 2008 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het DAM-certificaat DC1 van Wilgenhaege nader bekekenHet DAM-certificaat DC1 van Wilgenhaege nader bekekenInventiviteit kunt u vermogensbeheerder Wilgenhaege zeker niet ontzeggen. Steeds weer komt Wilgenhaege met interessante…
Beleggen in slimme gestructureerde beleggingsproductenBeleggen in slimme gestructureerde beleggingsproductenGestructureerde beleggingsproducten worden gebruikt om veel geld te verdienen op de beurs en zijn derivaten. Het zijn be…
Spaarbank: waarop letten bij het sparen?Spaarbank: waarop letten bij het sparen?Waar moet u zeker op letten bij het sparen en het openen van een spaarrekening. Voor welke spaarbank kiest u? Zie enkele…
Death Note (Desu Nota)Death Note (Desu Nota)Death Note is een manga/anime serie. (Japanse strips). Het is een spannende serie over leven en dood. De hoofdpersoon Li…

Beleggen in vastgoed: de mogelijkhedenBeleggen in vastgoed: de mogelijkhedenBeleggers kunnen op vele manieren investeren in de vastgoedmarkt. Je kunt natuurlijk zelf een pandje of meerdere panden…
Beleggen in vastgoed: risico's en rendementBeleggen in vastgoed: risico's en rendementOnroerend goed heeft vaak nogal een saai imago. Niet veel beleggers hebben dan ook - behalve dan eventueel hun eigen hui…
Bronnen en referenties
  • Wilgenhaege
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 20-03-2017
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Beleggen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.