Mogelijke strategie om geld te verdienen met CFD's

Het beleggen in CFD's kan op twee verschillende manieren. Zo is er de mogelijkheid om 'long' te beleggen waarbij er wordt uitgegaan van een koersstijging. Echter bestaat er ook de mogelijkheid om 'short' te beleggen waarbij op deze manier wordt ingespeeld op een koersdaling. Beide manieren zijn mogelijk, maar welke strategie kun je nou het beste volgen? Het kiezen van een goede strategie kan lastig zijn aangezien er veel mogelijkheden geboden worden. Hier wordt één van de vele strategieën besproken. Dit is een standaard strategie waarin een belegger zijn eigen toevoegingen kan plaatsen als hij of zij dit noodzakelijk acht. Nogmaals, deze strategie kan toegepast worden op zowel short als long beleggen. Er zijn drie componenten die gezamenlijk de strategie bepalen: de aanleiding, verwachting en het resultaat. Echter kan er geen garantie worden gegeven dat deze strategie altijd winst zal opleveren!

Aanleiding

Een aanleiding is erg belangrijk omdat dit de rede zal zijn waarom een belegger besluit zijn geld te beleggen in een bepaald instrument. Om een goede aanleiding te vinden is het noodzakelijk het nieuws m.b.t. de beurs te volgen en hier vervolgens op te anticiperen. Ook is er de mogelijkheid om de adviezen op te volgen die opgesteld zijn door experts.

Wanneer er 's ochtends bijvoorbeeld een nieuwsbericht verschijnt over het bedrijf Shell, met als bericht dat bepaalde doelstellingen helaas niet gehaald zijn en Shell hierdoor winst misloopt, dan kan dit een aanleiding zijn om te gaan beleggen in Shell. Het kan ook voorkomen dat je tijdens het zoeken naar een aanleiding op het advies van een expert stuit die jou adviseert om bijvoorbeeld long te gaan op de AEX omdat hij of zij verwacht dat deze koers zal gaan stijgen. Als de aanleiding eenmaal gevonden is en je zeker weet dat je hiermee aan de slag kan, dan is het tijd voor de volgende stap.

Verwachting

De volgende stap in deze mogelijke strategie is het opstellen van een verwachting. Wat verwacht de belegger dat er zal gaan gebeuren, zal de koers dalen of stijgen? Terugkomend op het fictieve voorbeeld van Shell, als een belegger leest dat de resultaten van dit bedrijf tegenvallen dan zal hij of zij waarschijnlijk verwachten dat de koers zal gaan dalen. Daarom zal door deze verwachting de belegger een short positie aangaan op Shell. Wanneer een expert adviseert om, nogmaals, te beleggen in de AEX omdat hij of zij verwacht dat de koers zal gaan stijgen dan kun je verwachten dat dit ook zal gaan gebeuren. Onthoud wel dat dit natuurlijk altijd kan variëren! Als je deze verwachting uit hebt gesproken over de AEX, dan is het verstandig om long te gaan op de AEX. Nadat de positie is geopend, short op Shell en long op de AEX, is het tijd voor de derde en laatste stap.

Resultaat

Het is natuurlijk belangrijk om te kijken of een positie rendement heeft opgeleverd of dat er verlies is geleden, het resultaat. Als er winst is geboekt dan betekent dit dat je een goede aanleiding hebt gekozen en er vervolgens een juiste verwachting over uit hebt gesproken. Wanneer er jammer genoeg verlies is geleden, dan betekent dit dus dat de verwachting die is gevormd op basis van de aanleiding niet de juiste was. Op dit punt is het belangrijk om er achter te komen wat de rede hiervoor is, om fouten in de toekomst zoveel mogelijk te beperken. Een mogelijke rede kan zijn dat het beursbericht wel aangeeft dat, weer terugkomend op het bericht van Shell, de resultaten tegenvallen maar dat het effect pas op de lange termijn zichtbaar wordt terwijl er op korte termijn een positie is geopend.

Conclusie

Als de positie eenmaal gesloten is dan begin je weer opnieuw bij het zoeken naar een aanleiding voor jouw volgende belegging. Als je dit ook vaak genoeg doet, dan ontwikkel je op een gegeven moment een eigen gevormde strategie in het zoeken naar aanleidingen om hier vervolgens verwachtingen over uit te spreken en het bijkomende resultaat te analyseren. Op deze manier heb je ook een stabiele strategie die je kunt blijven toepassen waardoor er de mogelijkheid kan ontstaan om structurele winsten te gaan boeken!
© 2014 - 2023 Belegger, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beleggen: Wat is een goede strategie voor de lange termijn?Wanneer je wilt gaan beleggen kun je ervoor kiezen om op korte termijn te speculeren en zo, net als in het casino, een g…
Groen beleggen, maatschappelijk verantwoord sparen 2020-2021Groen beleggen, maatschappelijk verantwoord sparen 2020-2021Groene beleggingen, maatschappelijk verantwoord sparen, durfkapitaal, groen en duurzaam sparen? Benut de overgebleven fi…
Veel geld verdienen - Beleggen in aandelenVeel geld verdienen - Beleggen in aandelenAls je op korte termijn veel geld wil verdienen dan is het wellicht een idee om je geld te gaan beleggen in aandelen. Ee…

AEX - De geschiedenisDe AEX (Amsterdam Exchange Index) is de meest belangrijke beursindex van heel Nederland. Zoals velen weten, vertegenwoor…
Hoe kunt u handelen in grondstoffen?Grondstoffen, kunnen wij vandaag de dag eigenlijk nog wel zonder? Vergeet u niet dat onze samenleving zoals die er nu is…
Bronnen en referenties
  • http://www.leerzelfbeleggen.com/gratis-cursus-beleggen/3-hoe-kan-ik-geld-verdienen-met-cfds
Belegger (50 artikelen)
Gepubliceerd: 16-04-2014
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Beleggen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.