Turbo beleggen met geleend geld

Turbo beleggen met geleend geld Turbo beleggen is beleggen met hefboom, met voor een gedeelte geleend geld. Doordat u minder eigen geld inlegt voor de belegging, kunt u meer kopen en zo met een forse hefboom meer winst maken op de beurs, ook als de beurskoersen dalen. Het is beleggen voor de snelle belegger die weet hoe de beurs werkt en hoe dit beleggingsinstrument werkt, want geld lenen kost ook geld. De turbo's long en short worden bijvoorbeeld verhandeld via de grote banken, DeGiro, BNP Paribas en Lynx. Met geleend geld kan veel geld worden verdiend, bij het beleggen in aandelen maar ook met het traden in vreemde valuta. Het positieve is ook dat de stop loss waarde uw belegging beschermt tegen een te groot verlies. Er zijn verschillende turbo's mogelijk. Bij de turbo xl is het stop loss niveau gelijk aan het financieringsniveau (het bedrag dat u in leen krijgt).

Wat is turbo beleggen?


Bij turbo beleggen zet u er echt een turbo op uw belegging: winst en verlies kunnen vele malen groter zijn dan bij een gewone belegging in aandelen. Dat komt door de hefboom die ontstaat doordat u belegt met deels geleend geld. Hoe werkt dit?

Beleggen met geleend geld voor extra rendement

Bij beleggen met geleend geld, denken velen dat dat niet verstandig is. Een extra lening op het huis en met dat geld gaan beleggen is inderdaad niet verstandig, maar bij de turbo's werkt het element van geleend geld anders. U leent niet een grote som geld, maar betaalt minder voor uw investering. Het geleende bedrag, het financieringsniveau, wordt door de bank aan u geleend. Door deze constructie ontstaat een hefboom die grote winsten op de beurs mogelijk maakt. Doordat de turbo ook een stop loss waarde kent, kunt u nooit meer geld verliezen dan uw investering. Dat is een groot voordeel ten opzichte van beleggen in opties en warrants, waarbij u meer kunt verliezen dan uw investering.

Beleggen in turbo's om tal van redenen, weinig geld nodig

Het grote voordeel is dat u winst kunt maken met de bewegingen op de beurs, dus ook als de beurs daalt. Als u verwacht dat de beurs of uw aandeel zal stijgen, koopt u een turbo long en als u denkt dat de koersen omlaag zullen gaan koopt u een turbo short. Als u aandelen hebt en verwacht dat de beurs zal dalen, kunt u uw aandelenportefeuille prima met turbo's beschermen. Wat u verliest op uw aandelen, verdient u dan terug met uw turbo. Sterker nog bij een grote hefboom, kunnen de winsten enorm groot zijn.

Hefboom turbo door geleend geld, de magie van de hefboomwerking

In de turbo zit een deel geleend geld. Daardoor betaalt u voor een aandeel niet het volle pond maar een deel daarvan. Voor het deel dat u leent betaalt u rente. Ook de rente zit in de koers verwerkt. Door de rente wordt de investering op den duur minder waard. Maar die rente betaalt u niet op de dag zelf. Wie snel handelt zoals een daytrader dat doet heeft van de rente helemaal geen last. De daytrader zal op de zelfde dag nog zijn handel wegdoen en beperkt daarmee het risico. De winsten kunnen door de hefboom zeer groot zijn. Daytraders nemen vaak al met een kleine verandering genoegen, omdat vele kleintjes ook een grote maken.

De stop loss waarde van een turbo

De investering is een turbo is beschermd door de stop loss waarde. Als door flinke bewegingen op de beurs uw investering fors in waarde is gedaald, bijvoorbeeld doordat u een daling van de beurs verwachtte maar deze fel stijgt, wordt uw investering automatisch uit de handel genomen. Dat is veilig, want zo kunt u nooit meer geld verliezen dan u erin hebt gestopt. U krijgt de stop loss waarde als restwaarde teruggestort. Bij de turbo xl is er geen restwaarde omdat er geen gap zit tussen stop loss waarde en financieringsniveau (uw investering).

Er is geen vaste looptijd

Een turbo heeft geen vaste looptijd. Of een turbo blijft bestaan en u ermee kunt handelen hangt helemaal van de koersontwikkeling van het onderliggende aandeel, de rente en het financieringsniveau af. Een turbo kan zo jaren meegaan, maar ook binnen een dag uit de markt worden gehaald doordat de stop loss wordt aangetikt.

Turbo beleggen geeft vele mogelijkheden

Turbo beleggen in mogelijk met als onderliggende waarde:
  • Aandelen;
  • Obligaties;
  • De index van een beurs;
  • Allerlei valuta;
  • Grondstoffen, zoals goud, zilver, granen.

Conclusie, beleggen in turbo's iets voor u?

Of de turbo iets voor u is, hangt van uw voorkeur af en of u een aandelenpakket te beschermen hebt. Wie zelf wil beleggen, doet er goed aan om deze vorm van snel beleggen eerst op papier uit te proberen. Zo leert u hoe de markten voor werken en kunt u snel met echte investeringen aan de slag. De turbo's worden gewoon dagelijks verhandeld via bijvoorbeeld BNP Paribas markets, Saxo en Lynx.

Lees verder

© 2012 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beleggen met hefboom op de beurs in 2021Beleggen met hefboom op de beurs in 2021Veel koersbewegingen op de effectenbeurs in 2023? Dan kunt u op de beurs beleggen met hefboom en zo enorme winsten op uw…
Beleggen in turbo best of turbo limitedBeleggen in turbo best of turbo limitedEr zijn drie soorten turbo's waaruit u kunt kiezen, alle drie beleggingsproducten met een hefboomwerking. Het gaat om de…
Beleggen in speeders: alternatief voor de turbo'sBeleggen in speeders: alternatief voor de turbo'sBeleggen in speeders met een hoog rendement (alternatief voor de turbo) maakt het mogelijk om veel winst te maken als de…
In turbo’s beleggen, bescherm uw aandelen en maak winstIn turbo’s beleggen, bescherm uw aandelen en maak winstWat zijn turbo's eigenlijk en hoe kunt u het beste in een turbo of turbo xl beleggen? Hoe kunt u beleggen in turbo's en…

Beleggen in sprinters ING bank in plaats van turbo'sBeleggen in sprinters ING bank in plaats van turbo'sBeleggen met zeer hoog rendement in de sprinters van de ING bank is qua werking vergelijkbaar met het beleggen in de tur…
Waarom beleggen in aandelen?Waarom beleggen in aandelen?Beleggen in aandelen op de effectenbeurs doet u ook in 2021 en 2022 om een hoog rendement te halen op uw vermogen. U kie…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 01-10-2023
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Beleggen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.