Huisdierenverzekering afsluiten

Huisdierenverzekering afsluiten Verzekering voor een huisdier afsluiten? Met een huisdier in huis doet u er goed aan om in 2020 een goede huisdierenverzekering af te sluiten. Het liefste een dierenverzekering die goedkoop online gesloten kan worden. De dierenarts is namelijk niet goedkoop en bij ongevallen kunnen de ziektekosten voor uw huisdier, hond of kat, hoog oplopen. Voor minder dan 11 euro per maand hebt u al een goede huisdierenverzekering en dat is goedkoop voor kat of hond.

Een huisdier moet u jong verzekeren, want dat is goedkoper

U kunt uw huisdier, hond, kat, noem maar op, het beste zo jong mogelijk verzekeren. Hoe jonger uw huisdier is hoe lager de te betalen premies zijn, want de leeftijd op het moment van inschrijving is bepalend voor de premie en niet hoe oud uw hond uiteindelijk wordt. Als uw huisdier oud wordt, kunt u lang van de goedkopere dierenverzekering genieten en dat scheelt aardig in de portemonnee.

Welke huisdierenverzekering zal ik nemen, wat kost een huisdierenverzekering

Zoals bij elke verzekering moet u allereerst goed weten welke kosten door de verzekering worden gedekt. U hebt er niets aan dat straks bepaalde uitgaven voor uw huisdier niet worden vergoed, terwijl u daar wel op had gerekend. Een goedkope verzekering met een hoog eigen risico kan dan al snel duurkoop zijn, terwijl een goede huisdierenverzekering helemaal niet zo duur hoeft te zijn. Vergist u zich niet: de concurrentie is groot. Ook online kunt u eenvoudig een dieren verzekering afsluiten. Vergelijk zo de kosten van de verzekering. Voor een klein bedrag hebt u al een goede verzekering voor uw huisdier.

Wat is een goede huisdierenverzekering voor mijn dieren?

Een goede dierenverzekering dekt vele risico’s. U hebt daarmee een ziektekostenverzekering, een reisverzekering, een overlijdensrisicoverzekering en ongevallenverzekering. Vaak kunt u ook voor een bepaald verzekeringspakket kiezen. Bij de ziektekosten kunt u kiezen voor een bepaald basispakket van zorg, maar ook voor allerlei aanvullende verzekeringen. Het maakt nogal wat uit of u veel onderweg bent met uw huisdier, veel in het buitenland bent, of bijna altijd thuis. Ook worden niet altijd alle dieren tot een verzekering toegelaten. Zo zijn er dieren verzekeringen die honden uitsluiten die worden gebruikt voor bewaking, gevecht, een sport en zo verder. Vaak is er wel een verzekeraar te vinden die ook een huisdier uit deze categorieën wil verzekeren, maar dan wel onder strikte voorwaarden en tegen een hogere premie. Overal is schade door opzet en eigen schuld van een vergoeding uitgesloten. En zoals bij elke verzekering is het zo dat niet wordt uitgekeerd als blijkt dat u bij de inschrijving onjuiste informatie hebt verschaft.

Welke kosten worden vergoed door de verzekering?

Welke kosten in uw geval door de verzekering worden vergoed hangt sterk af van de verzekering, maar u kunt bijvoorbeeld denken aan de kosten voor:
 • Noodzakelijke ziektekosten en diergeneeskundige behandelingen;
 • Het honorarium van de dierenarts en kliniek;
 • De noodzakelijke medische behandelingen inclusief narcose en operaties;
 • Een noodzakelijke opname bij de dierenarts of kliniek tot een maximaal aantal dagen;
 • Noodzakelijke onderzoeken;
 • Röntgen, bloedonderzoek en dergelijke als ze noodzakelijk zijn voor behandeling en genezing van uw huisdier;
 • De in Nederland geregistreerde diergeneesmiddelen en de middelen en hulpmiddelen bij de directe behandeling van ziekte of ongeval;
 • De kosten euthanasie tot een bepaald maximum bedrag;
 • De kosten van castratie en sterilisatie op medische indicatie.

Deze lijst kan nog veel langer worden gemaakt. Let er wel op dat soms slechts een deel van de kosten worden vergoed.

Prijs dierenverzekering online vergelijken

Een aantal overwegingen spelen bij het afsluiten van de verzekering nog een rol:
 • Hoe oud is uw huisdier. Ga na of uw hond wordt geweigerd door de verzekeraar. Misschien moet u wat bijbetalen.
 • Huisdier in bekende risicogroep of niet. Bepaalde hondenrassen of poezen hebben een groter risico op ziekte of kwalen. Ga na of dat een probleem is. Anderzijds geldt dat als u verzekerd bent u veel minder risico loopt. Denk aan de buldog, sharpei of bijvoorbeeld honden die gevoelig zijn voor heupdysplasie zoals herders.
 • Er zijn kosten op komst. Let er op dat er soms een bepaalde periode voorbij moet zijn, voordat een verzekering uitkeert. Wees dus op tijd en wacht als het kan even met de ingreep.

Een verzekering voor katten is belangrijk

Ook voor de kat is een ziektekostenverzekering belangrijk. De ziektekosten zijn duur. Het consult, een operatie, onderzoeken, geneesmiddelen en hulpmiddelen worden meestal vergoed. er is een eigen risico en meestal ook een maximale vergoeding per verzekeringsjaar. Ook bij een kat is de premie afhankelijk van de leeftijd. Hoe jonger hoe beter dus. Bekende ziektes zijn:
 • Niesziekte met als herkenbare symptomen het niesen, waterige en etterige ogen.
 • Kattenziekte met als symptomen braken, koorts en uitdroging.
 • CIN, chronische interstitiële nefritis met als symptomen afvallen, minder eten en meer drinken en diarree.

Enkele verzekeraars voor huisdier op een rijtje

Enkele bekende verzekeraars die een goede verzekering voor uw huisdier aanbieden zijn bedrijven als:
 • Proteq;
 • Hema;
 • Petplan;
 • SNS.

De hoogte van de premies voor een aanvullend pakket 2020

De premie voor uw hond of kat is afhankelijk van het ras, gewicht, geslacht en leeftijd. Een kat kunt u goedkoper verzekeren dan een hond. De verzekering van een kat kost tussen de 10 en 20 euro per maand. Meestal is er ook sprake van een eigen bijdrage die u moet betalen. Een aanvullend pakket kan ook met daarin sterilisatie en castratie, homeopathie, fysiotherapie, gedragstherapie en nog veel meer. Door de meeste aanvullende verzekeringen worden de volgende kosten of een deel daarvan vergoed:
 • Sterilisatie en castratie;
 • Behandelingen aan het gebit;
 • Allerlei vaccinaties;
 • Crematie.

Huisdierenverzekering: voordelen en nadelen

Enkele voordelen op een rij:
 • U bespaart uzelf hoge kosten.
 • Een verzekering is eenvoudig af te sluiten.
 • Een huisdierenverzekering hoeft niet duur te zijn.
 • U hoeft geen geld te reserveren voor een behandeling.
 • U kunt eenvoudig naar de dierenarts en hoeft niet een behandeling uit te stellen.

Enkele nadelen van het afsluiten van een huisdierenverzekering op een rij:
 • De verzekering loopt jaren achtereen. U betaalt, ook als er niets met uw huisdier aan de hand is;
 • Vaak is er een eigen risico.

Slot huisdierenverzekering afsluiten in 2020

Voor veel mensen is hun huisdier een heel groot goed en willen ze alles voor het dier kunnen doen. Een goede verzekering maakt dat vaak ook betaalbaar. De premie is zo laag dat deze verzekering goedkoper is dan zelf een operatie voor uw huisdier betalen. Bekijk de verschillende aanbiedingen en vergelijk bij een huisdierenverzekering goed wat er nu precies is verzekerd en of dat aan uw wensen voldoet. Medische kosten zijn altijd hoog, ook voor dieren.

Lees verder

© 2010 - 2020 Zeemeeuw, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Katten verzekering: verzeker je kat!U heeft een kat waar u veel van houdt. Het kan gebeuren dat uw kat ziek wordt of betrokken raakt bij een ongeval. De gev…
Verzekering: welke dekking tegen schade?Verzekering: welke dekking tegen schade?Wat is de dekking tegen schade die uw verzekering in 2020 geeft, is er een eigen risico of wordt alles bij schade uitbet…
Zorgverzekering Hema 2020Zorgverzekering Hema 2020Ook de Hema heeft voor 2020 een goedkope zorgverzekering in de aanbieding. Niet zomaar een basisverzekering, maar een ve…
Leenauto verzekeren met Clixx van OhraLeenauto verzekeren met Clixx van OhraEen leenauto is handig, maar ook een leenauto kun je beschadigen. Bij schade komt de rekening van de schade bij de eigen…

Wie betaalt mijn schade?U kunt zichzelf zeer goed verzekeren, maar in sommige gevallen moet u iemand anders aanspreken om uw schade te verhalen.
Letselschade en smartengeld 2020Letselschade en smartengeld 2020Bereken uw letselschade. Letselschade komt veel voor, maar wat kunt u dan eisen en verhalen? Denk aan lichamelijke en ge…

Reageer op het artikel "Huisdierenverzekering afsluiten"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Zeemeeuw
Laatste update: 05-01-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Verzekering
Special: Verzekeringen
Schrijf mee!