Verzekering afsluiten: afsluiten van een online verzekering

Verzekering afsluiten: afsluiten van een online verzekering Jezelf direct verzekeren door een online verzekering af te sluiten via Internet staat op de tweede plaats - na reizen - van meest aangeschafte producten per Internet. In 2007 sloot men gezamelijk voor 330 miljoen euro aan online verzekeringen via het Internet af. Niet gek, als je bedenkt dat je je tegenwoordig direct kan verzekeren: met een paar muisklikken kan je je online verzekeren. Bovendien is een verzekering afsluiten via Internet best eenvoudig!

De online verzekering

Er heeft een verandering plaats gevonden wat betreft verzekering voor diverse onderwerpen de laatste jaren. Waar men vroeger nog alles door de eigen vertrouwde verzekeringsadviseur liet uit zoeken en op basis van zijn mening een particuliere verzekering of collectieve verzekering afsloot, is men tegenwoordig steeds onafhankelijker en zelfstandiger geworden. Een verzekering wordt gezien als een product dat je nu eenmaal nodig hebt en wat niet leuk is om je mee bezig te houden. Daarom kiezen veel mensen voor het directe verzekering via Internet, zonder poespas. Met behulp van diverse verzekering vergelijking sites wordt het je ook steeds gemakkelijker gemaakt je enigzins te bekwamen in de wereld van de verzekeringen en een voordelige online verzekering af te sluiten.

Een goedkope verzekering afsluiten? Kies voor online verzekeren!

Een goedkope verzekering, dát is wat het liefst allemaal wel zouden willen. En omdat we steeds meer het gevoel krijgen belazerd en benadeeld te worden door onze tussenpersonen, gaan we zelf op onderzoek uit in de verzekeringswereld. Een avondje rustig achter de computer zitten, kopje koffie er bij, en in een paar uur heb je de goedkoopste verzekering afgesloten die je kon vinden. Geen bemiddelingskosten, alles helder, transparant en overzichtelijk voor je eigen neus op het beeldscherm. Je kan zelf allerlei premies laten berekenen en offertes vergelijken en je uiteindelijk online verzekeren. Uit onderzoek blijkt dat 73% van de mensen een goedkopere verzekering zouden kunnen afsluiten dan hun huidige. Wat let je?

Addertjes onder het groene gras bij verzekeringen online

Hoewel online verzekeren haast een utopie lijkt, is dit het ook wanneer je je ogen niet goed openhoudt. Er zijn ontzettend veel aanbieders van online verzekeringen en het is lastig door de bomen het bos nog te zien. Bovendien valt niet alles online te regelen, een aantal zaken zal je toch echt per post af moeten handelen. Tenslotte stellen verzekeraars hun dekkingsvoorwaarden af en toe erg listig op waar je gemakkelijk in kan trappen. Alertheid is dus absoluut geboden!

Veel voordeel te behalen bij de online verzekeren

Het is erg gemakkelijk om een verzekering direct na je keuze af te sluiten. Zo ben je direct verzekerd en gaan er niet dagenlang aan papierwerk aan je definitieve verzekering voorbij. Dit kan enorm handig zijn wanneer je een dag voor je reis nog een reisverzekering af wilt sluiten bijvoorbeeld. Door de vele concurrentie is het steeds gemakkelijker de goedkoopste verzekering er tussen uit te pikken, de verzekeringswereld is sterk in beweging. Door de toegenomen transparantie kan je zelf sneller beslissen welke verzekering wel en niet bij je past.

Verzekering vergelijken

Wanneer je een lijstje met optionele verzekeringen opgesteld hebt, kan je deze gaan vergelijken op diverse verzekering vergelijking sites. Je moet echter goed in de gaten houden wie de eigenaar van de vergelijkingssite is, oftewel, of er sprake is van belangenverstrengeling. Verzekeringen vergelijken kan je echter een hoop voordeel opleveren.

Conclusie

Jezelf direct verzekeren door een online verzekering af te sluiten kan je veel geld en tijd besparen, soms oplopend tot wel honderden euro's per jaar. Je doet er echter wel goed aan om de weg te kennen in de online verzekeringswereld en je desnoods te laten begeleiden door een ervaren Internetgebruiker en/of financieel expert.
© 2008 - 2024 Melod, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Online auto verzekerenOnline auto verzekerenEen autoverzekering is vaak een serieuze zaak. Het gaat immers om bepaalde keuzes die lang niet altijd even makkelijk te…
Online autoverzekering afsluitenOnline autoverzekering afsluitenIn de Europese Unie is een aansprakelijkheidsverzekering voor motorrijtuigen verplicht, waarbij de bescherming van slach…
Verzekering voor de scooterVerzekering voor de scooterAls u een scooter of bromfiets koopt moet u zich ook nog verdiepen in wat voor verzekering u er bij gaat nemen. Daartoe…
Hema Verzekeringen: soorten verzekeringen, contact, inloggenHema Verzekeringen: soorten verzekeringen, contact, inloggenDe verzekeringen van Hema zijn voordelig ten opzicht van grotere verzekeraars. Het is mogelijk om je voor bijna alles te…

Vakbondslid en rechtsbijstandverzekeringVele mensen in Nederland zijn lid van een vakbond welke hen in bepaalde gevallen juridische bijstand verleent. Is het na…
Uitkering in verband met letselUitkering in verband met letselHet kan iedereen overkomen. U krijgt letselschade door toedoen van een derde partij of door eigen schuld. U kunt in somm…
Melod (654 artikelen)
Laatste update: 07-12-2008
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Verzekering
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.