Tot 50% besparen met een kilometerverzekering

Een autoverzekering is een dure aangelegenheid, zeker als je weinig met de wagen rijdt. Toch kan je soms tot de helft besparen op je autoverzekering wanneer je kiest voor een kilometerverzekering. De kilometerverzekering biedt eenzelfde dekking als een normale verzekering met als enige verschil dat je betaalt per gereden kilometer! Daarboven bestaan ook de opties mini-omnium en full-omnium die op hun beurt ook verrekend worden per kilometer die je hebt gereden. Bespaar nu op je verzekeringskosten terwijl je optimaal verzekerd blijft!

Wat is een kilometerverzekering?

Simpel uitgedrukt is een kilometerverzekering een gelijkwaardige autoverzekering waarbij je betaalt per gereden of verbruikte kilometer. De hoogte van de verzekeringspremie hangt dus bijna volledig af van het aantal effectief gereden kilometers. Daarnaast wordt er gekeken naar de leeftijd en de woonplaats van de bestuurder en het gewicht en catalogus waarde van het voertuig.

In de telecommarkt kennen we reeds het begrip "Pay-As-You-Use". Nu kent men in de verzekeringenwereld ook "Pay-As-You-Drive".
Rijd jij minder dan 15000 km per jaar? Dan is een kilometer verzekering dé beste keuze voor jou!

Een autokilometerverzekering is afgestemd op de specifieke wensen en behoeften van de automobilist. Uit onderzoek is gebleken dat auto's die minder kilometers rijden minder ongelukken veroorzaken en meer dan een derde van de automobilisten rijdt minder dan 10000 km per jaar!

Opgelet verschillende verzekeringsmaatschappijen bieden zogenaamde kilometerverzekeringen aan terwijl het er toch geen zijn! Zij bieden een soort van forfaits aan bijvoorbeeld: Minder dan 15000 km per jaar of minder dan 10000 km per jaar. Dit wil zeggen dat wanneer je slechts 6000 km rijdt, je er eigenlijk 4000 teveel betaalt! Ze zijn wel nog steeds voordeliger dan de normale autoverzekeringen.

De kilometerverzekering is dus dé oplossing voor iemand die weinig kilometers aflegt. Hoeveel kilometers je aflegt, kan de verzekeraar controleren bij een ongeval of hij kan dat ook vragen.

Zorg er dus voor dat je een échte kilometerverzekering aangaat waar je betaalt per gereden kilometer. Rij je er 7568, dan mogen er ook maar 7568 aangerekend worden!

Een kilometerverzekering biedt tal van voordelen:

 • rij je minder dan het vooropgestelde aantal kilometers dan worden deze in je voordeel verrekend
 • het heeft geen invloed op de kwaliteit van je bescherming
 • je bent verzekerd per kilometer
 • is tot 50% goedkoper
 • je hebt keuze uit verschillende formules
 • is uitbreidbaar met omniumverzekering
 • is jaarlijks of maandelijks betaalbaar (afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij die je kiest)
 • een jaarlijkse aanpassing aan jouw rijgedrag kan plaatsvinden

Zijn er ook nadelen aan de kilometerverzekering?

Eigenlijk is er slechts één nadeel aan een verzekering per kilometer: wanneer je meer kilometers hebt gereden dan je had vooropgesteld, dan worden die bijkomende kilometers aan een iets duurder tarief verrekend.
Het is dus van belang, dan je bij aanvang van een kilometerverzekering voor je wagen een goede inschatting maakt van het aantal km's die je op een jaar zal rijden.

Hoe zeg ik mijn huidige autoverzekering op?

Er zijn regels verbonden aan het opzeggen, afsluiten en verlengen van autoverzekeringen. Je moet soms verschillende stappen volgen, zoals het opvragen van je schadevrije jaren en het nagaan van de opzegtermijn van je huidige autoverzekering. Dit varieert van verzekeringsmaatschappij tot maatschappij. Gemiddeld is de looptijd van de verzekering een jaar met daarna een opzegtermijn van een maand. Kijk voor informatie over het opzeggen van je autoverzekering op je verzekeringsovereenkomst of neem contact op met je verzekeringsmakelaar.

Kan ik een kilometerverzekering ook nemen op een bestelwagen of bromfiets?

Op dit moment wordt een kilometerverzekering enkel aangeboden voor personenwagens. Bromfietsen, bestelwagens, old-timers kunnen vandaag de dag nog niet per gereden kilometer worden verzekerd.

Waar kan ik een goedkope autoverzekering online afsluiten?

Op dit moment zijn er reeds enkele verzekeringsmaatschappijen die een autoverzekering op basis van gereden kilometers aanbieden in België en Nederland. Hieronder enkele van de belangrijkste autoverzekeringsmaatschappijen bij wie je een kilometerverzekering kan afsluiten.

 • DeKilometerverzekering.nl
 • CoronaDirect.be
 • Ethias.be
 • INGauto.be
 • Touring-Verzekeringen.be
 • Actel.be

Ben jij reeds overgeschakeld op een verzekering per gereden kilometer? Deel jouw ervaringen over de kilometerverzekering door op dit artikel te reageren.

Lees verder

© 2013 - 2024 Janvandevelde, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Autoverzekering te laag kilometrage op de polis! Wat nu?Autoverzekering te laag kilometrage op de polis! Wat nu?De premie voor de autoverzekering is vaak mede afhankelijk van het aantal kilometers dat je per jaar rijdt met de auto.…
Wat is een autoverzekering?Wat is een autoverzekering?Het is voor iedere autobezitter in Nederland wettelijk verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Op deze manier wo…
Opzeggen & overstappen autoverzekeringOpzeggen & overstappen autoverzekeringWelke stappen moet u ondernemen om over te stappen naar een goedkopere autoverzekering? En wat is de opzegtermijn voor d…
Minder kilometers rijden: autopremie omlaag bij BundelzMinder kilometers rijden: autopremie omlaag bij BundelzU wilt uw autopremie omlaag brengen omdat u weinig kilometers rijdt. Dan is het zonde om te veel premie te betalen voor…

Een goede uitvaartverzekering is een mustHet leven is een zeer kostbaars bezit, voor jezelf, je gezin, familie , vrienden en kennissen. En toch moeten we dagelij…
Bronnen en referenties
 • Nl.wikipedia.org
 • Coronadirect.be
 • Dekilometerverzekering.nl
Janvandevelde (3 artikelen)
Gepubliceerd: 29-07-2013
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Verzekering
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.