Goedkoop naar het theater tips

Kaartjes voor een voorstelling in het theater zijn niet goedkoop, de prijzen liggen meestal tussen de €20,- en €70,- per kaartje. Een avond met de familie naar het theater loopt dus al gauw op tot in de honderden euro’s. Het is dus mooi meegenomen als er wat bespaard kan worden. Hieronder volgen een aantal tips voor het bemachtigen van goedkopere theaterkaartjes en tickets.

Vroegboekkorting

Theaters willen graag van tevoren veel kaarten verkopen, zodat ze een zekere bezettingsgraad hebben. Daarom geven sommige theaters bij voorstellingen vroegboekkorting. Wie voor een bepaalde datum kaarten boekt krijgt korting op deze kaarten. Zo’n datum ligt meestal ver voor de première van een voorstelling. Vroegboekkortingen lopen vaak ver uiteen, er valt te denken aan 10% tot 20% korting, maar soms bestaat de korting uit slechts enkele euro’s of krijg de bezoeker een extra geschenk bij de kaarten. Het loont dus om al ver van te voren tickets te boeken.

Last minute korting

Lang niet alle voorstellingen zijn op het laatste moment uitverkocht. Een theater doet er dan vaak alles aan om de laatste kaarten kwijt te raken. Zo kan er last minute korting gelden. Wie pas op het laatste moment, de dag zelf of een uur voor de voorstelling, tickets koopt kan wel eens bergen korting krijgen. Soms zelfs 50%. Dit komt echter niet zo vaak voor, want theaters willen natuurlijk niet hebben dat iedereen pas op het laatste moment een kaartje koopt.

Kortingsacties

Wanneer de verkoop van kaarten voor een bepaalde voorstelling slecht loopt komen er meestal (spectaculaire) kortingsacties. Soms is het al vroeg duidelijk dat een voorstelling slecht verkoopt en komen kortingsacties al heel snel. Meestal komen kortingsacties pas op het laatste moment als blijkt dat een voorstelling nog maar halfvol zit. Om zulke acties te vinden is het nodige speurwerk vereist, daarom volgen hieronder een aantal plaatsen waar kortingsacties vaak vermeld staan:

De krant

Vaak staan kortingsacties voor het theater op de pagina’s waar ook andere advertenties staan. Soms zijn de kortingsacties voor iedereen en soms alleen voor mensen die de desbetreffende krant lezen. Ook worden er weleens hele busreizen naar het theater aangeboden met korting.

Tijdschriften

Tijdschriften hebben speciale lezersaanbiedingen en soms gaat het hierbij om korting op theater kaartjes. Ook staat er soms een klein verhaal of een recensie van een voorstelling in een tijdschrift, waarbij onderaan in kleine letters staat dat de lezers met korting naar de voorstelling kunnen.

Het lokale theater

De lokale theaters hebben meestal zelf ook bepaalde kortingsregelingen. Het is verstandig om te informeren bij het theater bij u in de buurt.

Sites

Het is ook handig om verschillende websites in de gaten te houden. Er zijn sites waar geboden kan worden op kaartjes of waar kaarten goedkoop worden aangeboden. Op de site waar u de tickets kan kopen worden vaak ook verschillende acties aangegeven. Goed speurwerk op internet kan ook heel wat kosten besparen.

Abonnement

Bij sommige theaters kunt u een abonnement nemen. Daarbij wordt u vaak op de hoogte gehouden van kortingsacties, krijgt u speciale korting en kunt u naar exclusieve voorstellingen. Zo’n abonnement loont pas als u van plan bent heel veel voorstellingen te bezoeken bij het desbetreffende theater.

CJP/Cultuurkaart

Alle leerlingen van de middelbare school krijgen een cultuurkaart en jongeren tot de 30 jaar kunnen een CJPpas kopen. Zo’n pas geeft onder andere korting op het theater. Per theater is de korting verschillend, meestal is de korting op een kaartje een paar euro. De last minute korting kan echter oplopen tot 50%.

Conclusie

Het kan dus lonen enig zoekwerk te verrichten naar korting op theaterkaartjes. Let altijd wel op de echtheid. Koop u theaterkaartjes altijd bij een vertrouwde aanbieder.
© 2014 - 2024 Joho, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vakantieveiling: veilingen van vakantiesVakantieveiling: veilingen van vakantiesVakantieveilingen is het online bieden op vakanties, tickets voor concerten, avondjes uit of dagjes weg en nog veel meer…
Goedkoop vliegenGoedkoop vliegenHoe kan je het beste goedkope vliegtickets kopen? Bezuinigen op je reiskosten is zeker rendabel, want het gaat om relati…
Hoe vind je goedkope vliegtickets?Hoe vind je goedkope vliegtickets?Wist je dat je flink wat geld kunt besparen op je vliegtickets? Vliegtickets kunnen behoorlijk aan de prijzige kant zijn…
Tips om goedkope vliegtickets te boekenTips om goedkope vliegtickets te boekenVia internet je vliegtuigticket boeken is tegenwoordig zeer gemakkelijk geworden. Maar leidt de internet-zoektocht en he…

Spaarrekening voor Unicef: sparen voor goed doelSpaarrekening voor Unicef: sparen voor goed doelDe spaarrekening Unicef van de ING bank, is in 2020 omgezet in de Oranjerekening. Dat betekent niet dat de ING niet meer…
Spaardeposito opnemen bij overlijdenSpaardeposito opnemen bij overlijdenBij het overlijden van de rekeninghouder van een spaarrekening of spaardeposito gaat de rekening met spaardeposito in be…
Joho (1 artikelen)
Gepubliceerd: 24-06-2014
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Sparen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.