Bespaar geld: bewust van dagelijkse routines en voorkeuren

Bespaar geld: bewust van dagelijkse routines en voorkeuren Eigenlijk zit de mens raar in elkaar. We besteden veel geld aan luxe dingen die we maar een paar keer per jaar gebruiken. Als je een feestelijke jurk voor een gala koopt, is de kans dat je hem vaak aandoet redelijk klein. Voel je rijk: besteed gewoon wat meer aan de dagelijkse benodigdheden! Als je iets koopt waar je iedere dag plezier aan beleeft, zoals bijvoorbeeld een goede pannenset heb je veel meer rendement van je aankoop.

Verkoop overbodige rommel

Als je wel eens op skivakantie bent geweest, geef je in verhouding enorm veel geld uit aan deze paar dagen van skigenot. Denk hierbij aan eventuele skiles, reisverzekering, zonnebrand, skikleding, skibril, muts en handschoenen. Het zou kunnen zijn dat je schoenen, ski's en stokken gehuurd hebt. Als je in die tijd nog niet zo wijs was heb je misschien voor die enkele vakantie een complete uitrusting aangeschaft. Deze spullen nemen niet alleen veel ruimte in in huis, ze verouderen ook. Misschien hebben bepaalde spullen vaak onderhoud nodig of een speciale opslag. Als je eens omrekent hoeveel je genot per uur heeft gekost kun je wel eens van een koude kermis thuiskomen! Kijk eens naar dure, onnodige aankopen. Verkoop overbodige rommel.

Check zorgverzekering, inboedelverzekering, reisverzekering, autoverzekering

Kijk eens naar onnodige of dure verzekeringen. Neem je zorgverzekering, je inboedelverzekering, je reisverzekering, je autoverzekering.

Check abonnementen

Neem je abonnementen eens onder de loep en kijk of je al die extra dekking, belminuten of vaste telefoon nog wel nodig hebt. Sommige abonnementen heb je misschien aangeschaft toen je er nog veel gebruik van maakte. Misschien is de stand van de techniek zo veranderd dat bepaalde functionaliteit helemaal niet meer nodig is. Kijk eens kritisch naar tijdschriftenabonnementen: misschien zijn de interesses totaal veranderd door een veranderde leeftijd, andere hobby's of een andere opleiding/beroep.

Koop wat je nu nodig hebt

Koop geen dingen die je eigenlijk haast nooit gebruikt. Koop voor het heden. Als je van jezelf vindt dat je eigenlijk sportiever moet leven koop je misschien een mountainbike. Die gebruik je misschien een half jaar en daarna wordt hij afgedankt. Beter is het om te investeren in een fijne fiets die je iedere dag gebruikt. Dan heb je iedere dag profijt van je aankoop. De kans dat je wat vaker fietst en hier plezier aan beleeft is veel groter. Uiteindelijk heb je dus meer rendement met die redelijk banale aankoop.

Ben je bewust van dagelijkse routines en voorkeuren

Ga van jezelf eens na wat je dagelijkse routines zijn. Blijf zo dicht als mogelijk bij jezelf. Koop geen kleding met een ideaalbeeld in gedachten. De kans is dan erg groot dat je een kast vol kleding hebt die je slechts eenmaal draagt. Koop praktische kleding die je iedere dag zou willen dragen. Investeer echter wel in kwaliteit. In kleding die je iedere dag draagt mag je gerust investeren!

Bouw beweging in in je dagelijkse leven

Je kunt wel lid worden van een sportschool, maar dit is zonde als je er te weinig komt. Koop dan een comfortabel paar wandelschoenen en ga wandelen. Beweging die met plezier wordt uitgevoerd is goed. De kans dat je lang blijft sporten als je met tegenzin gaat is erg klein.

Ben tevreden met je lichaam

Laat onhaalbare ideaalbeelden los. Je bent wie je bent. Als je vrede hebt met je eigen lichaam en op een redelijke wijze de dingen doet om gezond en in vorm te blijven is dit ook goed.

Ben gelukkig met je huidige leven

Als je gelukkig bent met je huidige leven, koop dan geen dingen die een ballast vormen. Als je al de helft van je leven een maatje 42 bent, zul je niet zomaar een maatje 38 worden. Verzoen je gewoon met je figuur. Dat belet je echter niet om het optimale uit je huidige ik te halen. Ga naar de kapper en kies een kapsel dat gewoon bij jezelf blijft. Investeer eens in een kleurenanalyse om je meest flatterende kleuren te leren kennen. Koop vervolgens kleding van een goede kwaliteit waar je je gewoon prettig in voelt. Voor schoenen geldt hetzelfde. Koop geen hakken als je er toch niet op loopt. Investeer dan in luxe schoeisel dat je iedere dag zou willen dragen. Dan heb je pas echt plezier en rendement van je inkoop!
© 2013 - 2024 Blackbeauty, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Verzekeringen: aansprakelijkheid, rechtsbijstand en uitvaartVerzekeringen: aansprakelijkheid, rechtsbijstand en uitvaartWaar kan je jezelf niet voor verzekeren? Nederland is een land waar je veel verschillende verzekeringen hebt en ze ook b…
U hoeft niet alles te verzekerenEen aantal verzekeringen kan niemand zonder, maar er worden ook verzekeringen aangeboden waarbij u kunt twijfelen of het…
Is een reisverzekering noodzakelijk?Is een reisverzekering noodzakelijk?Bij een vakantie in eigen land, is het niet altijd noodzakelijk om een reisverzekering af te sluiten. U kunt besparen do…
10 veelgestelde vragen over reisverzekeringen10 veelgestelde vragen over reisverzekeringenIeder jaar proberen veel mensen aanspraak te maken op hun reisverzekering en komen dan tot de ontdekking dat ze niet zo…
Sparen in CanadaSparen in CanadaEr zijn steeds meer Nederlanders die hun spaargeld bij een Canadese bank stallen. Dat komt omdat de spaarrente die Neder…
Blackbeauty (100 artikelen)
Laatste update: 20-12-2018
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Sparen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.