Vragen die je geld besparen

Vragen die je geld besparen De enige manier om te bezuinigen is dat je minder geld uitgeeft. Dit is ook de gemakkelijkste manier van geld besparen. Of je meer geld kunt verdienen is ook afhankelijk van de economische situatie. Besparen heb je veel meer zelf in de hand. Iedere bespaarde euro hoef je niet meer te verdienen.

Opmerking

Deze tips zijn informatief bedoeld en er kunnen dan ook geen rechten aan ontleend worden. Ieders persoonlijke situatie is anders. Je blijft zelf verantwoordelijk voor je financiële keuzes. De site van het Nibud (www.nibud.nl) is een goede informatiebron. Vraag bij problemen hulp aan gekwalificeerde en betrouwbare adviseurs.

Minder spullen kopen: op de lange termijn geld besparen

Dingen die je koopt kosten niet alleen op het moment van aankoop geld. Ze moeten een plekje in je huis krijgen en nemen dus ruimte in beslag. Daarnaast moet veel apparatuur onderhouden worden. Wat dacht je van de verzekering voor al dat leuks? De meeste spulletjes hebben maar een beperkte levensduur. Daarnaast slurpen met name elektrische apparaten energie. Bezint dus eer ge begint!

Veel geld besparen: denk na voor iedere aankoop

Voordat je het item vastpakt neem je de tijd om na te denken over je aankoop. Wat zegt je intuïtie: is dit een goede of een slechte aankoop? De missie van de winkel of de verkoper is juist om je warm te laten lopen voor iets. Als dit apparaat of deze gadget compleet nieuw is stel je dan de vraag: "Heb ik dit ooit gemist?". Bewijs jezelf een dienst door altijd zestig seconden de tijd te nemen om je af te vragen of de aankoop goed voelt. Dit zal je op de lange termijn veel geld besparen. Daarnaast is ieder onnodig geproduceerd artikel een belasting voor het milieu.

Geld besparen: eet voordat je gaat winkelen

Volgens Roy Baumeester in het boek "Wilskracht" kun je minder weerstand bieden aan verleidingen als je honger hebt. Zorg dus dat je altijd met een volle buik op stap gaat. Neem altijd een flesje drinken mee en een noodvoorraad. Het is in ieder geval al van belang dat je weet dat je kwetsbaarder bent als je honger hebt. Mocht je toch honger hebben als je een aankoop moet doen: eet dan iets en kom pas na dertig minuten terug in de winkel. Deze maaltijd kan je op de lange termijn veel geld besparen.

Sparen, spaarrente en het Nibud

Veel mensen rekenen met een kostprijs van tien euro per gewerkt uur. Voor sommigen die ploeteren voor hun geld is het zelfs zo dat ze maar vijf euro netto per uur overhouden voor ieder gewerkt uur. Ga voor jezelf na: is dit apparaat of deze aankoop dit geld en dus in wezen al die uren werk waard? Kun je dit geld niet beter sparen? Sparen is makkelijker dan nog eens extra inkomsten te moeten vergaren. Iedere euro die je bespaart hoef je ook niet te verdienen. En ook al is de spaarrente niet altijd zo hoog je zou wensen, je hebt in ieder geval een appeltje voor de dorst. Er wordt niet voor niets door het Nibud aangeraden om een reserve aan te houden.

Voordelen bezuinigen

Een euro die je niet uigeeft is een bespaarde euro. Misschien koester je al lang de wens om wat minder te gaan werken. Het is ook mogelijk dat je je baan eigenlijk niet meer zo leuk vindt. Hoe hoger je stijgt in de pikorde, des te groter wordt vaak de ervaren stress. Als het je lukt om met minder rond te komen kun je nu ook gaan voor de baan waar je echt gelukkiger van wordt. Een andere optie is gewoon wat minder uren te gaan werken. Indien je kinderen hebt hoeven die dan ook wat minder naar de kinderopvang. Dit scheelt ook weer geld. Misschien kun je meer bezuinigen dan je denkt!

Kan ik dit item lenen of huren?

Vaak is het dat mensen in je omgeving het door jou gewenste apparaat ongebruikt op de zolder hebben staan. Denk bijvoorbeeld aan bedden of bureau's van kinderen die al lang het huis uit zijn. Een groot aantal mensen heeft in het verleden dingen gekocht die ze achteraf niet nodig hadden. Of de bediening van het apparaat is veel ingewikkelder dan de verkoper deed voordoen. Bazuin rond als je iets nodig hebt. Het komt nogal eens voor dat mensen blij zijn als ze een ander met een overtollig item kunnen helpen. Een andere optie is de site Marktplaats. Neus eens rond als je iets nodig hebt. Veel dingen worden voor een fractie van de nieuwprijs aangeboden. Als je iets tweedehands aanschaft spaar je ook nog eens het milieu.
© 2013 - 2024 Tinamoreno, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Rijk worden door een sobere levensstijl!Rijk worden door een sobere levensstijl!Hoe doen de self-made rijken dat eigenlijk? Gooien ze het eenmaal verdiende geld over de balk of hebben ze slimme manier…
Geld besparen op vakantieGeld besparen op vakantieVakanties kunnen erg duur zijn en daarom is het raadzaam om geld te besparen op vakantie. Er zijn veel manieren om goedk…
Besparen op uw maandlastenBesparen op uw maandlastenU kunt op veel verschillende manieren geld besparen. De meest effectieve manier is om de maandlasten te drukken.
Geld besparen: begin bescheiden!Geld besparen: begin bescheiden!Je wil wat meer geld overhouden aan het einde van de maand. Maar je weet niet waar te beginnen. Wat is een verstandige a…

Voordelen en nadelen van een depositoVoordelen en nadelen van een depositoSpaargeld moet u tegen een zo hoog mogelijke spaarrente wegzetten. Kiezen voor een deposito kan verstandig zijn.
Waarom is geld zo belangrijk in je leven?Waarom is geld zo belangrijk in je leven?Als je een langetermijnvisie hebt weet je tenminste waarvoor je aan het sparen bent. Geld verdienen voor een auto, een h…
Bronnen en referenties
  • www.genoeg.nl
  • www.nibud.nl
  • Wilskracht van Roy F. Baumeister en John Tierney. ISBN13 9789057123474
Tinamoreno (130 artikelen)
Laatste update: 23-11-2016
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Sparen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.