Spaarpot en inzicht in geldzaken via widgets Rabobank

Spaarpot en inzicht in geldzaken via widgets Rabobank Wilt u ook eenvoudig inzicht hebben in uw geldzaken, spaardoel, uitgaven, uw spaarpot en uw inkomsten? Via widgets kunt u bij de Rabobank dit eenvoudig zelf regelen. Het enige wat u nodig hebt is een rekening bij de Rabobank en toegang tot internetbankieren. Deel zo uw uitgaven automatisch in en maak voor elk doel in uw leven een aparte spaarpot. U regelt zelf wat u op uw startpagina van internetbankieren met de module mijn widgets wilt volgen.

U wilt uw geldzaken beter kunnen volgen, spaardoel kiezen. Hoe vol is de spaarpot?

Vele mensen willen hun geldzaken goed kunnen volgen, maar komen daar niet echt aan toe. Een kasboek bijhouden of een boekhoudprogramma bijhouden is niet echt aantrekkelijk en dus laten we het er meestal bij. Dit kan anders met internetbankieren bij de Rabobank. Het enige wat u daarvoor moet doen is een aantal instellingen bij het internetbankieren aanpassen. Anders gezegd, door middel van het aanklikken van wat widgets in mijn widgets krijgt u snel inzicht in uw financiën. Wat is uw spaardoel?

Wat zijn widgets?

Met een widget op uw computer kunt u eenvoudig cijfers grafisch inzichtelijk maken. Denk aan staafdiagrammen of een taartindeling. Onderstaand een eenvoudig voorbeeld van wat er mogelijk is met wat gefingeerde cijfers. Het is een kwestie van één keer aanklikken:

Uitgaven dit jaar (voorbeeld)


Bij de Rabobank doet u dat door naar Mijn widgets op uw startpagina van het internetbankieren te gaan. U kunt maar liefst zestien widgets aanmaken. Er worden steeds vier widgets naast elkaar getoond en als u ze niet in beeld wilt hebben klikt u op widgets verbergen. U kunt ook de volgorde van de widgets in beeld veranderen en als u er genoeg van hebt de widgets van uw pagina verwijderen. U maakt uw pagina zo persoonlijk als u maar wilt.

Spaarpot voor een spaardoel maken en volgen hoeveel er al in zit

Iedereen heeft wel een doel om te sparen en wil weten hoe ver hij al is. Voor een vakantie, een auto, een cadeau of wat dan ook. Via de widget mijn spaarpot kunt u voor elk spaardoel een spaarpot aanmaken en zo direct zien wat de stand van zaken is. Elke keer als u geld overmaakt naar een spaarrekening kunt u aangeven naar welke spaarpot dit geld gaat en de Rabobank houdt voor u grafisch de stand van zaken bij. Hoeveel grip op uw geldzaken wilt u hebben? U kunt het nu allemaal zelf regelen en het is gratis. U ziet het in één oogopslag met uw random reader.

Geen budgetoverschrijding meer toestaan

Er zijn vele mogelijkheden om uw geldzaken in kaart te brengen. Zo kunt u er ook ervoor zorgen dat een bepaald budget niet wordt overschreden zonder dat u het in de gaten hebt. U maakt dan gebruik van de mogelijkheid om bepaalde budgetten in te stellen. Ook hier heb ik maar een voorbeeld van gemaakt om u een idee te geven:

Budget vakantie (voorbeeld)


Conclusie geldzaken op orde via widgets Rabobank

Natuurlijk is dit alleen maar een grafische instelling en zullen overschrijdingen mogelijk blijven, maar u ziet zo direct wat er aan de hand is en dan kunt u er vervolgens wat aan doen. Vaak genoeg worden uitgaven automatisch afgeboekt en wordt er meer of anders uitgegeven dan wat de bedoeling is. Dat kan heel vervelend zijn en dan zijn deze grafische hulpmiddelen wel erg gebruiksvriendelijk. Eigenlijk zou iedereen deze mogelijkheden moeten hebben, maar tot nog toe is een bankrekening bij de Rabobank een vereiste. Wie bij deze bank bankiert kan er gebruik van maken, een ander moet nog even wachten totdat ook zijn bank deze mogelijkheden biedt. Dat is ongetwijfeld een kwestie van tijd.

Lees verder

© 2013 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Internetbankieren, Rabobank komt met kleine iDealInternetbankieren, Rabobank komt met kleine iDealHet kopen op het internet raakt in ons land steeds meer ingeburgerd. Internetbankieren groeit in Nederland als kool. Als…
Bankieren voor blinden en slechtziendenBankieren voor blinden en slechtziendenBankieren voor blinden en slechtzienden kan in 2021 bij de Rabobank. In Nederland zijn er ruim 350.000 mensen met een ge…
Rabo periodesparenRabo periodesparenRabo periodesparen is een manier van sparen die het midden houdt tussen sparen op een direct opneembare spaarrekening en…
Doelsparen RabobankDoelsparen RabobankDoelsparen van de Rabobank of sparen op de Oranjerekening van de ING bank is het in uw eigen tempo sparen voor een spaar…

Rijk worden door een sobere levensstijl!Rijk worden door een sobere levensstijl!Hoe doen de self-made rijken dat eigenlijk? Gooien ze het eenmaal verdiende geld over de balk of hebben ze slimme manier…
Hoe start je met geld besparen?Hoe start je met geld besparen?Je wil graag geld besparen. Je weet echter niet waar je het beste kunt beginnen. Misschien heb je deze kennis over geld…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 01-01-2021
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Sparen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.