Spaarpot en inzicht in geldzaken via widgets Rabobank

Spaarpot en inzicht in geldzaken via widgets Rabobank Wilt u ook in 2020 eenvoudig inzicht hebben in uw geldzaken, spaardoel, uitgaven, uw spaarpot en uw inkomsten? Via widgets kunt u bij de Rabobank dit eenvoudig zelf regelen. Het enige wat u nodig hebt is een rekening bij de Rabobank en toegang tot internetbankieren. Deel zo uw uitgaven automatisch in en maak voor elk doel in uw leven een aparte spaarpot. U regelt zelf wat u op uw startpagina van internetbankieren met de module mijn widgets wilt volgen.

U wilt uw geldzaken beter kunnen volgen, spaardoel kiezen. Hoe vol is de spaarpot?

Vele mensen willen hun geldzaken goed kunnen volgen, maar komen daar niet echt aan toe. Een kasboek bijhouden of een boekhoudprogramma bijhouden is niet echt aantrekkelijk en dus laten we het er meestal bij. Sinds januari 2013 kan dit anders met internetbankieren bij de Rabobank. Het enige wat u daarvoor moet doen is een aantal instellingen bij het internetbankieren aanpassen. Anders gezegd, door middel van het aanklikken van wat widgets in mijn widgets krijgt u snel inzicht in uw financiën. Wat is uw spaardoel?

Wat zijn widgets?

Met een widget op uw computer kunt u eenvoudig cijfers grafisch inzichtelijk maken. Denk aan staafdiagrammen of een taartindeling. Onderstaand een eenvoudig voorbeeld van wat er mogelijk is met wat gefingeerde cijfers. Het is een kwestie van één keer aanklikken:

Uitgaven januari 2020


Bij de Rabobank doet u dat door naar Mijn widgets op uw startpagina van het internetbankieren te gaan. U kunt maar liefst zestien widgets aanmaken. Er worden steeds vier widgets naast elkaar getoond en als u ze niet in beeld wilt hebben klikt u op widgets verbergen. U kunt ook de volgorde van de widgets in beeld veranderen en als u er genoeg van hebt de widgets van uw pagina verwijderen. U maakt uw pagina zo persoonlijk als u maar wilt.

Spaarpot voor een spaardoel maken en volgen hoeveel er al in zit

Iedereen heeft wel een doel om te sparen en wil weten hoe ver hij al is. Voor een vakantie, een auto, een cadeau of wat dan ook. Via de widget mijn spaarpot kunt u voor elk spaardoel een spaarpot aanmaken en zo direct zien wat de stand van zaken is. Elke keer als u geld overmaakt naar een spaarrekening kunt u aangeven naar welke spaarpot dit geld gaat en de Rabobank houdt voor u grafisch de stand van zaken bij. Hoeveel grip op uw geldzaken wilt u hebben? U kunt het nu allemaal zelf regelen en het is gratis. U ziet het in één oogopslag met uw random reader.

Geen budgetoverschrijding meer toestaan

Er zijn vele mogelijkheden om uw geldzaken in kaart te brengen. Zo kunt u er ook ervoor zorgen dat een bepaald budget niet wordt overschreden zonder dat u het in de gaten hebt. U maakt dan gebruik van de mogelijkheid om bepaalde budgetten in te stellen. Ook hier heb ik maar een voorbeeld van gemaakt om u een idee te geven:

Budget vakantie 2019


Conclusie geldzaken op orde via widgets Rabobank

Natuurlijk is dit alleen maar een grafische instelling en zullen overschrijdingen mogelijk blijven, maar u ziet zo direct wat er aan de hand is en dan kunt u er vervolgens wat aan doen. Vaak genoeg worden uitgaven automatisch afgeboekt en wordt er meer of anders uitgegeven dan wat de bedoeling is. Dat kan heel vervelend zijn en dan zijn deze grafische hulpmiddelen wel erg gebruiksvriendelijk. Eigenlijk zou iedereen deze mogelijkheden moeten hebben, maar tot nog toe is een bankrekening bij de Rabobank een vereiste. Wie bij deze bank bankiert kan er gebruik van maken, een ander moet nog even wachten totdat ook zijn bank deze mogelijkheden biedt. Dat is ongetwijfeld een kwestie van tijd.

Lees verder

© 2013 - 2020 Zeemeeuw, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Rabo periodesparen 2020Rabo periodesparen 2020Rabo periodesparen is een manier van sparen die het midden houdt tussen sparen op een direct opneembare spaarrekening en…
Sparen - super veilig sparen bij de Rabobank in 2020Sparen - super veilig sparen bij de Rabobank in 2020Sparen bij de Rabobank in 2020? De Rabobank was altijd de meest veilige bank in ons land om bij te sparen. Super veilig…
De Rabobank, ook Bizner bank is inmiddels geen succesDe Rabobank, ook Bizner bank is inmiddels geen succesBizner bank was in eerste instantie de bank voor ondernemers, los van de Rabobank. Maar de activiteiten zijn nu een vast…
Internetbankieren, Rabobank komt met kleine iDealInternetbankieren, Rabobank komt met kleine iDealHet kopen op het internet raakt in ons land steeds meer ingeburgerd. Internetbankieren groeit in Nederland als kool. Als…

Rijk worden door een sobere levensstijl!Rijk worden door een sobere levensstijl!Hoe doen de self-made rijken dat eigenlijk? Gooien ze het eenmaal verdiende geld over de balk of hebben ze slimme manier…
Sparen: Haal de vrek uit jezelf!Sparen: Haal de vrek uit jezelf!Om zeven uur in de ochtend vertrek je naar school, om vervolgens pas laat thuis te komen. Je bent hartstikke moe en een…

Reageer op het artikel "Spaarpot en inzicht in geldzaken via widgets Rabobank"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Zeemeeuw
Laatste update: 19-01-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Sparen
Special: Hoogste spaarrente 2020
Schrijf mee!