Doelsparen Rabobank

Doelsparen Rabobank Doelsparen van de Rabobank of sparen op de Oranjerekening van de ING bank is het in uw eigen tempo sparen voor een spaardoel met een mooie spaarrente. Bij doelsparen kunt u uw eigen doelen eenvoudig realiseren, sparen voor uw kind, uw onderneming of een ander doel. U weet van vooraf waar u aan toe bent en hoeveel u spaart. Het hebben van een doel, stimuleert het sparen daarvoor. U kunt sparen met rente op rente of de rente jaarlijks laten overboeken naar een andere rekening. Sparen is bij de Rabobank super veilig gegeven de AA rating en een spaardoel hebben maakt sparen eenvoudiger.

Doelsparen = sparen voor een doel met de hoogste spaarrente

Allemaal hebben we wel een doel waarvoor we willen sparen en waarvoor geld opzij moet worden gezet. Kinderen sparen voor een nieuwe fiets, een studie, een reis of wat anders. Volwassenen doen dat ook, of de vereniging die een jubileum gaat vieren. Maar om een nieuw doel te realiseren is vaak geld nodig. De Rabobank helpt u daarbij met een overzichtelijke rekening, doelsparen geheten. Deze spaarrekening opent u gratis.

Rekenvoorbeeld van doelsparen

Om een idee te geven: als u geld voor een aantal jaren inlegt, kunt u in 2020 tot 0,5% rente per jaar krijgen. Dit is een vaste rente voor de hele looptijd. Dus geen verrassingen achteraf door een inmiddels lagere rente. Ook geen actierente dus die andere banken wel hanteren om klanten te trekken en die vervolgens na korte tijd wordt verlaagd. Neen, een vaste rente die van te voren bij u bekend is. Bij beleggen op de beurs kunt u nog uw doel missen doordat de beurs omlaag gaat, bij doelsparen is dat onmogelijk. U krijgt wat u vooraf berekend had.

Doelsparen is nieuw bij de Rabobank

Sparen voor een bepaald doel is betrekkelijk nieuw, maar wel een hele slimme keuze van deze bank. Met doelsparen kunt u verschillende spaar potjes aanleggen voor allerlei leuke dingen. De ING bank heeft de Oranjerekening met spaardoel Het doelsparen van de Rabobank heeft een wat ander karakter en kent geen variabele rente. Dit kan een voordeel zijn, maar natuurlijk ook een nadeel. In eerste instantie lijkt het vooral een voordeel, omdat u zeker weet wat het spaargeld straks waard is en van te voren dus bekend is dat u uw doel financieel kunt waarmaken.

Sparen tegen hoge spaarrente

De hoogte van de spaarrente is afhankelijk van de looptijd waarvoor u kiest. U kunt kiezen voor een duur van minimaal 1 jaar en maximaal 20 jaar. Bovendien kunt u na afloop altijd nog voor een verlenging kiezen. Geld bijstorten kan ook. Geld tussentijds opnemen is eveneens mogelijk. Tussentijds opnemen is wel minder aantrekkelijk, omdat de bank dan extra kosten in rekening kan brengen en u een deel van de mooie spaarrente mis loopt. Maar het kan wel, en er kunnen zich altijd situaties voordoen, waardoor u liever uw geld van de rekening haalt. Dit is een groot voordeel ten opzichte van het sparen op een spaardeposito. Bij de meeste spaardeposito’s is het tussentijds opnemen van geld namelijk niet mogelijk. Hier wel.

Sparen voor uw kind of onderneming

U kunt ook sparen voor uw kind of onderneming. En nu kennen we al vele kinderspaarrekeningen of spaarrekeningen bij banken, maar die hebben meeste een hele lange looptijd en keren pas uit als uw kind 18 jaar is. Met doelsparen hoeft u niet zo lang te wachten. U kunt kiezen voor een looptijd van enkele jaren, en als u het dan nog niet wilt opnemen verlengt u de rekening gewoon. Deze vorm van sparen kan ook voor uw onderneming aantrekkelijk zijn om zo via de zaak wat geld opzij te zetten. Bovendien is de rente die u zo krijgt meestal aantrekkelijker dan de rente op het zakelijk sparen van de meeste andere banken.

Slot

Doelsparen lijkt een nieuw begrip te worden die door spaarders wordt gewaardeerd. Door de hoge rente die kan oplopen tot 0,5% en doordat u precies weet waar u aan toe bent. Zo komt elk financieel doel snel dichterbij.
© 2010 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sparen - super veilig sparen bij de RabobankSparen - super veilig sparen bij de RabobankWilt u ook sparen bij de Rabobank? De Rabobank was altijd de meest veilige bank in ons land om bij te sparen. Super veil…
Voordeel Oranje spaarrekening ING bank: sparen voor een doelVoordeel Oranje spaarrekening ING bank: sparen voor een doelVoordeel op de nieuwe spaarrekening in 2020 van de Oranje spaarrekening van de ING bank? Wat is uw voordeel dan precies?…
Hoge spaarrente renterekening Delta LloydHoge spaarrente renterekening Delta LloydDelta Lloyd omvat vele bedrijven en biedt vele financiële producten aan. Hier kunt u sparen tegen een hoge spaarrente, v…
Rabobank biedt spaarrente van 8% en hogerRabobank biedt spaarrente van 8% en hogerDe Rabobank biedt een hoge spaarrente als global player in de wereld en is een super veilige bank. De gemiddelde Nederla…

Hoge spaarrente in Turkije - vergelijkU wilt sparen met een spaarrekening of depositorekening in Turkije? Dan wilt u natuurlijk ook de hoogste rente! Helaas g…
Spaargeld kan meer geld opleverenDe meeste consumenten letten goed op de uitgaven. Indien ze iets kunnen besparen, zullen zij dat zeker doen. Er bestaat…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 05-07-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Sparen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.