DSB Bank was een interessante bank voor spaarders

DSB Bank was een interessante bank voor spaarders Sparen bij de DSB Bank. De DSB Bank was niet alleen sponsor van allerlei sporters, maar de DSB Bank was ook interessant voor spaarders en mensen die een goedkope betaalrekening zochten in combinatie met een mooie spaarrente. Nu zult u een andere bank moeten vinden met de hoogste spaarrente, want de DSB bank is in 2017 niet meer actief.

Wie is DSB Bank

De Dirk Scheringa Beheer Bank, DSB, overspoelde in zijn actieve tijd het tv scherm met reclames voor goedkope leningen. De DSB bank had een uitgebreid palet aan financiële producten:
  • Leningen.
  • Hypotheken.
  • Verzekeringen.
  • Spaarrekeningen.
  • Betaalrekening.

Dat is nu voorbij.

Hoe goedkoop bankieren en betalen

Bij de DSB Bank kon u terecht voor hypotheken, verzekeringen en andere leningen. Wat veel mensen echter niet weten is dat u bij de DSB Bank ook goedkoop kon bankieren en goed kon sparen. U kon gratis een betaalrekening aanvragen. Welke grootbank in Nederland doet dat anno 2017 nog? Geen. Bovendien ontving u op de betaalrekening ook nog een goede rente. Natuurlijk viel de DSB Bank onder het depositogarantiestelsel in Nederland, zodat u tegoeden tot een maximum van 100.000 euro was gegarandeerd voor zover het niet achtergestelde deposito's waren.

Hoe sparen bij de DSB Bank

U kreeg dus rente op de betaalrekening, maar de DSB Bank bood ook allerlei gunstige spaarmogelijkheden via:
  • Internet Sparen.
  • Internet Sparen Extra.
  • Internet Top Sparen.
  • Vaste termijn deposito’s.

Wat waren de rentepercentages bij DSB Bank

Begin oktober 2009 gaf de internet spaarrekening 2,5% rente, de internet spaarrekening Extra 3%. De vaste termijn deposito’s gaven een rente van maximaal 5,25%. De deposito’s kon u ook afsluiten voor slechts 1 maand. Het voordeel van een internet spaarrekening was, dat u altijd over uw geld kon beschikken. De enige regel voor de internet spaarrekening Extra was, dat het hoge tarief alleen gold bij een bedrag boven de 25.000 euro. Daaronder bedroeg de rente 2,5%. Met andere woorden: als u minder dan 25.000 euro bij DSB had en geen beperkende voorwaarden wilde hebben, dan koos u het beste voor de gewone internet spaarrekening. De rente werd dan op twee momenten bijgeschreven, te weten in november en in mei van het jaar. En dat was prettig.

Hoe kon ik een rekening openen

Een rekening openen was heel simpel. Aanvragen ging simpel telefonisch of via internet, waarna u de papieren thuis kreeg gestuurd. Binnen een aantal dagen waren de rekeningen actief en kon u uw gang gaan. Betalen en sparen kon dan naar keuze met TIN codes of met een Digi-P, waarin u uw betaalpas stopte voor de interactieve codes.

Wat was de Zilvervloot

De DSB Bank had een mooie zilvloot rekening voor jongen, anno 2017 heeft alleen de SNS bank de Zilvervloot rekening met een hoge spaarrente voor uw kinderen.

Internet Top Sparen

Inmiddels had de DSB Bank nog een nieuwe spaar mogelijkheid geopend, het Internet Top Sparen. De rente bedroeg daar minimaal 3,6%. De rente liep op naar naar 3,8%.

Breaking News

Maar toen ging het fout. We weten dat er op 12 oktober 2009 een noodregeling is getroffen en op 19 oktober 2009 de DSB Bank helaas failliet is verklaard. Triest voor de spaarders en natuurlijk triest voor de medewerkers van DSB. Bent u op zoek naar een veilige bank en wilt u sparen tegen de hoogste spaarrente, dan bekijkt u welke andere banken de hoogste spaarrente geven in Nederland.

Voorschot DSB Bank 21 oktober 2009

Vooruitlopend op de uitkering van spaargeld via het depositogarantiestelsel kon u bij de DSB Bank een voorschot aanvragen van maximaal 3.000 euro per rekeninghouder. Als u met uw partner een en of rekening had bij de bank gold eveneens het maximum van 3.000 euro. U mocht maar 1 keer een voorschot aanvragen en wel over uw positieve saldo bij de DSB Bank op direct opvraagbare rekeningen. Niet de deposito's, niet de zilvervlootrekening, want die saldi waren niet direct opneembaar. Het hierbij relevante saldo is gelijk aan uw spaartegoed minus schulden die u bij DSB hebt, waaronder ook het rood staan op de betaalrekening. De regeling was operationeel tot en met 4 november 2009 om 10.00 uur. Het voorschot dat u zo kon opnemen werd vervolgens verrekend met wat u via het depositogarantiestelsel nog tegoed had.

Slot

De DSB Bank viel volledig onder de garantie van de Nederlandsche Bank, waardoor per persoon maximaal 100.000 euro aan spaargeld volledig was gegarandeerd en bij de afhandeling van het faillissement kon worden uitgekeerd.
© 2007 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Banken, goedkoop bankieren en betalenBanken, goedkoop bankieren en betalenEen goedkope betaalrekening graag, want het leven is al duur genoeg. Goedkoop bankieren en betalen zo fijn zijn. U kunt…
Mobiel bankieren en mobiel betalenMobiel bankieren en mobiel betalenMobiel bankieren en mobiel betalen is zeer eenvoudig en heeft vele voordelen. Mobiel bankieren blijft in Nederland aan p…
Voordelen van internetbankierenVoordelen van internetbankierenHet internetbankieren is in Nederland de normaalste zaak en heeft vele voordelen. Zelf thuis bankieren met de bankpas en…

Sparen, is sparen bij AT Bank echt zo gunstig?Sparen, is sparen bij AT Bank echt zo gunstig?Als u naar lijstjes met spaarbanken kijkt, scoren vooral de buitenlandse banken in ons land goed met hun spaarrente. Zo…
Waarom willen klanten van ABN AMRO er weg?Waarom willen klanten van ABN AMRO er weg?Steeds meer wordt duidelijk dat klanten bij ABN AMRO hun rekening en spaarrekeningen opzeggen en overstappen naar een an…
Reactie

S. Plugers, 06-10-2008
Hoe is de garantie bij de dsb bank voor je spaargeld als het fout mocht gaan bij de dsb Reactie infoteur, 06-10-2008
Beste S. Plugers,

De DSB Bank valt gewoon onder de garanties van de Nederlandse Bank, zoals de ING, ABN AMRO, noem maar op. De DSB Bank is niet beursgenoteerd, en daardoor niet een speelbal van speculanten op de beurs. Oud minister Zalm van DSB liet onlangs weten, dat de bank niet gespeculeerd heeft in de VS. In hoeverre de DSB Bank last heeft van de kredietcrisis is nog niet aan te geven. De kredietverstrekking zal moeilijker zijn, schat ik, maar daar staat een instroom aan spaartegoeden tegenover.

Waar u wel op moet letten zijn de achtergestelde deposito's, omdat die in beginsel niet onder de garantiestelling van de Nederlandse Bank vallen.

Zie ook het artikel:
http://financieel.infonu.nl/geld/19494-spaarbank-hoogste-spaarrente-dsb-bank-75-of-8-per-jaar.html

Met vriendelijke groet,
geld2you

Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 23-03-2017
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Sparen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.