Moderne leningen

Moderne leningen Het is altijd fijn om even wat lucht te hebben in krappe tijden. Zo kan je met wat extra geld die duurdere aankoop doen, zoals een nieuwe laptop, televisie of bankstel. Als je zelf niet over genoeg geld beschikt, dan kan je een lening afsluiten. Met het geleende geldbedrag kan je dan wel die dure aankoop doen.

Diverse soorten

Er zijn diverse soorten leningen die je kunt afsluiten bij banken en andere financiële instellingen. Je kunt kiezen voor een lening met een lange of een korte looptijd. Het hangt van het bestedingsdoel af welke soort lening bij je past. Zo kan je kiezen voor een persoonlijke lening, een doorlopend krediet, een postorderkrediet of een flitskrediet. Naast een lening kan je op veel rekeningen vaak rood staan. Over deze roodstand hoef je dan geen rente meer te betalen.

Persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening, leen je van tevoren een vastgesteld bedrag. Hierbij staan de hoogte van de rente en de looptijd vast. Een persoonlijke lening is vooral geschikt voor de aankoop van een product met een lange levensduur, zoals een auto, boot of caravan. De looptijd van de lening is dan weer afgestemd op de levensduur van het product.

Een doorlopend krediet

Hierbij krijg je van de bank een limiet welke tot een bepaald bedrag gaat, zoals een krediet van vijfduizend euro. Een doorlopend krediet is erg handig wanneer je extra geld nodig hebt. Dit geld kan bedoeld zijn voor verschillende doeleinden, zoals een nieuwe computer, keuken of televisie. Je begint met de aflossing wanneer je het bedrag of een deel van dit bedrag hebt opgenomen. Een doorlopend krediet heeft geen vaste looptijd. Het afgeloste bedrag kan je weer opnieuw opnemen. Je bepaalt zelf hoe lang je het doorlopend krediet in stand houdt. Wanneer je dit niet meer wilt, dan laat je het doorlopend krediet stoppen en betaal je het schuldige bedrag weer helemaal terug.

Postorderkrediet

Bij een postorderkrediet kan je bij een postorderbedrijf een product kopen op afbetaling, zoals een nieuwe slaapkamer, wasmachine of droger. Bekende postorderbedrijven zijn Wehkamp en Otto. Hier kan je via internet een product kopen op afbetaling. De rekening betaal je dan in termijnen terug. Je kunt tot een bepaalde limiet aankopen doen, bijvoorbeeld tot vijfhonderd euro. Als je je bedrag weer hebt afgelost, dan kan je opnieuw spullen aanschaffen bij het postorderbedrijf.

Flitskrediet

Tegenwoordig bieden heel veel bedrijven via internet een lening aan. Het gaat hierbij vaak om kleine leningen voor tientallen tot maximaal vijfhonderd euro. Deze kleine leningen worden ook wel een flitskrediet genoemd. Vaak moet je een flitskrediet binnen een korte tijd weer terugbetalen. De looptijd van een flitskrediet is maximaal drie maanden. Heel vaak moet je een flitskrediet binnen een tot drie weken terugbetalen. Het afsluiten van zon flitskrediet gaat heel erg snel. Heel vaak beschik je binnen tien minuten al over het geleende bedrag. Ook kunnen mensen met een BKR-notering vaak een flitskrediet afsluiten. Er zijn namelijk aanbieders die geen BKR-toetsing doen.
© 2012 - 2024 Marensa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Lenen zonder BKR: geld lenen in België als NederlanderLenen zonder BKR: geld lenen in België als NederlanderNederlanders die in België geld willen lenen, kunnen dit doen om meerdere redenen. Eén daarvan is om niet bij het BKR ge…
Verschillende leningen voor extra geldVerschillende leningen voor extra geldExtra geld nodig, welke lening kunt u afsluiten? U kunt uit vele verschillende leenvormen en leningen kiezen, maar hoe k…
Verschillende manieren van lenen vergelijkenVerschillende manieren van lenen vergelijkenVerschillende manieren van lenen vergelijken is een verstandige eerste stap wanneer je een lening af wilt sluiten. Er be…
Lening met vaste renteLening met vaste renteEr zijn twee soorten leningen: leningen met een variabele rente en met een vaste rente. In dit artikel wordt de lening m…
Een schuld aflossenEen schuld aflossenSommige mensen hebben heel hoge schulden en kunnen door de bomen het bos niet meer zien. Ze zien dus geen oplossing meer…
Bronnen en referenties
  • Kredietje
  • LaserServices
Marensa (310 artikelen)
Gepubliceerd: 01-02-2012
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Lenen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.