Geld lenen voor een auto (auto lening)

Geld lenen voor een auto (auto lening) Je zult het altijd zien.. je auto gaat kapot terwijl je geen financiële ruimte hebt voor het kopen van een nieuwe auto. Wanneer je afhankelijk van je auto bent, zul je toch een nieuwe auto moeten kopen. Gelukkig zijn er speciale auto leningen, waardoor je tóch een auto kopen kunt. Geld lenen voor een auto kan bij diverse banken.

Lening afsluiten voor een auto

Een lening afsluiten voor een auto is niet ideaal. Het kan immers zomaar gebeuren dat je nog bezig bent met het aflossen van je auto lening terwijl je helemaal niet meer in de auto rijd omdat deze kapot gegaan is of verkocht is. Ook daalt de waarde van je auto, terwijl de hoogte van je lening onveranderd blijft. Toch is het lenen voor een auto voor veel mensen een noodzaak. Auto's zijn namelijk behoorlijk prijzig, waardoor veel mensen het niet op kunnen brengen een auto in één keer te kopen. Voor sommigen is een auto een luxeproduct, voor anderen is het echter een bittere noodzaak, bijvoorbeeld omdat het werk niet (gemakkelijk) te bereiken is met het openbaar vervoer. Wanneer je geld gaat lenen voor een auto doe je er goed aan verschillende autoleningen te vergelijken, zodat je de meest voordelige autolening afsluiten kunt.

Aandachtspunten auto lening

  • Let op de looptijd. Sluit geen lening af die een langere looptijd heeft dan dat jij profijt hebt van je auto. Het is erg frustrerend om te betalen voor een product dat je helemaal niet kunt gebruiken. Probeer daarom in te schatten hoelang de auto mee zal gaan. Nu kan de auto uiteraard altijd onverwachts kapot gaan, maar over het algemeen kun je wel een inschatting van de gebruiksduur van een auto maken. Stem de looptijd van je lening op de te verwachten gebruiksduur van de auto af.
  • Vergelijk offertes en let op de kleine lettertjes. Veel geldverstrekkers stunten met lage rentepercentages en goedkope autoleningen. Wees echter bedacht op addertjes onder het gras, de geldverstrekker wil immers niet failliet gaan. Zo zie je vaak dat een goedkope autolening met een zeer laag rentepercentage een lange looptijd heeft, waardoor je uiteindelijk evenveel geld kwijt bent als wanneer je voor een lening met een hoger rentepercentage maar een kortere looptijd kiest.
  • Kun je de lening aflossen? Let er goed op dat je de autolening aflossen kunt en dat je geen nieuwe lening af moet sluiten om je autolening af te lossen. Stem de lening daarom goed af op je financiële mogelijkheden en beperkingen.

Huurkoop auto lening

Een bijzondere vorm van een auto lening is de huurkoop auto lening. Bij deze leenvorm ben je pas eigenaar van de auto wanneer de laatste termijn afgelost is. Dit is een zeer gevaarlijke autolening, omdat je tot de lening afgelost is geen eigenaar bent, dat is de huurkoopverstrekker. Mocht er in de looptijd van de lening iets gebeuren waardoor je de lening (tijdelijk) niet meer af kunt lossen, heb je zeer weinig rechten. De huurkoopverstrekker kan de auto in beslag nemen en jij kan fluiten naar het bedrag dat je reeds afgelost hebt.

Geld lenen voor een auto: de mogelijkheden

Er zijn diverse kredietverstrekkers die autoleningen aanbieden. Omdat iedere situatie weer anders is, is het verstandig diverse offertes aan te vragen en deze nauwkeurig te vergelijken. Er is geen algemene 'beste autolening', omdat iedere autolening voordelen en nadelen heeft en het afhankelijk is van jouw exacte situatie welke auto lening de beste voor jou is. Er zijn enkele grote spelers in het veld van de autoleningen, maar het is absoluut aan te raden ook de kleinere aanbieders te overwegen.

Autolening.nu

Autolening.nu biedt een doorlopend auto krediet en een persoonlijke auto lening aan. Het doorlopend auto krediet is zeer geschikt voor mensen met wat meer financiële flexibiliteit. Bij de persoonlijke auto lening staat de looptijd en het rentepercentage vast, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Directa

Ook Directa biedt zowel een persoonlijke lening als een doorlopend krediet aan. De leningen van Directa zijn geen speciale autoleningen, maar zijn afgestemd op de wensen van mensen die een autolening afsluiten willen.

ING Groene autolening

De ING Groene autolening is geschikt voor mensen die een energiezuinige auto willen kopen. Het minimale leenbedrag is 5.000 en het maximale leenbedrag is 75.000. De maximale looptijd is zestig maanden.
© 2011 - 2023 Melod, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Autolening als je een auto wilt kopenAutolening als je een auto wilt kopenZit je erover te denken om een nieuwe auto te kopen? Een autolening kan je helpen met de kosten. Een nieuwe auto is imme…
Groene autolening afsluitenGroene autolening afsluitenLening, auto, milieu en klimaat kunnen goed samengaan. Met een groene autolening regelt u eenvoudig en snel een goede fi…
Waarom een autolening afsluiten niet voordelig isWaarom een autolening afsluiten niet voordelig isVeel mensen kopen een auto en sluiten dan een autolening af. Wat zij zich niet realiseren dat ze in de meeste gevallen g…
Autokrediet of autolening - wat is goedkoper?Autokrediet of autolening - wat is goedkoper?Hoe gaat u de aankoop van uw auto financieren? Een autokrediet en een autolening zijn twee mogelijkheden om geld te lene…
Bronnen en referenties
  • http://www.autolening.nu/
  • https://www.directa.nl/
  • http://www.ing.nl/particulier/lenen/lenen-met-vaste-rente/groene-autolening/index.aspx
Melod (654 artikelen)
Gepubliceerd: 04-10-2011
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Lenen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.