Geld lenen zonder baan

Geld lenen zonder baan Veel mensen denken dat geld lenen zonder baan niet mogelijk is. Dit is echter niet waar. Geld lenen zonder werk is mogelijk, zij het lastiger dan mét werk.

Reguliere leningverstrekkers?

Geld lenen zonder baan is gelukkig mogelijk, anders zouden veel freelancers het erg lastig krijgen wanneer zij een lening willen afsluiten. Freelancers hebben immers vaak geen vaste contracten met opdrachtgevers, en op papier dus geen vaste baan. Toch kunnen zij - net als andere mensen zonder (vaste) baan - wel degelijk draagkrachtig genoeg zijn om een lening af te kunnen lossen. Op het moment dat de geldverstrekker je geld leent, wil hij er zo zeker als mogelijk van zij dat hij het geld ook weer terugziet. Zonder vaste baan is het lastig dit vertrouwen te winnen. Hoe kun je de geldverstrekker ervan overtuigen dat je draagkrachtig genoeg bent?

Overzicht van je inkomsten

Om de geldverstrekker het vertrouwen te geven dat je de lening weer af kunt en zult betalen, kun je een overzicht van je inkomsten overleggen. In dit overzicht neem je al die bronnen van inkomsten op die ervoor zorgen dat jij draagkrachtig genoeg bent om de lening weer af te lossen. Hier kan spaargeld onder vallen, maar ook alle andere bronnen vanwaar je regelmatig geld binnenkrijgt. Dit kunnen bijvoorbeeld beleggingen zijn, maar ook bronnen als alimentatie en toeslagen kunnen het noemen waard zijn.

De geldverstrekker wil niet alleen een overzicht van je inkomsten om te bekijken of je draagkrachtig genoeg bent, de geldverstrekker wil ook graag uitrekenen hoelang jij bezig bent de lening weer af te lossen. Dit kan alleen wanneer de geldverstrekker een idee heeft van jouw maandelijkse mogelijkheden tot aflossing. Op deze manier kan de leningverstrekker bekijken of jij in staat bent de lening af te lossen volgens de eisen en voorwaarden van de geldverstrekker. Geld lenen zonder baan zorgt er vaak voor dat je minder geld kunt lenen.

Particuliere geldverstrekker

Wanneer geld lenen zonder baan niet mogelijk is via de reguliere leningsverstrekkers, kun je het proberen bij een particuliere geldverstrekker. Dit zijn mensen die eigenlijk net zo werken als een bank, maar dan particulier. Deze particulieren geven jou een lening tegen bepaalde voorwaarden, bijvoorbeeld een fiks rentepercentage. Het rentepercentage bij een particuliere geldverstrekker ligt doorgaans vele malen hoger dan het rentepercentage bij een bank. Daar staat tegenover dat geld lenen zonder werk bij particuliere geldverstrekkers vaak minder moeite kost.

Overwaarde van je huis

Wanneer je geen baan hebt, maar wel een huis met overwaarde, is het in sommige gevallen mogelijk om de overwaarde van je huis te gebruiken als lening. De overwaarde van een huis is het verschil tussen de hoogte van een hypotheek en de huidige marktwaarde van een huis. Veel mensen gebruiken deze overwaarde voor een tweede hypotheek of een verbouwing, maar je kunt het dus ook gebruiken om jezelf uit een financiële dip te trekken. Omdat de overwaarde van je huis van jezelf is, is dit in feite geen echte lening.

Minilening

De advertenties voor minileningen schieten als paddenstoelen uit de grond. Een minilening is een lening waarbij je erg snel (soms zelfs binnen een dag) over het geleende geld beschikt, maar de lening ook weer erg snel moet aflossen. Een minilening kan dus uitkomst bieden wanneer je een gat van enkele dagen tot je nieuwe inkomsten wilt overbruggen. De looptijd van een minilening is vaak slechts 30 dagen. Ook heb je bij een minilening vaak te maken met minder ruimte voor uitstel van de aflossing.

Lees verder

© 2011 - 2024 Melod, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gratis geld lenen bestaat nietGratis geld lenen bestaat nietWanneer is er sprake van te weinig geld? Op het moment dat u niet in staat bent om op vakantie te gaan, of die nieuwe au…
Lenen zonder BKR: geld lenen in België als NederlanderLenen zonder BKR: geld lenen in België als NederlanderNederlanders die in België geld willen lenen, kunnen dit doen om meerdere redenen. Eén daarvan is om niet bij het BKR ge…
Tips om geld te lenenTips om geld te lenenTegenwoordig willen veel mensen producten kopen voordat ze hier het geld voor hebben. Soms zijn de producten erg nodig e…

Geld lenen bij Mevrouw LeemansGeld lenen bij Mevrouw LeemansMevrouw Leemans is een van de bekendere kredietverstrekkers uit België. Het is mogelijk om een relatief goedkope lening…
Een WOZ-krediet aanvragenEen WOZ-krediet aanvragenEen WOZ-Krediet is een leningsvorm. Niet iedereen kan zomaar een WOZ-krediet aanvragen. Hier gelden bepaalde eisen voor,…
Melod (654 artikelen)
Gepubliceerd: 23-08-2011
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Lenen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.