Tips om geld te lenen

Tips om geld te lenen Tegenwoordig willen veel mensen producten kopen voordat ze hier het geld voor hebben. Soms zijn de producten erg nodig en krijg je problemen als je ze niet kan kopen. Als je wasmachine kapot is bijvoorbeeld of als je computer het niet meer doet en je deze nodig hebt voor je werk of voor school. Geld lenen kan hiervoor een oplossing zijn. Iedereen weet echter dat je meer geld moet terugbetalen dan je hebt geleend. Daarom zijn hieronder een aantal tips gegeven.

Wanneer is het echt nodig om geld te lenen?

Voordat je geld gaat lenen, moet je eerst bekijken of het wel echt nodig is. Als je nog een goed werkende tv hebt, is het niet echt nodig om een nieuwe te kopen. Voor dit soort dingen kun je beter sparen, want lenen kost geld. Als je echter een product dat je echt nodig hebt niet (meer) hebt, is het handig om te lenen. Dit soort producten zijn bijvoorbeeld: wasmachines, tafels, bedden, kasten of andere dingen die zeer nodig zijn in je eigen huis. Maar ook voor producten die je echt nodig hebt voor je school of werk kun je geld lenen; zoals computers, printers, studiegeld of studieboeken. Een diploma is namelijk erg belangrijk om een baan te krijgen. Meestal zul je met een diploma op zak een hoger inkomen krijgen dan zonder diploma. Zo kun je het geld dat je aan rente hebt betaald aan bijvoorbeeld je studieboeken gemakkelijk terugverdienen.

Wanneer is het voor jou mogelijk om geld te lenen?

Voordat je geld gaat lenen, moet je zeker weten dat je dit geld en de rente kunt terugbetalen binnen de termijn die is gesteld. Als je niet zeker weet of dit gaat lukken, kun je beter niet gaan lenen. Je kunt hierdoor erg in de schulden komen. Als je weet dat je de lening niet kunt terugbetalen, zul je voor het product dat je wilt kopen moeten sparen. Natuurlijk is dat niet gemakkelijk als je bijvoorbeeld geen wasmachine hebt. Maar toch is het beter om de was dan een tijdje met de hand te wassen, dan in de schulden te komen. Als je eenmaal in de schulden komt, kan dit namelijk erg hoog oplopen en het is moeilijk om hier weer uit te komen. Het beste is dus om alleen geld te lenen als je zeker weet dat je het kunt terugbetalen.

Hoe weet je hoeveel geld je kunt lenen?

Als je niet zeker bent van je inkomen, kun je beter geen geld lenen. Heb je een vast inkomen per maand en loopt je contract nog niet af, dan is er een mogelijkheid om geld te lenen. Je moet er echter wel voor zorgen dat je nog genoeg geld overhoudt voor je andere lasten. Bereken eerst hoeveel je inkomen per maand is. Haal hier de volgende kosten vanaf:
  • De huur of hypotheek
  • Gas, water en elektra
  • Boodschappen (voedsel, kleding, verzorgingsproducten)
  • Overige vaste lasten (telefoonrekening, internetkosten, studiekosten)
  • Ongeveer honderd euro voor eventuele bijkomende kosten

Het bedrag dat je overhoudt, is het bedrag dat je per maand kunt terugbetalen. Zo kun je precies berekenen hoeveel je kunt lenen.

Waar kun je het beste lenen?

Er zijn veel bedrijven die geld uitlenen die totaal niet betrouwbaar zijn. Lenen bij een bank is meestal wel betrouwbaar. Als je graag bij een bedrijf wilt lenen die niet veel bekendheid heeft, kijk dan eerst naar de referenties over dit bedrijf die te vinden zijn op internet. Zoek ongeveer honderd referenties van dit bedrijf op en lees deze snel door. Als er negatieve referenties zijn, bestudeer deze dan goed. Je kunt beter niet bij dit bedrijf lenen, als je vijf of meer referenties kunt vinden die aangeven dat het bedrijf niet betrouwbaar is.

Lees verder

© 2010 - 2024 Rowanblom, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gratis geld lenen bestaat nietGratis geld lenen bestaat nietWanneer is er sprake van te weinig geld? Op het moment dat u niet in staat bent om op vakantie te gaan, of die nieuwe au…
Lenen zonder BKR: geld lenen in België als NederlanderLenen zonder BKR: geld lenen in België als NederlanderNederlanders die in België geld willen lenen, kunnen dit doen om meerdere redenen. Eén daarvan is om niet bij het BKR ge…

Snel geld lenen met de kredietovereenkomstSnel geld lenen met de kredietovereenkomstSnel geld lenen met een kredietovereenkomst, hoe doet u dat? Een flitslening, flitskrediet, lening, krediet of minilenin…
Goedkoop snel geld lenenGoedkoop snel geld lenenGoedkoop snel geld lenen is een keuze. Snel geld lenen kan bij aanbieders van geld zoals Ferratum. Extra krediet door go…
Rowanblom (26 artikelen)
Laatste update: 13-12-2013
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Lenen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.