AXA: Verschillende kredieten voor renoveren/verbouwen (BE)

AXA: Verschillende kredieten voor renoveren/verbouwen (BE) Aan renoveren of verbouwen hangt vaak een serieus prijskaartje. Hiervoor kan je een lening afsluiten, een renovatielening. Axa biedt drie soorten renovatieleningen. Axa biedt drie types van leningen aan voor mensen die hun woning willen renoveren of verbouwen. Alledrie deze types van kredieten kunnen afgesloten worden zonder notariskosten en vanaf een bedrag van 2500. Voor 'groene' renovatiewerken kan zelfs al een krediet verstrekt worden vanaf 1250.

De Comfort Thuis lening

De Comfort Thuis lening is bedoeld voor alle werken in en om het huis, die niet specifiek 'groene' werken zijn. Deze lening kan afgesloten worden voor het plaatsen van een nieuwe keuken, de aanleg van uw tuin en zelfs de aankoop van een grond zonder hypotheek.

De lening is mogelijk vanaf een bedrag van 2500. De looptijd varieert van 24 maand tot 120 maand. De maximumlooptijd is afhankelijk van het ontleende bedrag:

BedragMaximale looptijd
2500 - 3700 EUR30 maanden
3700 - 5600 EUR36 maanden
5600 - 7500 EUR42 maanden
7500 - 10.000 EUR48 maanden
10.000 - 15.000 EUR60 maanden
15.000 - 20.000 EUR84 maanden
Meer dan 20.000 EUR120 maanden

De Energy@Home lening

De Energy@Home lening kan afgesloten worden wanneer minstens de helft van de geplande werkzaamheden 'groene' werken zijn. Zo kan je een combinatie maken tussen het verwarmen van uw oude stookketel (groene verbouwing) en de vernieuwing van uw keuken (gewone werken).

De aantrekkelijke rentevoet die verleend wordt voor groene werken, kan met deze lening toekend worden voor de hele som.
Het minimum te lenen bedrag bedraagt slechts 1250. Het maximale leenbedrag is 100% van de facturen voor de gedane werken, inclusief BTW.

Voor leningen tussen 1250 en 2500 is de maximale looptijd 24 maanden. Verder zijn de maximumlooptijden gelijk aan deze van de Comfort Thuis-lening (zie supra).

De groene lening

Wanneer uw lening uitsluitend bedoeld is voor groene verbouwingen of renovaties, kan u bij Axa voor de groene lening kiezen. Deze geeft dubbel voordeel: fiscaal voordeel én een verminderde rentevoet.

De groene lening biedt 1,5% korting op de rente van de Energy@Home lening of de hypothecaire leningen met vaste rentevoet van Axa. Daarnaast kan u profiteren van een belastingvermindering van 40% op uw groene uitgaven, met een maximum van 2830 voor aanslagjaar 2012. Wanneer u zonnepanelen plaatst, ligt het maximumbedrag nog hoger: 3680.
Bovendien kunnen ook 40% van de werkelijk betaalde intresten afgetrokken worden. Voorwaarde is wel dat de werken uitgevoerd worden d oor een erkende aannemer en dat enkel energiebesparende werken worden gefinancieerd.

Het minimum te ontlenen bedrag is zoals bij de Energy@Home lening bepaald op 1250, en de maximale looptijd is ook 120 maanden (zie supra).

Een hypothecaire groene lening is ook mogelijk, met een minimumlooptijd van 6 jaar en een maximumduur van 30 jaar. Hierbij geldt ook een rentekorting van 1,5% op de normale rentevoeten voor hypothecaire leningen met vaste rentevoet.
© 2011 - 2020 Juliedr, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Lenen met huis als onderpandDe overwaarde van de woning kunt u benutten om geld te lenen met het huis als onderpand. Oftewel: het afsluiten van een…
Lening bij gemeentelijke kredietbank (sociale lening)Geld lenen om schulden af te lossen, klinkt dat niet tegenstrijdig? In sommige gevallen is het echter noodzakelijk om ee…
Renovatie: renoveren van het huisRenovatie: renoveren van het huisHet renoveren van een huis hoeft niet heel duur te zijn wanneer u besluit dat zelf te doen. Bij een oud huis wordt op ee…
Huis verbouwen of renoveren met de ING RenovatieleningHuis verbouwen of renoveren met de ING RenovatieleningEen huis verbouwen of renoveren is na verloop van een tiental jaren vaak een noodzaak. Als je er al lang aan denkt om ee…

Spoedlening bij Betaaldag in 10 minuten geld lenenSpoedlening bij Betaaldag in 10 minuten geld lenenDe spoedlening van het bedrijf Betaaldag, onderdeel van Ferratum in 2019, is een zeer snelle manier van geld lenen via h…
Lening met vaste renteLening met vaste renteEr zijn twee soorten leningen: leningen met een variabele rente en met een vaste rente. In dit artikel wordt de lening m…

Reageer op het artikel "AXA: Verschillende kredieten voor renoveren/verbouwen (BE)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Juliedr
Gepubliceerd: 31-01-2011
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Lenen
Schrijf mee!