Interest Calculator geeft inzicht in lenen en sparen

Interest Calculator geeft inzicht in lenen en sparen Bereken nu zelf de rente en kosten van geld lenen met een eenvoudig computerprogramma. Gebruik hiervoor eens Interest Calculator 3, freeware. Het is een eenvoudig rekenprogramma dat snel meer inzicht geeft in lenen en sparen. Nu kunt u alles eenvoudig narekenen. Bekijk hoeveel u maandelijks moet aflossen als u geld leent en hoeveel rente u moet betalen. Wordt zo weer baas over uw eigen uitgaven.

Software uit India

Steeds meer wordt it-werk uitgeplaatst naar landen als India. Niet voor niets, want de programmeurs daar zijn prima geschoold en vooralsnog veel goedkoper dan hier in het Westen. Zo ontstond ook een erg leuk rekenprogramma van ene S. Rathinagiri, interest calculator genaamd. U begrijpt het al, ook dit rekenprogramma komt uit India en werkt prima.

Interest calculator rekent het voor u uit

Interest Calculator is een klein freeware softwareprogramma, te gebruiken als financiële calculator bij lenen en sparen. Het principe is simpel. Uitgangspunt is dat u een lening respectievelijk een spaarsaldo opbouwt via de volgende vier parameters:
  • De hoofdschuld, principal, of eindbedrag, maturity value.
  • Rente, interest rate moet betalen.
  • Een aantal termijnen van aflossing of bijstorting afspreekt, term.
  • Het termijnbedrag, instalment, vaststelt

Dat betekent dat, als u drie van de vier parameters kent, de vierde automatisch uit de berekening volgt. Normaal gesproken zijn daar de bekende interest tabellen voor nodig, maar nu niet. Dit werkt dan ook veel sneller en overzichtelijker dan u waarschijnlijk gewend bent. U weet aan de hand van dit rekenprogramma direct waar u aan toe bent en hoeveel een lening of hypotheek u werkelijk gaat kosten.

Bron: Geralt, PixabayBron: Geralt, Pixabay

Secties

Interest Calculator bevat drie secties waarin u de verschillende berekeningen kunt maken:
  • De sectie lenen, de Loan Section.
  • De sectie sparen met eenmalig ingelegd bedrag, de Fixed Deposits.
  • De sectie sparen met een maandelijkse of een jaarlijkse inleg, de Recurring Deposits.

Hoe werkt de Interest Calculator?

Het rekenprogramma werkt als volgt. Als u het programma start, komt een grafische interface te voorschijn. Op het tabblad klikt u aan in welke sectie u geïnteresseerd bent. Stel dat dat de sectie sparen met periodieke inleg, Recurring Deposits, is. Stel, u wilt weten hoeveel u maandelijks moet inleggen om in 10 jaar tijd een miljoen euro te sparen. Het vervolg is simpel. Tik nu de gegevens in voor het rentepercentage, de periode en het eindbedrag. Klik tot slot op Periodieke Inleg, Instalment. Het gevraagde in te leggen bedrag verschijnt meteen. Dus door het doelbedrag in te vullen kunt u met interest calculator bepalen hoe groot d e inleg vandaag zou moeten zijn om uw doel te kunnen bereiken.

Calculator is erg handig in gebruik

Omdat het programma zo klein is (slechts 439.7 KB), kunt u de software ook op een usb-stick meenemen en kan het programma eenvoudig op elke laptop worden gedraaid. Ook als u net een uitstekend voorstel voor sparen of lenen hebt ontvangen. Het is zo na te rekenen. Ook bij complexere berekeningen zal de laptop met dit programma kunnen zorgen voor een aardige benadering van de uitkomsten.

Systeemvereisten van de pc

Interest Calculator draait onder Windows en is slechts 0,5 Mb groot. Het aardige is dus dat u Interest Calculator niet op uw computer hoeft te installeren, maar ook het kunt gebruiken vanaf de cd-rom, de usb-stick en zo verder. Het volstaat dan om te dubbelklikken op interest.exe.

Lees verder

© 2007 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een lening met vaste kapitaaldelgingenDe gewone leningformule waarbij u elke maand evenveel afbetaalt aan de bank is in de meeste gevallen financieel het mees…
Afschrijven van duurzame productiemiddelenAfschrijven van duurzame productiemiddelenMet de les Management en Organisatie is het onderwerp ‘de kosten van duurzame productiemiddelen’ aan bod geweest, hieron…
Verdubbel snel uw geld met samengestelde renteVerdubbel snel uw geld met samengestelde renteWat is rente op rente, rendement op rendement, want u kunt er snel rijk mee worden. Met een samengestelde rente of inter…
Waarom beleggen in obligaties? Wat is het? (obligatielening)Steeds meer mensen lenen geld uit aan bijvoorbeeld bedrijven, gemeentes of de staat. Een veelvoorkomende lening is een '…

Soorten consumentenkredietSoorten consumentenkredietConsumptief krediet (of consumentenkrediet) is kredietverlening aan particuliere huishoudens voor privé-doeleinden. Deze…
Bronnen en referenties
  • Afbeelding bron 1: Geralt, Pixabay
Reactie

Koen, 17-10-2007
Beste,
Hoe kan ik aan dat programma aan geraken?
Groeten, Koen Reactie infoteur, 19-06-2018
Beste Koen,
Ik vond hem destijds via tucows.com

Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 15-07-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Lenen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.