InfoNu.nl > Financieel > Geld > Langdurigheidstoeslag bijstand en minima

Langdurigheidstoeslag bijstand en minima

Langdurigheidstoeslag bijstand en minima Bijstand of minima, maak ook in 2018 en 2019 gebruik van de individuele inkomenstoeslag, voorheen langdurigheidstoeslag genoemd. De individuele inkomenstoeslag is een gemeentelijke toeslag voor wie gedurende langere tijd moet rondkomen van een een minimuminkomen. Op of net boven het bijstandsniveau komt u ervoor in aanmerking. Maak gebruik van deze gemeentelijke tegemoetkoming, want het is al gauw een paar honderd euro netto. De toeslag wordt niet gekort op uw uitkering. Bekijk de hoogte en voorwaarden.

Bijstand 2018 en 2019

Een beroep op de bijstand is mogelijk bij een te laag inkomen en daarbij een bedrag aan spaargeld en vermogen in 2018 van maximaal € 6.020 voor een alleenstaande en € 12.040 voor een gezin. Een hoger bedrag aan spaargeld en vermogen kan ertoe leiden dat:
 • Geen bijstandsuitkering wordt gegeven;
 • Er minder bijstand wordt gegeven;
 • Er in plaats van bijstand een lening wordt gegeven. Dat doet zich bijvoorbeeld voor bij een eigen huis met overwaarde.

De hoogte van de bijstandsuitkering 2017, 2018 en 2019 is vooral afhankelijk van uw leeftijd en of u alleenstaande bent of niet.

Maar we kennen ook een individuele inkomenstoeslag (voorheen de langdurigheidstoeslag genoemd) die niet wordt gekort op uw uitkering.

Wat is de individuele inkomenstoeslag?

De individuele inkomenstoeslag is een toeslag die in handen is van uw gemeente. De gemeente kan aanvullende voorwaarden stellen, maar kan de voorwaarden ook verruimen. De toeslag is bedoeld voor mensen die al enige tijd moeten rondkomen van een minimuminkomen of minder. In 2018, in sommige gemeenten was dit ook in 2017 al het geval, wordt meestal de term individuele inkomenstoeslag gebruikt.

Voorwaarden voor de individuele inkomenstoeslag

Hoewel de voorwaarden per gemeente iets anders kunnen zijn en het dus de moeite waard is om te bekijken wat de regels in uw gemeente zijn, gelden in zijn algemeenheid de volgende voorwaarden:
 • U woont in de gemeente waar u de toeslag wilt aanvragen;
 • U staat in het GBA ingeschreven in de gemeente waar u de toeslag aanvraagt;
 • U bent geen student;
 • U bent tussen de 21 en de AOW-leeftijd (65 plus);
 • U voldoet aan de vereiste periode dat u een laag inkomen heeft, waarbij u maximaal 110 % van de bijstandsnorm aan inkomen hebt. Dit kan in de ene gemeente vijf jaar zijn en in een andere gemeente drie jaar;
 • U mag niet meer vermogen hebben dan bij een bijstandsuitkering is toegestaan. Dat wil zeggen voor een alleenstaande maximaal € 5.940 en € 11.880 voor een alleenstaande ouder of gezin;
 • U hebt een aantoonbaar inkomen. U kunt geen individuele inkomenstoeslag aanvragen als u in de 36 maanden vóór de maand van het indienen van uw aanvraag gedurende een halfjaar (26 weken) geen aantoonbaar inkomen heeft gehad.
 • U kunt eenmaal per twaalf maanden de individuele inkomenstoeslag ontvangen.

Hoogte individuele inkomenstoeslag

De individuele inkomenstoeslag is een netto toeslag waarover u geen belasting betaalt en die niet wordt gekort op uw uitkering. De toeslag is bedoeld als extra om noodzakelijke uitgaven te kunnen doen zoals het kopen van een koelkast, wasmachine, eettafel of bijvoorbeeld een bankstel (voorbeelden, gemeenten hebben op dit punt hun eigen beleid, de bedragen kunnen dus ook een stuk lager zijn):
 • Voor een alleenstaande bedraagt de toeslag € 360;
 • Voor een alleenstaande ouder met minderjarige kinderen bedraagt de toeslag € 470;
 • Voor alleenstaande ouders met meerderjarige thuiswonende kinderen bedraagt de toeslag € 600.

Individuele inkomenstoeslag aanvragen

U vraagt de toeslag aan bij uw gemeente. De aanvraag is gratis. Daarvoor hebt u nodig een identificatiebewijs, een bewijs van uw inkomsten en een bewijs dat het opgegeven bankrekeningnummer ook uw bankrekeningnummer is. Dit laatste om fraude tegen te gaan.

Lees verder

© 2012 - 2019 Zeemeeuw, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Moeite om maandelijks rond te komenGezinnen die moeite hebben om maandelijks rond te komen, kunnen hulp krijgen van de overheid. Dit kan in de vorm van een…
Sollicitatieplicht bijstandsuitkeringSollicitatieplicht bijstandsuitkeringDe bijstand is een sociaal vangnet. Mensen die niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien, kunnen een beroep doen…
Bijstandsuitkering aanvragen: voorwaarden en plichtenBijstandsuitkering aanvragen: voorwaarden en plichtenAls je geen inkomen hebt om van te leven kunnen de schulden zich opstapelen. Hierdoor kan je in grote financiële problem…
Bijstand 2012 en 2013 omlaagBijstand 2012 en 2013 omlaagDe bijstand 2012 wordt gekort en de bijstand 2013 ook. De inkomenstoets in 2013 gaat met het Lenteakkoord niet meer door…
Wanneer heb ik recht op een bijstandsuitkering?Wanneer heb ik recht op een bijstandsuitkering?De bijstandsuitkering is een vangnet voor Nederlanders die geen andere manier van inkomsten hebben of die te weinig verd…

Reageer op het artikel "Langdurigheidstoeslag bijstand en minima"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

M. Kronenburg, 17-08-2019 00:19 #25
Ik wil graag langdurigheidstoeslag aanvragen waar kan ik dat doen? Reactie infoteur, 19-08-2019
Beste M. Kronenburg,
De langdurigheidstoeslag (individuele inkomenstoeslag) vraagt u aan bij uw gemeente.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Hada, 03-08-2019 17:16 #24
Hallo ik ben getrouwd en heb 3 kinderen onder de 15 jaar ik wil graag weten of ik ook recht heb op de langdurigheidstoeslag.ik krijg wel elkaar jaar en bedrag van 80 euro per persoon dus ik en mijn man samen 170 euro dit is de individuele inkomstentoeslag is dat het zelfde als de langdurigheidstoeslag?
Vriendelijke dank Reactie infoteur, 05-08-2019
Hallo Hada,
De term langdurigheidstoeslag en individuele inkomenstoeslag worden wel door elkaar gebruikt:

https://financieel.infonu.nl/geld/182965-individuele-studietoeslag-of-inkomenstoeslag-aanvragen-2019.html

Per gemeente kan een toezegging anders uitpakken, neem dus ook even contact op met uw gemeente.

Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Jessylee, 06-06-2019 03:28 #23
Hoi ik heb een vraag is het mogelijk om de langdurigheidstoeslag met terugwerkende kracht aan te vragen? Reactie infoteur, 08-06-2019
Hoi Jessylee,
Meestal doet een gemeente dit niet, maar als u goede redenen hebt waarom u de aanvraag niet eerder hebt gedaan, kan er een uitzondering worden gemaakt.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Brenda, 04-03-2019 10:05 #22
Goedemorgen, ik heb nu bijna een jaar WSNP. Dit is geen vetpot vandaar dat ik in 2018 langdurigheidstoeslag in de gemeente Breda aangevraagd heb(mijn vtlb is €1055,-). De gemeente keurde mijn aanvraag af, maar na mijn bezwaar stond het geld binnen een week op mijn rekening. Hulde! Nu zegt mijn bewindvoerder helaas dat dit een individuele inkomenstoeslag heet en bij mijn inkomen opgeteld wordt en dus ingeleverd moet worden? Dus als het beestje opeens anders genoemd wordt, gelden er andere regels? Kan dit? En zou het zin hebben hier (via welke instantie dan ook) tegen in te gaan?
Mvrgr
Brenda Reactie infoteur, 07-03-2019
Beste Brenda,
Het klopt dat de naam in 2015 is veranderd, maar het doel van de toeslag is onveranderd: het is een klein extraatje voor personen met weinig inkomen:

https://financieel.infonu.nl/geld/182965-individuele-studietoeslag-of-inkomenstoeslag-aanvragen-2019.html

Wat u aangeeft is wel erg zuur. Daarom zou het niet gek zijn om hierover eens contact op te nemen met de Nationale Ombudsman.

Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Amy, 07-02-2019 20:23 #21
Beste Zeemeeuw,

Ik heb een vraagje over kinderopvangtoeslag. Ik zit in de bijstand en ben een alleenstaande ouder van 2 kinderen. Mijn oudste gaat naar de peuterspeelzaal vanaf mei 2018. Ik krijg het bedrag van de peuterspeelzaal voor een groot deel vergoed door de gemeente en moet zelf maar een klein deel betalen, vorig jaar was dat €7,50 en sinds dit jaar is dat €14? Nu is het zo dat je tegenwoordig ook voor de peuterspeelzaal via de belasting dienst kinderopvangtoeslag kunt aanvragen. Ik heb een proefberekening gedaan en daar kwam uit dat ik maximaal voor 230 uur vergoed kan krijgen. Ik heb het dus aangevraagd alleen nou vraag ik me dus af krijg ik geen problemen omdat het al vanuit de gemeente voor een groot deel wordt vergoed?

Mvg Reactie infoteur, 10-02-2019
Beste Amy,
Dat kan inderdaad tot terugvorderingen leiden omdat u dan een deel dubbel ontvangt.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Harry Brouwers, 07-01-2019 18:35 #20
30-10-2018 van een bijstandsuitkering naar een AOW uitkering overgegaan, en ontving altijd de langdurigheidstoeslag/inkomstentoeslag.

Heb ik recht op deze toeslag nu ik een AOW uitkering ontvang?
Zo ja, moet ik hier zelf actie voor ondernemen, of wordt dit automatisch geregeld door de betreffende uitkeringsinstantie? Reactie infoteur, 09-01-2019
Beste Harry Brouwers,
Dat hangt er vanaf of u een volledige AOW hebt opgebouwd en voldoende in uw levensonderhoud kunt voorzien of niet. U kunt zelf met de uitkeringsinstantie contact opnemen.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

J. M. de Nijs, 16-06-2018 13:32 #19
Ik heb vorig jaar december langdurigheid gehad, ik wil het nu weer aanvragen kan dat? Reactie infoteur, 18-06-2018
Beste J. M. de Nijs,
De landurigheidstoeslag kan elk twaalf maanden worden aangevraagd. Er is enige behandelingstijd, maar waarschijnlijk bent u nu nog iets te vroeg (u kunt het wel gewoon proberen).
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Hans, 14-05-2018 16:00 #18
Ik heb sinds 2010 samen met mijn partner een uitkering ontvangen in het kader van de participatiewet, vorige maand ben ik 66 jaar geworden en ontvang nu een AOW-uitkering met een aanvulling (aio) voor mijn partner. Wij komen nu net boven de bijstand uit wat nog steeds geen vetpot geeft. Nu had ik de individuele inkomenstoeslag aangevraagd maar deze wordt afgewezen omdat ik nu AOW ontvang. Ik vind dit zeer onterecht omdat ik pas een maand een AOW-uitkering heb en nog geen pensioen of iets dergelijks ook mijn extra inkomsten worden ingehouden op de aanvulling van mijn partner.
Ik heb wel bezwaar aangetekend omdat ik het een onterechte beslissing vind. Ik vind dat men je dan ook eventueel een maand minder kan uitbetalen. Reactie infoteur, 16-05-2018
Beste Hans,
De langdurigheidstoeslag wordt alleen uitbetaald als u uw AOW-leeftijd nog niet hebt bereikt. Mogelijk bent u iets te laat geweest met uw aanvraag, maar bezwaar maken kan geen kwaad.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Louise, 13-05-2018 08:55 #17
Eind januari 2018 heb ik weer de langdurigheidstoeslag aangevraagd.Dit werd in februari 2018 wederom weer toegewezen.

We zitten nu half mei en ik heb maar eens gebeld en gevraagd wanneer ik erop kon rekenen. Mij werd toen verteld dat de uitbetaling waarschijnlijk in juni 2018 gebeurd. Staat er na goedkeuring van uitbetaling per brief geen… iets? dat dit dan binnen 8 weken moet zijn overgemaakt? Het voelt nu net alsof je er om moet bedelen. Reactie infoteur, 15-05-2018
Beste Louise,
Normaliter krijgt u binnen 8 weken na uw aanvraag een brief met de uitslag en dan kost het nog een aantal weken om de betaling te doen. Het is natuurlijk vervelend als u lang moet wachten.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Jab Spanje, 17-03-2018 18:50 #16
Geachte hr mvr. Ik krijg de langdurigheidstoeslag ieder jaar. Moet ik deze nu voor dit jaar opnieuw aanvragen. Woonachtig te Spijkenisse. Vr gr Reactie infoteur, 19-03-2018
Geachte Jab Spanje,
Op de website van gemeente Nissewaard (waaronder ook Spijkenisse valt) wordt dit de individuele minimatoeslag genoemd (inmiddels dus een andere naam) en deze is alleen digitaal aan te vragen. Probeert u dat eens.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

H. M. Bucumi, 09-03-2018 00:17 #15
Hallo
Ik heb een vraag… wanneer krijg ik langdurigheidstoeslag voor 2017
MVG
H.M BUCUMI. Reactie infoteur, 09-03-2018
Hallo H. M. Bucumi,
Het moment van uitbetalen verschilt per gemeente, maar over 2017 zou de toeslag al uitbetaald moeten zijn. Het beste neemt u hierover even contact op met uw gemeente.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Max, 01-03-2018 20:54 #14
Heb elk jaar samen met partner de toeslag ontvangen behalve dit jaar daar ik ineens de toeslag voor een alleenstaande kostendeler krijg, groot € 225 ipv de gehuwdennorm zijnde 2x €260,--. Gemeente gaf in telefoongesprek aan dat "mogelijk" een foutje zou zijn ontstaan, maar geeft ineens geen teken van leven meer. Heeft met de kostendelernorm te maken zegt men, maar dat kan niet want dat heeft men al die jaren nimmer toegepast. Willekeur of speelt hier iets anders? Oja, het gaat hier om Heerlen. Reactie infoteur, 03-03-2018
Beste Max,
In de gemeentelijke verordening van Heerlen staat:

De langdurigheidstoeslag (individuele inkomenstoeslag) bedraagt per kalenderjaar:
a. € 360,- voor een alleenstaande
b. € 415,- voor een alleenstaande ouder ;
c. € 255,- voor een gehuwde;
d. € 220,- in overige gevallen.

De bedragen kunnen in 2018 iets anders zijn.

Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Alawy, 12-02-2018 09:44 #13
Hoe vragen we de langdurigheidstoeslag aan? Reactie infoteur, 12-02-2018
Beste Alawy,
U vraagt de langdurigheidstoeslag aan bij uw gemeente.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

W. van Zijl, 12-12-2017 18:23 #12
Ik krijg elk jaar langdurigheidstoeslag, en vraag het altijd aan de eerste week van januari. Volgend jaar word ik 65 maar krijg nog geen pensioen, pas in 2019, kan ik nog wel de uitkering krijgen tot dat ik AOW krijg? Reactie infoteur, 14-12-2017
Beste W. van Zijl,
Als uw inkomen in 2018 nog vergelijkbaar is met dat uit 2017, kunt u gewoon voor de langdurigheidstoeslag in aanmerking komen. In het jaar dat u recht krijgt op de uitbetaling van uw AOW zal dat anders worden.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Cor Bastinck, 17-08-2017 10:43 #11
Waarom kunnen mensen boven de 65 jaar deze inkomenstoeslag niet aanvragen? zoals voor mensen met alleen AOW of beetje pensioen? Reactie infoteur, 19-08-2017
Beste Cor Bastinck,
Waarschijnlijk is dat omdat iemand met AOW vaak meer dan 110% van de bijstandsnorm zal ontvangen en er in de gemeente mogelijk andere regelingen zijn. Iemand met een te laag inkomen kan wel een beroep doen op een bijstandsuitkering.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Cjm van Aken, 26-04-2017 15:29 #10
Hoe kan ik deze langdurigheidtoeslag aanvragen bij de gemeente Etten leur. Kan dat
Via een site of zo? Ik kan deze info nergens vinden. Ik heb deze toeslag al meer keren ontvangen. Reactie infoteur, 27-04-2017
Beste Cjm van Aken,
Meer informatie hierover vindt u op werkpleinregioetten-leur.nl/html/VoorInkomen.htm
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Karelschollen, 13-04-2017 03:16 #9
Wanneer wordt de langdurigheidstoeslag uitgekeerd? Reactie infoteur, 13-04-2017
Beste Karelschollen,
Meestal is dit halverwege de maand, maar dat kan per gemeente anders zijn.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Jolanda Krijnen, 17-03-2017 08:18 #8
Hoi ik heb elk jaar de toeslag gehad. Maar moet ik het nu dan opnieuw aanvragen of krijg je de toeslag automatisch?
Mvg Jolanda Reactie infoteur, 19-03-2017
Beste Jolanda Krijnen,
Een gemeente kan zijn regels aanpassen. Het lijkt niet onlogisch dat u een nieuwe aanvraag moet doen, omdat uw persoonlijke situatie zich ook kan wijzigen.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Fatma, 09-03-2017 00:55 #7
Welke datum wordt de langdurigheid toeslag uitbetaald? Reactie infoteur, 09-03-2017
Beste Fatma,
De dag van uitbetaling van de langdurigheidstoeslag is afhankelijk van (de afhandelingssnelheid van) uw gemeente.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Agnes, 21-12-2016 21:25 #6
Welke datum wordt de langdurigheid toeslag uit betaald? Reactie infoteur, 23-12-2016
Beste Agnes,
Het moment van uitbetaling van een langdurigheidstoeslag hangt af van uw gemeente en de snelheid van afhandeling.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Gert Voerman, 19-09-2016 16:10 #5
Graag wil ik de langdurigheids aanvragen, hoe moet ik dat doen? Reactie infoteur, 20-09-2016
Beste Gert Voerman,
Voor de langdurigheidstoeslag moet u naar het gemeenteloket gaan.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Rianne, 29-08-2016 16:20 #4
Waarom is de langdurigheidstoeslag per gemeente verschillend, ik woon in Enschede en krijg 114 euro voor een alleenstaande in mijn buurgemeente Hengelo krijgt een alleenstaande 345 euro waarom zijn de verschillen zo groot? Reactie infoteur, 31-08-2016
Beste Rianne,
Dat komt door de vrijheid in het gemeentelijk beleid. In de ene gemeente bent u inderdaad beter af dan in de andere.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Hennie, 07-01-2014 14:08 #3
Waarom zijn de regels niet landelijk hetzelfde? dat is onrechtvaardig! de bedragen verschillen per gemeente en ook de regel maximaal 110% van de bijstandsnorm geldt niet in alle gemeenten.
Daar mag blijkbaar zomaar maximaal 100% van de bijstandsnorm van gemaakt worden.
In mijn voormalige gemeente kon er eens per drie jaar een aanvraag ingediend worden, dit was zeer vernederend omdat je met een bewijsje van de gemeente naar een bedrijf moest waarvan je de mensen kende en die dan dus wisten dat het via de gemeente ging.
Ook het aankoopbewijs met handtekening van de verkoper moest naar de gemeente gestuurd worden. Om je rot te schamen, vreselijk vernederend.
Na herindeling veranderde de langdurigheidstoeslag, dit werd jaarlijks in plaats van drie-jaarlijks en de gemeente stopte met bepalen waar het geld wel/niet aan uitgegeven mocht worden.
(Een wasdroger vanwege vochtoverlast in huis en teveel last van rugklachten werd bijvoorbeeld afgewezen omdat dit luxe was).
Maar alleenstaanden kregen op een gegeven moment een lager bedrag, terwijl een tv, wasmachine, koelkast of iets dergelijks voor alleenstaanden net zoveel kost als voor een echtpaar/samenwonenden of een alleenstaande ouder.
Ik heb jaren geen langdurigheidstoeslag gekregen omdat ik werkte (zelfstandig gezocht freelance werk, vanwege gezondheidsproblemen waren reguliere werktijden niet te doen).
De inkomsten werden van m'n bijstandsuitkering afgetrokken en de werkzaamheden bleven ONDER het bijstandsniveau. Ik werd dus gestraft en dat langdurig! dit heeft me nog dieper in de armoede gestort, terwijl mensen die niks deden de langdurigheidstoeslag wel kregen.
Dat soort zaken hebben me murw gemaakt, want meer dan je best doen met als dank een trap na krijgen is slopend. Het deugt van geen kant en de gemeente deed alles om NIET naar me te luisteren. Papieren/bezwaren die ik opstuurde raakten weg of werden naar een andere afdeling gestuurd, van kastje naar de muur beleid. Rechtszaak niet mogelijk, want je moet sowieso een bedrag betalen en dat had ik niet. Uiteindelijk werd er gezegd dat er een cursus was gevolgd en dat het nu niet meer voor zou komen. Maar ik kreeg geen cent, schadepost omdat ik ondanks chronische gezondheidsproblemen (waar ik vanwege de werkzaamheden veel extra last van ondervond) toch m'n best had gedaan in totaal rond de tweeduizend euro. Al met al zeer onrechtvaardig en ronduit asociaal beleid. Reactie infoteur, 07-01-2014
Beste Hennie,
Door de gemeentelijke vrijheid zijn de gemeentelijke regels niet overal hetzelfde. Zo is ook de belasting niet in elke gemeente even hoog en moet niet overal evenveel voor een vergunning worden betaald. Helaas geldt dit ook voor de langdurigheidstoeslag, de thuiszorg en allerlei andere zaken.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Rianne, 23-05-2013 14:26 #2
Wat hier boven staat geldt niet voor de gemeente Enschede. 2 jaar geleden was de langdurigheidstoeslag 350 euro, vorig jaar 114 en dit jaar heeft de gemeente de langdurigheidstoeslag maar helemaal geschrapt. ik ben chronisch rug patiënt moet rond komen van een bijstandsuitkering en de gemeente bezuinigt weer op de minima. ik vind het schandalig. Reactie infoteur, 23-05-2013
Beste Rianne,
Tja, het kan per gemeente inderdaad anders zijn. Het is maar net waar ze de prioriteiten leggen helaas.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw

Van der Loo, 04-03-2013 11:41 #1
Geachte dames, heren
Moet ik als ik in november 2012 langdurigheidstoeslag heb ontvangen, wachten tot november 2013 voor ik het weer aan kan vragen? Kan ik met terugwerkende kracht langdurigheidstoeslag aan vragen? Mijn consulente heeft jaren gezegd dat ik er geen recht op had terwijl ik dat wel had blijkt nu. Reactie infoteur, 22-03-2013
Beste Van der Loo,
U kunt eens per kalenderjaar een langdurigheidstoeslag aanvragen als u vijf jaar of langer een inkomen hebt tot 110% van het bijstandsniveau. U kunt het dit jaar dus weer aanvragen met ingang van 1 januari.
Met vriendelike groeten,
Zeemeeuw

Infoteur: Zeemeeuw
Laatste update: 11-12-2018
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Special: Bijstand 2019
Reacties: 25
Schrijf mee!