Overstappers zijn het voordeligst uit

Overstappers zijn het voordeligst uit Nieuwe klanten zijn meestal het beste uit bij het kopen van producten en diensten. Bedrijven leggen de focus vaak op nieuwe klanten in plaats van de bestaande klanten te koesteren. In vrijwel alle branches zijn de nieuwe klanten beter uit dan bestaande klanten. Dit gaat bijvoorbeeld op bij het sluiten van een hypotheek in vergelijking met het verlengen van een rentevaste periode. Banken bieden nieuwe klanten een lage rente aan, terwijl de klanten die hun rentevaste periode moeten verlengen, geen extra korting kunnen krijgen. Hetzelfde geldt ook voor nieuwe verzekerden die bij het afsluiten van verzekeringen kunnen profiteren van extra kortingen.

Behoud van klanten of nieuwe klanten aantrekken

Over het algemeen wordt er meer moeite gedaan om nieuwe klanten aan te trekken, dan dat er geïnvesteerd gaat worden in de bestaande klanten. Dit is logisch vanuit de gedachte dat er nieuwe klanten nodig zijn om te kunnen groeien. Het probleem is echter dat de opstappers door de achterdeur vertrekken, terwijl er flinke investeringen worden verricht om nieuwe klanten aan de voordeur binnen te halen.

Jaarlijks overstappen naar een andere autoverzekeraar

U bent een dief van uw eigen portemonnee als u al langer dan vijf jaar bij dezelfde autoverzekeraar zit. Met name voor de autoverzekering doen verzekeraars heel veel moeite om nieuwe klanten binnen te krijgen. Om dit doel te realiseren, zijn ze ook bereid om flink te investeren. Verzekeraars geven nieuwe klanten vaak hoger kortingen, omdat ze weten dat een autoverzekering een verzekeringsproduct is waar verzekerden voor overstappen. Zodra ze de autoverzekering in de boeken hebben, kunnen ze proberen om meer polissen te sluiten bij deze verzekerde.

Jaarlijks vergelijken

Op het moment dat een contract verlengd moet gaan worden, moet u uw product eerst weer gaan vergelijken met de concurrentie. Dit geldt niet alleen voor de autoverzekering, maar bijvoorbeeld ook voor de energiemaatschappij, de bank waar u een deposito hebt afgesloten en de telecomaanbieder. Consumenten besluiten vaak om te blijven waar ze zitten omdat het goed bevalt. Dit is ook terecht, maar als u geld wilt besparen, moet u vergelijken.

Met de hypotheek overstappen naar een andere bank

Ook voor de hypotheek kan het lonend zijn om op het moment dat het einde van de lopende rentevaste periode is bereikt, te gaan vergelijken met andere aanbieders. Overstappen naar een andere bank met de hypotheek is echter een stuk lastiger. U zou de hypotheek moeten oversluiten, en daar kleven hoge kosten aan.

Overstappen naar een andere zorgverzekering

De dekking van de basisverzekering is overal gelijk, maar dat geldt niet voor de aanvullende dekkingen. Daarnaast kan het ook veel premie besparen door over te stappen naar een goedkopere verzekeraar. Indien u ook aanvullende dekkingen afneemt, moet u deze wel goed met elkaar gaan vergelijken voordat u overstapt.

Vergelijken is de manier om te besparen

De meeste consumenten geven nog steeds de voorkeur aan de fysieke winkel in plaats van de webshop. Toch kunt u dure aankopen beter wel eerst gaan vergelijken op het internet. U kunt op deze manier namelijk tientallen euro’s besparen. Dit geldt vooral voor electronica. Een website waarop u de laagste prijs kunt zoeken is bijvoorbeeld Kieskeurig.nl.
© 2011 - 2024 Esmee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ieder jaar een andere zorgverzekeringIeder jaar een andere zorgverzekeringDe zorgverzekering is bij uitstek een verzekering waarbij het slim kan zijn om jaarlijks over te stappen naar een andere…
Overstappen autoverzekering loontOverstappen autoverzekering loontSinds verzekeringen transparanter worden, contracten makkelijker opzegbaar zijn en polissen makkelijker zelf af te sluit…
Hypotheek oversluiten: lagere renteHypotheek oversluiten: lagere renteJe hypotheek oversluiten is een optie als je voor een lagere rente kan kiezen. Als je een nieuw renteaanbod krijgt van d…
Vrijwillig eigen risico 2021 verhogen: bereken uw kortingVrijwillig eigen risico 2021 verhogen: bereken uw kortingEen zorgverzekering 2021 afsluiten met een hoger eigen risico en grotere korting, minder betalen voor uw zorgverzekering…

Pensioen informatie & handleidingPensioen informatie & handleidingInformatie over pensioenen is meestal complex, onbegrijpelijk en oninteressant. Slechts weinig mensen begrijpen hoe hun…
Kasboek bijhoudenHet bijhouden van een kasboek helpt u om inzicht te verkrijgen in uw uitgaven. Een kasboek kan een hulpmiddel zijn om ui…
Esmee (672 artikelen)
Gepubliceerd: 23-11-2011
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.