Studentenleven: Geen cent om te makken

Het staat algemeen bekend, studenten hebben geen geld. Niet gek in deze tijden. Alles is duur en helemaal als je op kamers woont. En dat baantje wat je hebt levert ook niet veel op. Wie in deze tijd makkelijk geld wil verdienen moet slim te werk gaan. In dit artikel staan wat tips die je kunnen helpen om door de zware tijden heen te komen. Geld: als je het niet hebt kun je het ook niet uitgeven.

Korting, korting en nog meer korting!

Op heel veel dingen kun je korting krijgen. Denk dan bijvoorbeeld aan kleding of levensmiddelen. Vaak kun je kortingscouponnen gewoon op internet vinden of in de reclamefolders van de winkels. Ook kun je vaak bij online kledingswinkels kortingscodes invullen. Deze kun je ook vaak allemaal op internet vinden. Een voorbeeld van een site is actiecode of actiepagina.

Tweedehands spullen

Er zijn heel veel mensen die sommige spullen niet meer mooi vinden of er gewoon geen ruimte voor hebben. Denk dan bijvoorbeeld aan meubels, sportartikelen of computeronderdelen. Deze spullen worden dan aangeboden op internetsites zoals gratisoptehalen of allesgratisafhalen. Je kunt zoeken op deze sites zoeken of er bij jou in de buurt mensen zijn die spullen niet meer hoeven die jou goed van pas komen. Vaak zitten er oude spullen bij maar soms kan je wel eens geluk hebben.

Gratis, gratis en nog meer gratis!

Heel veel dingen kun je ook gratis krijgen. Een mooi voorbeeld hiervan is de site gratiz. Op deze site kun je elke dag links vinden naar gratis spullen. Hierbij moet je denken aan wenskaarten, make-up monsters, boekjes of bijvoorbeeld snoep. Deze producten krijg je dan gratis toegestuurd. Ook staan er vaak op deze sites acties waarbij je dingen kunt winnen. Hieraan kun je dan gratis meedoen en kans maken op leuke prijzen.

De rommelmarkt

Als je zelf oude spullen heb, is dit de makkelijkste en misschien wel leukste manier om geld te verdienen. Ruim bijvoorbeeld vlak voor Koninginnedag je kamer op en ga dan met alle spullen die je weg wilde gooien op de rommelmarkt staan. Doe dit niet alleen maar ga bijvoorbeeld met een groep vrienden en vriendinnen. Hierdoor heb je een dag plezier en verdien je ook nog eens een lekker zakcentje.

Koop niet alles gelijk

Als je iets heel graag wilt hebben, bijvoorbeeld een playstationspel en het is net uit, wacht dan nog een maandje met kopen. Hiermee kun je veel geld besparen. In de maand dat je het spel niet gekocht heb, zullen er vast al mensen zijn die dit spel uitgespeeld hebben en die dit spel bijvoorbeeld willen verkopen. Hierdoor kun je het spel dan voor een lagere prijs kopen. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor spelletjes maar ook voor andere spullen.

Van ruilen komt niet altijd huilen

Tegenwoordig bestaan er zogenaamde ruilsites. Op deze sites kun je jou spullen ruilen voor spullen van iemand anders. Je plaats een advertentie van het gene dat je wilt ruilen en andere mensen kunnen daar dan op reageren. Je kunt dan ook aangeven waarvoor je jou artikel wilt ruilen zodat de mensen weten wat ze moeten aanbieden.

Actiefiguurtjes verkopen

Het is raar maar waar. Bij supermarkten ontvang je soms bij een bepaald bedrag aan boodschappen actiefiguurtjes. Deze figuurtjes zijn geliefd bij veel mensen. Als je toch boodschappen moet doen, waarom zou je de gratis figuurtjes dan niet aannemen. Deze kun je namelijk als de actie is afgelopen voor veel geld verkopen op marktplaats. Zo ontvang je geld voor gratis dingen.

Ergens anders goedkoper

Als je toch persé iets wilt kopen, kijk dan goed waar je het komt. Doe vooraf onderzoek naar welke winkel het product wat je wilt kopen het goedkoopste aanbied. Hiermee kun je al snel de nodige euro’s sparen.

Lees verder

© 2011 - 2020 Kimvdbos, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Besparen kan geld kostenWij Nederlanders zijn zuinig en willen graag besparen en korting krijgen op producten en diensten. Vooral als dingen gra…
Een dagje uit kan ook goedkoopEen dagje uit kan ook goedkoopEen dagje uit kunt u zeer duur maken door naar een attractiepark te gaan waar ze hoge tarieven vragen voor entree, parke…
Geld besparen op vakantieGeld besparen op vakantieVakanties kunnen erg duur zijn en daarom is het raadzaam om geld te besparen op vakantie. Er zijn veel manieren om goedk…
Kortingscodes: Bespaar geld bij diverse online shopsKortingscodes: Bespaar geld bij diverse online shopsEen kortingscode is een digitale waardebon waarmee je op verschillende manieren kunt profiteren tijdens het online winke…

Minimumloon 2020 & minimumjeugdloon vanaf 1 juli 2020Minimumloon 2020 & minimumjeugdloon vanaf 1 juli 2020Het wettelijk minimumloon 2020 en minimumjeugdloon per juli 2020 zijn bekend en gelden tot 1 januari 2021. Daarmee weten…
Oudheid: Byzantijnse munten kopen en verkopenOudheid: Byzantijnse munten kopen en verkopenEr wordt veel gehandeld in Byzantijnse munten. Met de koop en verkoop van deze munten kan er goed geld worden verdiend.…

Reageer op het artikel "Studentenleven: Geen cent om te makken"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Kimvdbos
Gepubliceerd: 11-11-2011
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Special: Studentenleven
Schrijf mee!