Kortingscodes: Bespaar geld bij diverse online shops

Kortingscodes: Bespaar geld bij diverse online shops Een kortingscode is een digitale waardebon waarmee je op verschillende manieren kunt profiteren tijdens het online winkelen. Het is de onlinevariant van coupons die je in folders kunt vinden. In Amerika is het veel gebruik van coupons, ook wel extreme couponing genoemd, voor velen een populaire bezigheid. Door coupons te verzamelen kan er wel honderden euro’s worden bespaard op boodschappen. In Nederland werkt dit niet, omdat in de meeste gevallen coupons niet in combinatie met elkaar mogen worden gebruikt. Toch kan ook in Nederland flink worden bespaard op diverse aankopen door het gebruik van online kortingscodes.

Waar vind ik kortingscodes?

Er zijn verschillende manieren om aan een kortingscode te komen. Zo worden ze genoemd in reclamefolders of komen ze voorbij tijdens commercials op televisie. Veel online shops vermelden kortingscodes op hun websites. De eenvoudigste manier om kortingscodes te vergaren, is door naar een kortingscodeverzamelsite te gaan, zoals Kortingscode.nl of Acties.nl. Hier kun je per winkel zien of er een kortingscode beschikbaar is en dat bespaart je veel zoekwerk. Er kunnen verschillende benamingen worden gebruik voor deze vorm van bespaarcodes, waaronder promotiecode, voucher, couponcode, actiecode en voordeelcode.

Waarom geven onlinewinkels kortingscodes uit?

De reden dat online shops kortingen weggeven door middel van promotiecodes, is om klanten te werven en te binden. Wanneer je als klant regelmatig kunt besparen op je aankopen, dan ben je sneller geneigd om opnieuw een bestelling te plaatsen bij de betreffende webwinkel. Ook wanneer een potentiële klant een product wil aanschaffen en bij winkel A krijg je geen korting en bij winkel B kun je besparen aan de hand van het invoeren van een simpele code, dan zal de meerderheid voor winkel B kiezen.

Hoe gebruik je een actiecode?

Bij de meeste webshops die promotiecodes uitgeven, vind je bij het afrekenen een veld waarin je de kortingscode kunt invoeren. Je kunt doorgaans direct zien of de code geldig is en het bedrag wordt direct verrekend en aangepast. Let wel op de geldigheidsduur. Dit verschilt sterk per code. Sommige codes zijn slechts een paar dagen geldig, terwijl andere een heel jaar geldig zijn.

Verschillende soorten kortingscodes

Met promotiecodes kun je op diverse manieren besparen. Veelvoorkomende acties zijn:
  • Een korting voor nieuwe klanten
  • Een kortingspercentage over het bestelbedrag
  • Een kortingsbedrag over het bestelbedrag
  • Een kortingspercentage over een bepaald product
  • Een kortingsbedrag over een bepaald product
  • Een gratis cadeautje bij je bestelling
  • Het gratis verzenden van je bestelling

Korting voor nieuwe klanten

Wanneer je je als nieuwe klant registreert bij een webwinkel, dan krijg je met deze vorm van korting vaak een shoptegoed van een vast bedrag of je krijgt een korting in de vorm van een vast bedrag of een percentage van het aankoopbedrag op je eerste bestelling.

Kortingspercentage over het bestelbedrag

Deze vorm van korting is vooral interessant wanneer je een grotere aankoop doet. Stel dat je 20% korting krijgt op je bestelling, dan bespaar je met een aankoop van € 500,- dus € 100,-.

Kortingsbedrag over het bestelbedrag

Je krijgt een vast bedrag korting, bijvoorbeeld € 10,- korting op je bestelling. Let bij deze vorm van korting wel op de voorwaarden. Vaak is een vereiste dat je voor een minimumbedrag bestelt om in aanmerking te komen voor deze korting.

Kortingspercentage over een bepaald product

Dit werkt hetzelfde als een kortingspercentage over het bestelbedrag, alleen geldt de korting op een specifiek product of op een bepaalde productgroep.

Kortingsbedrag over een bepaald product

Dit werkt hetzelfde als een kortingsbedrag over het bestelbedrag, alleen geldt de korting op een specifiek product of op een bepaalde productgroep.

Gratis cadeautje bij je bestelling

Zo kun je bij het bestellen van een ketting bijvoorbeeld bijpassende oorbellen cadeau krijgen of krijg je een gratis sampletje van een geur wanneer je een fles parfum bestelt.

Gratis verzenden van je bestelling

Wanneer je deze kortingscode gebruikt, dan betaal je geen verzendkosten.

De voordelen van het gebruik van actiecodes

Een groot voordeel is dat je geld kunt besparen. Omdat er ontzettend veel webwinkels zijn die kortingscodes uitgeven, valt er op vrijwel elk producttype te besparen. Denk hierbij aan besparen op kleding, elektronica, boeken, schoenen en zelfs op dagelijkse boodschappen. Sommige dingen heb je sowieso nodig, dus waarom zou je dan niet van een korting gebruikmaken? Ook heb je met deze codes geen portemonnee die gevuld is met allerlei klanten- of voordeelpassen en je hoeft geen coupons in reclamefolders te zoeken en uit te knippen.
© 2017 - 2024 Mileena, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
H&M kortingscodesH&M kortingscodesH&M biedt regelmatig kortingscodes aan waarmee je korting krijgt op je aankopen in de winkel of in de webwinkel. Korting…
Kortingscodes: bespaar geld op je aankopenKortingscodes: bespaar geld op je aankopenWil je grote korting krijgen op je aankopen bij Primark, H&M, Zara of andere modeketens? Heel eenvoudig kan je online ko…
Bol.com kortingscode voor online aankopen vindenBol.com kortingscode voor online aankopen vindenExtra korting op online aankopen bij Bol.com kun je verkrijgen door het invoeren van een kortingscode of kortingscoupon…
Wehkamp online webshopWehkamp online webshopHet online warenhuis Wehkamp is één van de grootste en meest complete webwinkels van Nederland. Mode, lifestyle, huishou…

Hoe slapend rijk worden?Hoe slapend rijk worden?Vele mensen dromen ervan: geld verdienen op de momenten dat ze niet echt aan het werken zijn. Hoewel de weg naar slapend…
Huurverhoging sociale huurwoningen 2020: regels en bezwaarHuurverhoging sociale huurwoningen 2020: regels en bezwaarOp 1 juli krijgen veel huurders te maken met de jaarlijkse huurverhoging. Er zijn een aantal veranderingen doorgevoerd t…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Coyot, Pixabay
  • http://www.mijnstudentenleven.nl/budgettip-11-besparen-met-kortingscodes/
  • http://www.kortingscode.nl/info/faq
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Couponcode
Mileena (123 artikelen)
Gepubliceerd: 07-06-2017
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.