Private lease auto kan een hele goede oplossing zijn

Private lease auto kan een hele goede oplossing zijn Particuliere private lease in plaats van een auto van de zaak is populair. Leasen is vaak veel goedkoper dan een nieuwe auto kopen, zeker als u niet heel veel rijdt en u hoeft geen belasting te betalen. Bovendien hoeft u niet meteen een groot bedrag neer te leggen en geen nieuwe lening aan te gaan. Particuliere autolease heeft grote voordelen. Misschien is de shortlease wel wat voor u. Dat kan zakelijk maar ook particulier. Bekijk eens de waarde van uw auto en de kosten die u nu maakt en vergelijk dat eens met de prijs van private lease. Een auto inruilen levert ook weer geld op.

Leasen van een auto

Het leasen van een auto maakt meestal onderdeel uit van de arbeidsvoorwaarden. Daarmee is het vaak goedkoper, omdat de leasemaatschappij meestal een bedrijf meerdere contracten te gelijk kan verkopen. Bovendien is een zakelijke lease gedeeltelijk BTW vrij. Nadeel voor de leaser van een auto met uitstoot is de fiscale bijtelling van 22% over de cataloguswaarde van de auto. Dat kan flink in de papieren lopen. Een voordeel is dat ook een zeer uitgebreide full operational lease mogelijk is, waarbij u alle zorgen uit handen worden genomen.

Private leasen van een auto

Maar privé leasen kan natuurlijk ook. De grootste winst voor de leaser is dat hij niet de fiscale bijtelling van 22% van de cataloguswaarde bij zijn inkomen heeft. Bovendien zijn er voldoende maatschappijen, ook online, die aan particulieren willen leasen. De verschillen per aanbieder kunnen groot zijn, zodat het altijd goed is om meerdere offertes aan te vragen en goed te vergelijken. Leasen kan veel goedkoper voor u zijn dan een auto kopen.

Kosten van het leasen

Bij de gewone lease hoeft u niet het bedrag te fourneren om de wagen te kopen. De kosten van afschrijving, motorrijtuigen belasting, verzekeringen en onderhoud zullen in de maandelijkse leaseprijs zijn verwerkt. Bij de autoverzekering is de no claim van belang. Hoe meer schade vrije jaren, hoe lager de premie. Het kan bij meer dan 10 schadevrij jaren zelfs zo zijn dat het totale lease bedrag lager uitvalt, dan wanneer u de auto niet had geleased, maar gekocht. De VW Golf is de populairste lease auto en kost, bij een lease van minimaal vier jaren, tussen de 460 en 500 euro per maand. Daarbij geldt wel de voorwaarde dat niet meer dan 20.000 kilometers per jaar mag worden gereden. Het is inclusief verzekeringen, belastingen, onderhoud en allerlei services, maar exclusief de brandstof.

Voordelen van particuliere autolease

De particuliere autolease heeft vele voordelen. Zo weet u precies waar u aan toe bent en wat de kosten zijn. Dus geen bijkomende onderhoudskosten en andere extra uitgaven. Er is geen autolening nodig. U krijgt een volledig nieuwe auto toegewezen met de nieuwste snufjes. Zeer comfortabel allemaal.

De shortlease

Met shortlease rijdt u voor relatief korte periode een auto. Hierbij betaalt een afgesproken maandbedrag. In dit bedrag zit een bepaald aantal vrije kilometers inbegrepen. Shortlease staat synoniem voor flexibiliteit. U hebt daarmee een huurauto en alle faciliteiten van een leaseauto. De minimale leaseperiode is meestal een maand. Daarna is het contract zonder kosten op te zeggen en zit u niet vast aan een contract. Deze lease is optimaal voor een vakantie of voor iemand die voor een kortere tijd een auto wil leasen.

Geen auto en toch rijden

Als u niet zo veel rijdt, en niet zo hecht aan het bezit van een auto, kunt u ook altijd nog een huurauto nemen. Dat is dan meestal nog goedkoper. De bekendste op dit vlak is Greenwheels. Die levert zowel aan bedrijven als particulieren. Verspreid over heel Nederland staan auto’s van Greenwheels dag en nacht per direct klaar voor gebruik. U betaalt alleen de tijd, waarin u de auto gebruikt heeft. Bovendien kunt u met de trein reizen en daarna weer overstappen op de auto. Is het maar voor een uurtje of voor een hele dag, dat maakt niet uit. U hebt met een Greenwheels auto geen onderhoud. Greenwheels wast de auto, brengt de auto naar de garage voor onderhoud en zorgt bij schade voor de verdere afhandeling en het herstel.

Slot private lease

Lease een auto. Gemakkelijk zat en vaak veel goedkoper. De shortlease is het toonbeeld van flexibel mobiel zijn. Een aanrader voor iedereen dus.

Lees verder

© 2007 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kosten lease auto: Hoeveel betaal je voor een lease auto?Een eigen lease auto klinkt heel aantrekkelijk. Voortaan gratis tanken, onbeperkt kilometers maken en zelfs de kosten vo…
Private lease en financial lease: wat is het verschil?Private lease en financial lease: wat is het verschil?Steeds meer mensen zien de voordelen van een auto leasen ten opzichte van een nieuwe auto aanschaffen. Met een vast bedr…
Private lease: Voordelen en nadelenPrivate lease: Voordelen en nadelenEen auto kopen is duur. Je bent niet alleen een boel geld kwijt aan de aanschaf, maar als je pech hebt ook aan de onderh…
Leasen van een auto doe je zo 2020Leasen van een auto doe je zo 2020Leasen van een auto kan ook in 2020 zeer aantrekkelijk zijn. Let wel op de bijtelling van uw leaseauto bij uw inkomen al…

Ontsnappingsroute overname ABN AMRO heette MACOntsnappingsroute overname ABN AMRO heette MACDat de kredietmarkt behoorlijk op slot zat door de hypotheekcrisis in de VS en onderling wantrouwen, werd ook zichtbaar…
Vals geld, het herkennen van vals geldVals geld, het herkennen van vals geldDe kans dat u een briefje vals geld in handen krijgt is niet zo erg groot. Wel is het handig om te weten hoe u valse eur…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 13-12-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.