InfoNu.nl > Financieel > Geld > Private lease auto kan een hele goede oplossing zijn in 2019

Private lease auto kan een hele goede oplossing zijn in 2019

Private lease auto kan een hele goede oplossing zijn in 2019 Private lease van auto in 2019 in plaats van een auto van de zaak is populairder dan ooit. Leasen is vaak veel goedkoper dan een nieuwe auto kopen, zeker als u niet heel veel rijdt en u hoeft geen belasting te betalen. Bovendien hoeft u niet meteen een groot bedrag neer te leggen en geen nieuwe lening aan te gaan. Particuliere autolease heeft grote voordelen. Misschien is de shortlease wel wat voor u. Dat kan zakelijk maar ook particulier. Bekijk eens de waarde van uw auto en de kosten die u nu maakt en vergelijk dat eens met de prijs van private lease. Een auto inruilen levert ook weer geld op.

Leasen van een auto

Het leasen van een auto maakt meestal onderdeel uit van de arbeidsvoorwaarden. Daarmee is het vaak goedkoper, omdat de leasemaatschappij meestal een bedrijf meerdere contracten te gelijk kan verkopen. Bovendien is een zakelijke lease gedeeltelijk BTW vrij. Nadeel voor de leaser van een auto met uitstoot is de fiscale bijtelling van 22% over de cataloguswaarde van de auto. Dat kan flink in de papieren lopen. Een voordeel is dat ook een zeer uitgebreide full operational lease mogelijk is, waarbij u alle zorgen uit handen worden genomen.

Private leasen van een auto

Maar privé leasen kan natuurlijk ook. De grootste winst voor de leaser is dat hij niet de fiscale bijtelling van 22% van de cataloguswaarde bij zijn inkomen heeft. Bovendien zijn er voldoende maatschappijen, ook online, die aan particulieren willen leasen. De verschillen per aanbieder kunnen groot zijn, zodat het altijd goed is om meerdere offertes aan te vragen en goed te vergelijken. Leasen kan veel goedkoper voor u zijn dan een auto kopen.

Kosten van het leasen

Bij de gewone lease hoeft u niet het bedrag te fourneren om de wagen te kopen. De kosten van afschrijving, motorrijtuigen belasting, verzekeringen en onderhoud zullen in de maandelijkse leaseprijs zijn verwerkt. Bij de autoverzekering is de no claim van belang. Hoe meer schade vrije jaren, hoe lager de premie. Het kan bij meer dan 10 schadevrij jaren zelfs zo zijn dat het totale lease bedrag lager uitvalt, dan wanneer u de auto niet had geleased, maar gekocht. De VW Golf is de populairste lease auto en kost, bij een lease van minimaal vier jaren, tussen de 460 en 500 euro per maand. Daarbij geldt wel de voorwaarde dat niet meer dan 20.000 kilometers per jaar mag worden gereden. Het is inclusief verzekeringen, belastingen, onderhoud en allerlei services, maar exclusief de brandstof.

Voordelen van particuliere autolease

De particuliere autolease heeft vele voordelen. Zo weet u precies waar u aan toe bent en wat de kosten zijn. Dus geen bijkomende onderhoudskosten en andere extra uitgaven. Er is geen autolening nodig. U krijgt een volledig nieuwe auto toegewezen met de nieuwste snufjes. Zeer comfortabel allemaal.

De shortlease

Met shortlease rijdt u voor relatief korte periode een auto. Hierbij betaalt een afgesproken maandbedrag. In dit bedrag zit een bepaald aantal vrije kilometers inbegrepen. Shortlease staat synoniem voor flexibiliteit. U hebt daarmee een huurauto en alle faciliteiten van een leaseauto. De minimale leaseperiode is meestal een maand. Daarna is het contract zonder kosten op te zeggen en zit u niet vast aan een contract. Deze lease is optimaal voor een vakantie of voor iemand die voor een kortere tijd een auto wil leasen.

Geen auto en toch rijden

Als u niet zo veel rijdt, en niet zo hecht aan het bezit van een auto, kunt u ook altijd nog een huurauto nemen. Dat is dan meestal nog goedkoper. De bekendste op dit vlak is Greenwheels. Die levert zowel aan bedrijven als particulieren. Verspreid over heel Nederland staan auto’s van Greenwheels dag en nacht per direct klaar voor gebruik. U betaalt alleen de tijd, waarin u de auto gebruikt heeft. Bovendien kunt u met de trein reizen en daarna weer overstappen op de auto. Is het maar voor een uurtje of voor een hele dag, dat maakt niet uit. U hebt met een Greenwheels auto geen onderhoud. Greenwheels wast de auto, brengt de auto naar de garage voor onderhoud en zorgt bij schade voor de verdere afhandeling en het herstel.

Slot private lease in 2019

Lease een auto. Gemakkelijk zat en vaak veel goedkoper. De shortlease is het toonbeeld van flexibel mobiel zijn. Een aanrader voor iedereen dus.

Lees verder

© 2007 - 2019 Zeemeeuw, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Wat is private lease?Wat is private lease?Private lease, een relatief nieuw concept in de autowereld. Wil je niet in 1 keer de volle aanschafprijs betalen voor ee…
Private lease van een auto: De voor- en nadelenPrivate lease van een auto: De voor- en nadelenHet leasen van een auto wordt vaak in verband gebracht met werk. Een auto van de zaak is inmiddels een begrip dat bij de…
Private lease: Voordelen en nadelenPrivate lease: Voordelen en nadelenEen auto kopen is duur. Je bent niet alleen een boel geld kwijt aan de aanschaf, maar als je pech hebt ook aan de onderh…
Leasen van een auto doe je zo 2019Leasen van een auto doe je zo 2019Leasen van een auto kan ook in 2019 zeer aantrekkelijk zijn. Let wel op de bijtelling van uw leaseauto bij uw inkomen al…
Lease-auto kopen: Voordelen, nadelen, waar moet je op lettenEen lease-auto kopen wordt steeds populairder. Er zijn namelijk een paar duidelijke voordelen aan verbonden. Niet elke t…

Reageer op het artikel "Private lease auto kan een hele goede oplossing zijn in 2019"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Zeemeeuw
Laatste update: 26-12-2018
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Special: Leaseauto 2019
Schrijf mee!