Creditcard aanvragen

Creditcard aanvragen Een creditcard aanvragen is een betrekkelijk eenvoudige procedure die u ook online kunt afhandelen. Maar u moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Waar moet u op letten en welke gegevens zijn nodig?

Voordat we een creditcard aanvragen

Een creditcard aanvragen kunt u natuurlijk direct bij uw plaatselijke bank. Maar welke kaart is geschikt voor u? Voordat u een aanvraag voor een creditcard indient, is het nuttig dat u zich informeert over de voor- en nadelen ervan. Ook het oordeel door organisaties als de Consumentenbond over creditcards is natuurlijk interessant. En uiteraard is op het internet zeer veel praktische informatie over het onderwerp creditcards te vinden.

Heeft u eenmaal gekozen voor een bepaalde creditcard, ongeacht of dat American Express, MasterCard of Visa is, dan kunt u een aanvraag meestal simpel en vanachter uw PC online indienen. Maar overtuig u vooraf ervan of u wel aan alle noodzakelijke voorwaarden voldoet. Een American Express Goldcard bijvoorbeeld is er alleen voor mensen met een jaarinkomen vanaf 40.000 euro.

Wat is een creditcard eigenlijk?

De term creditcard kent iedereen onderhand wel, maar wat is eigenlijk een goede definitie van de creditcard? Een creditcard is een klein plastic kaartje dat de bezitter ervan in staat stelt om zijn uitgaven op krediet af te rekenen. De houder van een creditcard ontvangt van de creditcardaanbieder, meestal een creditcardmaatschappij of een bank, daadwerkelijk een vooraf afgesproken kredietruimte.

Het verschil met een gewone bankpas

Deze definitie geldt voor échte creditcards. Ten onrechte worden ook andere betaalkaarten als creditcards aangemerkt terwijl die dat niet zijn. Van echte creditcards te onderscheiden zijn bijvoorbeeld debitcards zoals de EC-kaart of de Maestro-kaart alsmede gewone bankpassen. Die kaarten zijn gerelateerd aan een lopende rekening en verlenen aan de klant geen echt krediet maar bieden alleen de mogelijkheid om aankopen zonder kontant geld te betalen ten laste van de eigen bankrekening.

Creditcard kiezen is creditcards vergelijken

Op het internet kunt u creditcards op tal van plekken vergelijken. Het beste zoekt u in zo´n vergelijkend overzicht de creditcard uit die het best bij u past en vraagt die vervolgens online aan. Er zijn verschillende soorten creditcards, variërend van gratis creditcards, dus een creditcard zonder jaarlijkse kaartbijdrage, tot de Goldcard.

Naast de jaarlijke kaartbijdrage moet ook u aandacht besteden aan bijkomende kosten. Veel banken bieden de creditcard gratis aan als u die afneemt in combinatie met een betaalrekening.

Alternatief voor gratis creditcards

Als alternatief voor gratis creditcards heeft bijvoorbeeld Barclaycard een creditcard-aanbieding waarbij de kaart in het eerste jaar standaard gratis is en die, afhankelijk van een bepaalde minimum-omzet in een jaar, ook in de volgende jaren gratis kan zijn. De American Express Goldcard is alleen in het eerste jaar gratis en alleen vanaf 40.000 euro jaarinkomen.

Creditcard (online) aanvragen

Nadat u een keuze hebt gemaakt uit de vele aanbiedingen van creditcards komt onvermijdelijk de vraag: hoe nu de creditcard aanvragen? U kunt de gekozen creditcard aanvragen bij uw bank maar die krijgt u natuurlijk niet op telefonisch verzoek van uw bank. In plaats daarvan moet u doorgaans een uitgebreide (krediet)aanvraag indienen.

Maar bijna alle aanbieders van creditcards bieden de creditcardaanvraag ook als een online-applicatie op het internet aan die u digitaal kunt invullen en verzenden. Het beste kunt u daarom een creditcard online via het internet aanvragen.

Aanvraagformulier creditcards

Bijna alle belangrijke aanbieders van creditcards in Nederland verlangen dat u een salarisrekening bij een Nederlandse financiële instelling aanhoudt en dat u ouder bent dan 18 jaar. En als zelfstandig ondernemer moet men zijn bedrijf al meer dan 12 maanden voeren.

Andere vragen in het aanvraagformulier hebben onder meer betrekking op uw burgerlijke staat, uw beroep en uw inkomen.
Zo bevat het aanvraagformulier onder andere vragen over:
  • naam, adres en woonplaats;
  • burgerlijke staat;
  • genoten beroepsonderwijs;
  • uw bank;
  • uw werkgever;
  • het maandelijks inkomen;
  • eigen huis of woning.

Een volledig ingevuld aanvraagformulier kan (per fax) bij uw bank of direct op de site van de creditcardmaatschappij worden aangeboden. Vervolgens zullen uw gegevens worden beoordeeld en informatie over uw kredietwaardigheid worden ingewonnen, onder andere bij het BKR.

Als alles naar wens verloopt, kunt u al binnen 1 tot 3 weken uw creditcard per post verwachten.
© 2011 - 2024 Serkozy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
ING Creditcard: aanvragen, rente en kostenMet een ING Creditcard, ING Platinumcard of een ING Studentencard kunt u wereldwijd bij alle MasterCard acceptatiepunten…
Creditcard aanvragen, wie, wat, waar?Creditcard aanvragen, wie, wat, waar?Een creditcard is een handig betaalmiddel in binnen en buitenland. Het is al een relatief oud betaalmiddel wat nog steed…

Hoe goud verkopen?Hoe goud verkopen?Goud verkopen is momenteel bij particulieren populairder als nooit tevoren. Dat is niet alleen te danken aan de hoge gou…
Bronnen en referenties
Serkozy (1.241 artikelen)
Laatste update: 30-09-2018
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.