Wie is Regiobank?

Wie is Regiobank? De Regiobank is de nieuwe naam voor de SNS Regiobank en daarmee een merk en onderdeel van de Volksbank (voorheen SNS Reaal). Regiobank valt daarmee ook in 2020 onder de bankvergunning van de Volksbank. De bank biedt vele aantrekkelijke bankproducten aan voor particulieren en zakelijk. Sparen, betalen, verzekeren en hypotheken, het kan allemaal. Vooral het persoonlijk advies is voor vele mensen aantrekkelijk. De bank vindt u in Utrecht, Leerdam, Noordwijk, Woubrugge, en zo verder.

Wat kan de Regiobank voor u doen?


Volksbank sparen

De Volksbank is één van de grotere financiële dienstverleners in ons land. Zowel zakelijk als particulier. De voorloper van SNS Reaal moet u 200 jaar terug zoeken, toen het netwerk bestond uit regionale spaarbanken met een openbare nutsfunctie. Andere bekende merken die tot de Volksbank horen zijn de ASN Bank, BLG Wonen en de SNS bank. Heel wat dus.

De Regiobank

Regiobank is een bank met veel ervaring. De bank werkt met zelfstandige adviseurs in de buurt, die bemiddelen en adviseren:
  • Waar het gaat om sparen en betalen bemiddelen de adviseurs voor de financiële producten van Regio Bank.
  • Bij andere zaken bemiddelen en adviseren ze ook voor producten van andere professionele aanbieders.

De keuze voor zelfstandige adviseurs is een beetje verrassend in dit internet tijdperk, maar blijkt bij vele mensen, die graag een persoonlijk advies willen, goed aan te slaan. De kracht van maatwerk en persoonlijk advies dus.

Regiobank heeft bankvergunning

Doordat Regiobank een bankvergunning heeft, is uw geld en vermogen wettelijk beschermd is. Via het depositogarantiestelsel is uw spaargeld verzekerd tot een bedrag van 100.000 euro per particulier. Ook zakelijke spaarders vallen onder de garantie. De zelfstandige bankvergunning betekent ook dat u met een rekening bij de Regio Bank en bij de SNS bank 2x onder het depositogarantiestelsel valt en dus 2x beschermd bent.

Particulier bankieren bij de Regio Bank

De Regiobank is er zowel zakelijk als particulier, 24/7. Particulier bankieren en sparen kan (alles per 22 maart 2020):
  • Jong wijs pakket.1.2.3. rekening voor kinderen. Tot 8 jaar kan er al een spaarrekening voor een kind worden geopend en daarna tot de leeftijd van 18 jaar een betaalpakket met daarbij, als de ouder dat goed vindt, een pinpas. Tot de leeftijd van 12 jaar heet de pinas hier jeugdpas. Een spaarrekening en betaalrekening kunnen dus al vroeg worden geopend, uiterlijk als een kind 17 jaar is. De rente is variabel en er zijn geen bijkomende kosten. Het leuke van de rekening is dat de mogelijkheden ervan toenemen naarmate het kind ouder is. Het begint met alleen sparen en eindigt als een volledig pakket voor sparen en betalen. Zo kan elke kind meegroeien.
  • Zilvervloot sparen. Deze rekening is voor jongeren tot 18 jaar. Als uw kind of kleinkind 18 wordt kan het maximaal 10% premie verdienen. De rente is variabel, maar er is ook een grote bonus voor elk jaar dat er gespaard wordt.
  • Keuzedeposito sparen. Deze rekening kent een vrij opneembaar en een vast deel. De verhouding vast en variabel bepaalt u zelf. U hebt hierbij maar 1 rekeningnummer nodig. Het vaste deel kunt u meerdere manieren invullen. Met een keuzedeposito van 1 jaar vast tot 10 jaar vast. Daarop kunt naar keuze een maandelijkse rente ontvangen of de jaarrente na afloop van het jaar. U kunt ook kiezen voor een oplopende groeirente of klimrente. Tot slot kunt u voor het vaste deel kiezen voor een geldmarktdeposito dat een looptijd heeft van minimaal 1 en maximaal 10 jaar.
  • Spaar op maat tegen een mooie rente.

U kunt ook en persoonlijke lening afsluiten of een doorlopend krediet, en terecht voor een verzekering of hypotheek. Ook beleggen kan, door een keuze te maken uit de vele beleggingsfondsen.

Zakelijke rekening

Ook voor de zakelijke markt zijn er vele mogelijkheden:
  • MKB rekening. Deze is speciaal ontwikkeld voor verenigingen, stichtingen, ZZP-ers en MKB-ers. Deze rekening kunt u ook online gebruiken heeft Regiobank voor de zakelijke betalingen. Het is inclusief wereldpas met contactloos betalen. Hieraan zijn kosten verbonden. Verenigingen en stichtingen kunnen een bestuurdersrekening openen.
  • Meerkeuze sparen. Meerkeuze sparen bestaat uit een deel vrij opneembaar en deel dat langer vast staat en een vaste spaarrente heeft. Hoe u het vaste deel vast zet en voor hoe lang is uw keuze. Het vrij opneembare deel is dagelijks op te nemen en heeft een variabele rente.
  • MeerKeuze Sparen Vast is een keuzedeposito.

Slot

De Regiobank is een nieuwe naam voor een bank, die we al kenden. De bank probeert zo veel mogelijk persoonsgericht te werken. Online kan ook, maar de persoonlijke advisering is de kers op de taart. Zowel particulier als zakelijk kunt u hier terecht. Voor sparen betalen en meer. Sparen doet u hier flexibel en tegen een hoge spaarrente.

Lees verder

© 2011 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
RegioBank en depositogarantiestelselRegioBank en depositogarantiestelselRegio Bank is een onderdeel van de Volksbank. Hoe veilig is uw geld dan bij Regio Bank en wat betekent het depositogaran…
Sparen met SNS internetsparen geeft hoge rente (Volksbank)Sparen met SNS internetsparen geeft hoge rente (Volksbank)De SNS Bank geeft niet alleen een hoge spaarrente in 2020, maar geeft u ook rente op uw betaalrekening. De SNS bank heef…
Hoge spaarrente renterekening Delta LloydHoge spaarrente renterekening Delta LloydDelta Lloyd omvat vele bedrijven en biedt vele financiële producten aan. Hier kunt u sparen tegen een hoge spaarrente, v…
Groen beleggen, maatschappelijk verantwoord sparen 2020-2021Groen beleggen, maatschappelijk verantwoord sparen 2020-2021Groene beleggingen, maatschappelijk verantwoord sparen, durfkapitaal, groen en duurzaam sparen? Benut de overgebleven fi…

Bank van Lening leent u ook geld als u reeds fors rood staatBank van Lening leent u ook geld als u reeds fors rood staatSnel geld lenen als je fors rood staat of geen inkomsten hebt, lijkt een utopie, maar is dat niet. De Stadsbank van Leni…
Winkel failliet, wat zijn uw rechten?Winkel failliet, wat zijn uw rechten?Op het moment dat een winkel failliet is verklaard, hebt u niet meer de mogelijkheid om uw spullen of uw geld terug te h…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 22-03-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.