Vergelijkbare boodschappen, tegen een lagere prijs

Op de dagelijkse boodschappen kunt u eenvoudig tientallen euro’s per maand besparen zonder dat u echt hoeft te beknibbelen. Door een aantal tips in acht te nemen kunt u slim boodschappen doen. De supermarkten vechten allemaal om de gunsten van de consument. De ene aanbieding is nog scherper dan de andere. Regelmatig woeden er supermarktoorlogen waar u als klant van kunt profiteren. Naast de prijs proberen ze ook klanten te lokken door items voor de kinderen weg te geven. Dit zijn bijvoorbeeld Gogo’s of voetbalstickers. De supermarkten hebben er blijkbaar veel succes mee, want de verschillende acties blijven elkaar opvolgen. Het belangrijkste blijft toch de prijs en het gemak. Ze kunnen goedkoper bij de discounters, maar daar kunnen ze niet alles krijgen (vooral A-merken ontbreken), dus gaat de consument maar weer naar de iets duurdere “totale” supermarkten.

Let op tijdelijke acties

Soms bieden supermarkten producten tegen absolute bodemprijzen aan, om consumenten naar de winkel te lokken. De aanbiedingsproducten gaan soms onder de inkoopprijs weg, doordat ze weten dat u ook andere producten gaat aanschaffen. Voor één product kan het niet uit, maar het gaat meestal om meerdere producten die iedereen wel koopt, bijvoorbeeld vier flessen cola van een A-merk voor een stuntprijs.

Ga niet blind voor de A-merken

De duurdere A-merken hoeven niet altijd de beste keus te zijn. Veel supermarkten bieden kwalitatief vergelijkbare producten aan tegen een lagere prijs. Voor veel producten kunt u ook gewoon kiezen voor de goedkoopste producten. Bij productonderzoeken bij Vara Kassa blijkt dat de goedkope producten vaak in de top drie staan van de beste producten. Dit geldt zeker niet voor alle producten, maar het loont de moeite om het te proberen.

Ga altijd boodschappen met een lijstje

U kunt eenvoudig tientallen procenten besparen door gericht boodschappen te doen. Door met een lijstje op pad te gaan, bent u eerder geneigd om ook uitsluitend de producten te kopen die op het lijstje staan. Dit voorkomt dat u producten gaat kopen die u eigenlijk niet nodig hebt.

Inkopen doen op zaterdag na 15.00 uur

De supermarkten kunnen producten waarvan de houdbaarheidsdatum verlopen is, weggooien. Op het laatste moment proberen toch nog zoveel mogelijk producten te verkopen. Dit kan betekenen dat u bijvoorbeeld zuivelproducten kunt kopen tegen een sterk gereduceerd tarief. Ook vlees kunt u op deze manier goedkoop kopen. Bij thuiskomst kunt u dit in de vriezer doen, ingevroren blijft het namelijk langer goed.

Verleidingen proberen te weerstaan

U kunt beter op boodschap gaan met een volle maag. Hiermee voorkomt u dat u producten koopt omdat u er op het moment van boodschappen al zin in hebt. Onnodige aankopen zijn al moeilijk te weerstaan, dit geldt zeker in het geval u trek hebt.

Koop op voorraad

Door bij het boodschappen noodzakelijke producten in grote hoeveelheden te kopen, voorkomt u dat u vaker naar de supermarkt moet. Iemand die meerdere keren heen gaat, koopt telkens wel iets extra’s. Daarnaast kunt u vaak ook profiteren van aantrekkelijke aanbiedingen. Bijvoorbeeld vier voor de prijs van drie. U moet met dit soort acties er wel voor waken dat u uitsluitend producten koopt waar u inderdaad meerdere van nodig hebt, anders is het alsnog duurkoop.
© 2010 - 2023 Esmee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoeveel geef ik wekelijks uit aan boodschappen?Hoeveel geef ik wekelijks uit aan boodschappen?Uw vaste lasten kunt u niet of nauwelijks beïnvloeden. Er valt veel geld te besparen op de dagelijkse boodschappen. Zond…
Goedkoper boodschappen doen: tips om geld te besparenGoedkoper boodschappen doen: tips om geld te besparenBespaar eenvoudig geld op je dagelijkse boodschappen. Goedkoper boodschappen doen zit in de kleine dingetjes: van de keu…
Hoe bespaar je snel geld op boodschappen?Snel geld besparen op boodschappen is vrij eenvoudig. Door op deze punten te letten bespaar je bij de volgende keer bood…
Goedkoop en snel de boodschappen doenBoodschappen doen is iets waarop veel mensen makkelijk kunnen bezuinigen zonder dat ze het door hebben. Men heeft ook sn…

Ongehuwd samenwonen of trouwenOngehuwd samenwonen of trouwenIn 2021 of 2022 ongehuwd samenwonen, een geregistreerd partnerschap of toch trouwen in gemeenschap van goederen. Bovendi…
Esmee (672 artikelen)
Gepubliceerd: 25-11-2010
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.