Bespaar op je vaste lasten

In een tijd van crisis kan het erg aantrekkelijk zijn om te besparen op je vaste lasten. Via internet zijn er diverse mogelijkheden om geld te besparen. Toch wordt er weinig gebruik gemaakt van de mogelijkheden die er zijn. Een overzicht van de mogelijkheden om geld te besparen op de vaste lasten en geld over te houden voor leuke dingen.

Energiekosten

Op internet zijn er diverse site's met vergelijkingen voor de energietarieven. Men kan al snel een paar honderd euro besparen door in te gaan op tijdelijke aanbiedingen. De "grote" energieleveranciers hebben via deze site's vaak een speciale aanbieding die alleen op de vergelijkingssite's te vinden zijn. Zo zijn er vaak éénmalige kortingen als men overstapt naar een andere leverancier of kortingen op het energietarief. De acties gelden vaak een looptijd van een jaarcontract en daarna gaat het meestal over op een contract voor onbepaalde tijd. Deze contracten zijn eenvoudig weer op te zeggen waardoor men doorlopend kan besparen op zijn energiekosten. Raadzaam is het om eerst even contact op te nemen met de leverancier om de exacte voorwaarden duidelijk te krijgen.

Enkele site's met onafhankelijke vergelijkingen zijn:
 • Gaslicht.com
 • Energievergelijking.nl
 • Vergelijkenergie.nl

Kleding

Bijna alle grote kledingmerken hebben tegenwoordig een eigen webwinkel. Hier zijn vaak artikelen te koop met grote korting. Tijdens de opruiming kan de korting al snel oplopen tot zo'n 70%. Een artikel niet meer verkrijgbaar in de winkel? Via internet zijn ze vaak nog we leverbaar. Ook de postorderbedrijven hebben vaak een doorlopende opruiming. Voor de besparing op de verzendkosten kan men vaak via de diverse kortingscode site's wel een code vinden waarmee men de verzendkosten niet hoeft te betalen. Erg makkelijk winkelen vanuit de luie stoel. De kleding word thuis gebracht vaak voor een prijs zoals die in de winkel niet te vinden is.

Enkele site's met regelmatig spectaculaire aanbiedingen zijn:
 • Otto.nl
 • Mexx.nl
 • Wehkamp.nl
 • Esprit.nl

Telefoon en internet

Iedereen kent wel de fantastische aanbiedingen die er vaak gedaan worden door de verschillende aanbieders. Het kan zeer aantrekkelijk zijn de aanbiedingen in de gaten te houden van de verschillende aanbieders. Zit men bij een leverancier dan kan men vaak ook gewoon gebruik maken van de aanbiedingen die gelden voor nieuwe leden. Eén telefoontje en men kan al snel enkele tientallen euro's per maand besparen. De acties gelden vaak voor een looptijd van een jaar. Het contract opzeggen gaat erg makkelijk en in tegenstelling tot de berichtgeving m.b.t. de energieleveranciers levert dit in de regel weinig problemen op.

Enkele site's met onafhankelijke vergelijkingen zijn:
 • Bellen.com
 • Gsmwijzer.nl
 • Site's van diverse aanbieders

Verzekeringen

De "gladde" jongens uit de verzekeringswereld zien hun klanten het liefst maar bij hen binnen komen, Toch weten de verzekeringsmaatschappijen tegenwoordig ook wel dat internet een niet te missen medium is. Geregel zijn er acties waarbij men korting of cadeau's kan ontvangen bij het afsluiten van een verzekering. Ook zijn er enkele warenhuizen waar men zeer voordelig verzekeringen af kan sluiten. De voorwaarden verschillen weinig van de voorwaarden van de grote verzekeraars. Vooraf informeren naar de voorwaarden is wel aan te raden.

Enkele site's waar men kan besparen op de vaste lasten voor verzekeringen zijn:
 • Independer.nl
 • Hema.nl
 • Verzekeringssite.nl

Overigen

Via de zoekmachines kan men op internet diverse kortingscode's vinden voor onder meer gratis verzendkosten of kortingen op de aanschafprijs. Hierdoor zullen de artikelen niet duurder zijn dan in de winkel. Zo kan er nog eens extra bespaart worden op de kosten. De code's zijn vaak meermalen te gebruiken en de korting wordt bij de bestelling direct verrekend. Zou hoeven de verzendkosten geen belemmering te zijn via internet te kopen. En terugsturen gaat in bijna alle gevallen zeer eenvoudig.

Enkele site's met de voordeligste en meest actieve kortingscode's zijn:
 • Couponcode.nl
 • Kortingscode.net
© 2010 - 2024 Joh78, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe scoor je hippe en trendy kleding voor weinig geld?Hoe scoor je hippe en trendy kleding voor weinig geld?Wil je er graag hip en trendy uitzien? Maar heb je een beperkt budget? Gelukkig valt er op kleding meestal wel wat te be…
100 euro extra per maand verdienen100 euro extra per maand verdienenExtra geld verdienen, wie wil dat nou niet? Met 100 euro extra per maand kun je vaak net wat meer. Je kunt eindelijk gel…
Korting op verzekeringenKorting op verzekeringenVeel Nederlanders genieten een korting op verzekeringen via een collectief. Deze korting krijgen ze omdat ze bijvoorbeel…
Kortingscodes: Bespaar geld bij diverse online shopsKortingscodes: Bespaar geld bij diverse online shopsEen kortingscode is een digitale waardebon waarmee je op verschillende manieren kunt profiteren tijdens het online winke…

Bankzaken veilig regelen met online bankierenBankzaken veilig regelen met online bankierenOnline bankieren is in Nederland redelijk veilig. Toch is fraude met internetbankieren niet helemaal uit te sluiten. Als…
Joh78 (16 artikelen)
Gepubliceerd: 13-10-2010
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.