ING Internetbankieren

ING Internetbankieren Internetbankieren wordt in onze samenleving met de dag populairder. Vele banken bieden tegenwoordig deze vorm van rekeningenbeheer aan. Ook de ING maakt gebruik van internetbankieren, maar hoe werkt dat nou eigenlijk?

Benodigdheden

Om bij ING te kunnen internetbankieren, moet u aller eerst een klant zijn van de ING. Een rekening bij deze bank is dus een vereiste. Zorg er ook voor dat de rekening is geactiveerd, anders zult u nog niet veel kunnen beginnen. Als u beschikt over een geactiveerde ING rekening, moet u eerst een account hebben, ook wel Mijn ING genoemd. Dit account kunt u aanmaken op de website van de ING. Hierbij heeft u uw persoonlijke gegevens nodig, zoals uw bankrekeningnummer. Als het account is aangevraagd, moet deze nog geactiveerd worden met een code. Deze code moet u zelf nog aanvragen, dit kan door in te loggen met uw nieuwe inloggegevens bij uw nieuwe ING account. Als u bent ingelogd, kunt u binnen uw account kiezen voor 'Instellingen'. Onder dit kopje vindt u ook het kopje ' Accountcode aanvragen'. De code heeft u nodig om de TAN-functie te activeren. Een TAN-code heeft u nodig bij iedere overboeking die u doet via het internetbankieren. Zonder de TAN-functie ontvangt u dus geen TAN-codes en kunt u dus ook geen overboekingen maken. Als u de activeringscode heeft ontvangen, gaat u weer naar 'Instellingen' binnen uw account en klikt daar op 'Accountcode invoeren'. Nu is uw account compleet en kunt u internetbankieren.

Internetbankieren

Als uw account is geactiveerd en de TAN-functie werkt, kunt u als het goed is aan de slag. Om overboekingen te doen, moet u aller eerst inloggen bij mijn ING. Ga naar de website van de ING en u zult nu direct op de eerste pagina rechts boven aan zien staan: 'Inloggen Mijn ING'. Klik hierop. U gaat naar een volgend scherm. De site vraagt u nu om in te loggen. Dit kunt u doen met de aan u gezonden gegevens: de gebruikersnaam en het wachtwoord. Dit wachtwoord kunt u binnen uw account veranderen, dit is zeer aan te raden. Naast het opgeven van een gebruikersnaam en wachtwoord, kunt u ook gebruik maken van een beveiligingscalculator. Deze moet u van te voren aanvragen bij ING. Als u een gebruikersnaam en wachtwoord heeft, kunt u niet werken met een calculator!

Vul nu uw gegevens in. Denk er aan, deze gegevens zijn strikt vertrouwelijk en geven rechtstreeks toegang tot uw bankgegevens. Wees er dus uiterst voorzichtig mee! Als u uw gegevens heeft ingevuld, drukt u op enter of op inloggen. U gaat weer naar een volgend scherm. Nu komt u direct bij uw eigen bankgegevens. U ziet een overzicht staan van de meest actuele overboekingen van en naar uw rekeningen. Daarnaast ziet u uw huidige banksaldo. Aan de linkerkant van het scherm staan allerlei optie voor het internetbankieren. Als u een bedrag wilt overmaken naar een andere rekening of naar een spaarrekening, klik dan op 'Overschrijven'. Dit kopje staat links boven aan naast 'Betalen'. In het volgende scherm vult u de gegevens van uw overboeking in. Zo begint u met het soort overschrijving: van bankrekening naar een andere bankrekening, of van bankrekening naar spaarrekening of andersom. Ook kunt u hier kiezen voor beleggen of lenen (innemen of aflossen). U kiest bijvoorbeeld voor overschrijven naar een andere bankrekening. Nu vult u het juiste bedrag in, bijvoorbeeld 50 euro. Vol in het eerste hokje de euro's in, in het hokje daarnaast de eurocenten. Het hokje daaronder is al ingevuld, hier staat uw eigen bankrekening. Als u meerdere rekeningen heeft, kunt u hier ook een andere rekening selecteren. Vervolgens gaat u naar het kopje 'Naar Rekening'. Hier vult u het rekeningnummer van de ander in. In het hokje daarnaast, het tweede hokje, vult u de naar en woonplaats van de houder van het rekeningnummer in. Selecteer daaronder de gewenste datum van overboeking en vul daaronder in of het éénmalig of meermalig moet worden overgemaakt op de desbetreffende rekening. U kunt, als dat nodig is, nog betalingskenmerken weergeven, bijvoorbeeld een klantnummer of een afgesproken term.

Als u alles volledig heeft ingevuld, controleer dit dus afdoende, drukt u op 'Opslaan, naar verzendlijst'. Wilt u nog een betaling doen? Druk dan op 'Opslaan, nieuwe opdracht'. U gaat nu opnieuw naar een betalingsscherm en kunt nog een betaling doen. Na uw betalingen gaat u naar de verzendlijst. Hier worden al uw betalingen netjes op een rijtje gezet. Controleer alle gegevens nog eens en dubbel check alles. Druk daarna op 'Verzenden'. Nu komt u bij het volgende scherm. Hier ziet u het volgnummer van uw betalingen. Daaronder staat een open hokje voor de TAN-code. Deze heeft u al in uw bezit, of u ontvangt een sms'je met een nieuwe TAN-code. Het is maar net waar u zelf voor heeft gekozen toen u een account aanmaakte. De TAN-code vult u in en u drukt dan op 'Verzenden'. U komt nu automatisch bij het volgende scherm. U krijgt uw opdracht(en) nogmaals te zien, met de vermelding of het is gelukt. Meestal staat er 'Verwerkt' of 'In behandeling'. Uw opdracht is geslaagd!

Dit is nog zeer eenvoudig. U kunt het voor uzelf zo moeilijk maken als u wilt. Als u eenmaal door heeft hoe alles werkt, gaat u vanzelf nieuwe dingen ontdekken en leert u hoe u de rest van uw account in elkaar zit.
Veel succes!
© 2010 - 2024 Maria_louise91, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voordelen van internetbankierenVoordelen van internetbankierenHet internetbankieren is in Nederland de normaalste zaak en heeft vele voordelen. Zelf thuis bankieren met de bankpas en…
Internetbankieren, Rabobank komt met kleine iDealInternetbankieren, Rabobank komt met kleine iDealHet kopen op het internet raakt in ons land steeds meer ingeburgerd. Internetbankieren groeit in Nederland als kool. Als…
Fraude met internetbankieren9,8 miljoen is de schade die banken in het jaar 2010 opliepen aan fraude met het internetbankieren. In dit jaar is dat h…

Besparen kan geld kostenWij Nederlanders zijn zuinig en willen graag besparen en korting krijgen op producten en diensten. Vooral als dingen gra…
Handige tips voor uw budget bij het samenwonenHandige tips voor uw budget bij het samenwonenJe eerste eigen plekje samen, voor de meeste een hele nieuwe ervaring. Vele proberen dan ook de eerste jaren een apparte…
Bronnen en referenties
  • www.ing.nl
Reactie

Patrick, 24-09-2012
Hoe maak ik een account aan bij ing, voor internet bankieren? Reactie infoteur, 25-09-2012
Dit staat beschreven in het eerste stukje van dit artikel.

Maria_louise91 (153 artikelen)
Gepubliceerd: 31-08-2010
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.