Hoe werkt PayPal?

Hoe werkt PayPal? Tegenwoordig kun je bijna alles kopen via internet. Handige sites als marktplaats en Ebay maken het mogelijk om van het product een koopje te maken. Het is niet altijd even veilig om een aankoop via internet te doen, zeker niet van particulieren. Daarom moet je, voordat je overgaat tot een aankoop, vaak bepaalde handelingen uitvoeren die niet altijd even makkelijk te snappen zijn. Een daarvan is PayPal. Hier wordt het uitgelegd.

Wat is PayPal?

PayPal is een tussenschakel die de bankzaken regelt bij betalingen. Voor wie vaak aankopen doet via internet is PayPal er om alles veilig af te handelen. PayPal kan gebruikt worden door zowel particulieren, zakelijke particulieren en bedrijven.

Als u als particulier een aankoop doet via Ebay of Marktplaats moet u uw persoonlijke gegevens en bankgegevens doorgeven om de betaling in gang te zetten. Het is niet altijd even veilig om persoonlijke gegevens te verstrekken. Er kan namelijk misbruik van worden gemaakt. Om dit te omzeilen is PayPal bedacht. Voordat u een aankoop doet maakt u eerst een PayPal account aan. U vult uw persoonlijke en bankgegevens in bij PayPal. Zodra u dan een aankoop doet geeft u de procedure daarna over aan PayPal die alles voor u verder regelt.

Uiteraard is PayPal niet alleen heel veilig, het is ook nog eens heel makkelijk. Zeker als u goederen of diensten verkoopt via Ebay of Marktplaats heeft u geen rompslomp en kunt u alles makkelijk uit handen geven aan PayPal. Als zakelijke gebruiker van PayPal (zo wordt dat genoemd als u goederen of diensten verkoopt) betaalt u een bepaalde percentage + een vast bedrag per transactie aan PayPal. Wat PayPal kost leest u hieronder.

Wat kost PayPal?

Als u een aankoop doet via Ebay of Marktplaats met behulp van PayPal hoeft u helemaal niets te betalen. U heeft geen transactiekosten, geen opstartkosten en geen rekeningkosten. Het is dus volledig, voor honderd procent gratis.

Als u gaat verkopen via Ebay of Marktplaats betaalt u een tarief. U bent dan een zakelijke gebruiker van PayPal. U betaalt per transactie een vast tarief aan PayPal. Momenteel staat dat op 3.4% per transactie + 0.34 eurocent. Als u een transactie heeft afgesloten van 100 euro betaalt u dus 3.40 euro + 0.34 eurocent aan PayPal.

Als u per maand meer dan 2.500,00 euro verkoopt kunt u een zakelijke rekening aanvragen bij PayPal. U hoeft dan geleidelijk minder transactiekosten te betalen. Als u meer dan 100.000,00 euro aan transacties afhandelt (per maand) liggen de transactiekosten per transactie op 1.5% + altijd het vaste bedrag van 0.35 eurocent. De volledige lijst ziet er als volgt uit:

€0,00 EUR - €2.500,00 EUR3,4% + €0,35 EUR
€2.500,01 EUR - €10.000,00 EUR2,9% + €0,35 EUR
€10.000,01 EUR - €50.000,00 EUR2,3% + €0,35 EUR
€50.000,01 EUR - €100.000,00 EUR1,9% + €0,35 EUR
> €100.000,00 EUR1,5% + €0,35 EUR

Een product kopen via Ebay met behulp van PayPal

Hoe koop je nou een product met PayPal? Ga de volgende stappen bij langs!
  1. Ga naar www.ebay.nl
  2. Maak een account aan
  3. Ga naar www.PayPal.nl
  4. Klik linksmidden op ‘’Rekening openen’’
  5. Maak een keuze uit het type rekening dat u wilt
  6. Volg alle stappen die volgen

Als u een rekening opent kunt u niet direct gebruik maken van PayPal. Er wordt een klein bedrag op uw rekening gestort ter verificatie. U moet de hoogte van dit bedrag vervolgens invullen in een kader. Deze handelingen nemen tijd in beslag. Houd hier dus rekening mee voordat u een aankoop wilt gaan doen via Ebay of Marktplaats.nl.

Een aankoop doen

Als u eenmaal een aankoop doet via Ebay of Marktplaats en u maakt gebruik van PayPal hoeft u niets meer te doen. Het transactiebedrag wordt door PayPal automatisch van uw banksaldo afgeschreven en vervolgens gestort op de bankrekening van de begunstigde.
© 2010 - 2020 Kropslavinken, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Wat is PayPal en hoe veilig is het?Wat is PayPal en hoe veilig is het?PayPal is een betaalsysteem dat werkt via internet, via een PayPal-account. Bij heel veel webwinkels, in apps, of voor p…
PayPal account aanmaken - Stap voor stap instructiesPayPal account aanmaken - Stap voor stap instructiesEen paypal account aanmaken maakt het mogelijk om online te betalen. Naast je credit card is PayPal een heel handige man…
Online betalen met PayPal, de risico'sOnline betalen met PayPal, de risico'sOnline betalen met PayPal, veilig betalen maar het heeft ook enkele risico's. Steeds meer mensen hebben een PayPal accou…
Oplichting op MarktplaatsOplichting op Marktplaats; bijna iedereen kent wel iemand die er ooit mee te maken heeft gehad. Die nieuwe telefoon voor…

Altijd geld tekort: wat als je schulden veel te hoog worden?Altijd geld tekort: wat als je schulden veel te hoog worden?Steeds meer mensen komen in de problemen omdat ze schulden hebben. Het zijn lang niet altijd mensen met een laag inkomen…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Hoe werkt PayPal?"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Sindy Peters, 21-05-2016 14:54 #2
Ik maak sleutelhangers op bestelling, als hobby en heb daarvoor een facebookpagina
Nu wil iemand uit Amerika en Australië bij mij iets bestellen.

Hoe werkt het als zij mij willen betalen via PayPal.
Ik heb geen bedrijf ben dus particulier verkoper
De verzendkosten bereken ik door.
Tellen deze verzendkosten ook mee in de transactiekosten?

Welke kosten heb ik als particulier verkoper, zonder webwinkel en zonder Marktplaats e.d.
Ik kan daar via PayPal niets over vinden, uitsluitend zakelijke tarieven.

Ik lees heel graag uw antwoord!

Vr.gr. sindy

Jordy, 14-07-2013 17:49 #1
Is het mogelijk om een PayPal account te hebben en die op te waarderen met een paysafe kaart ik woon op mezelf maar me ouders hebben me pinpas in beheer omdat ik er niet mee om kan gaan of moet ken je je PayPal account of PayPal rekening opwaarderen via je pinpas.

Infoteur: Kropslavinken
Gepubliceerd: 19-04-2010
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 2
Schrijf mee!