Hoe werkt PayPal?

Hoe werkt PayPal? Tegenwoordig kun je bijna alles kopen via internet. Handige sites als marktplaats en Ebay maken het mogelijk om van het product een koopje te maken. Het is niet altijd even veilig om een aankoop via internet te doen, zeker niet van particulieren. Daarom moet je, voordat je overgaat tot een aankoop, vaak bepaalde handelingen uitvoeren die niet altijd even makkelijk te snappen zijn. Een daarvan is PayPal. Hier wordt het uitgelegd.

Wat is PayPal?

PayPal is een tussenschakel die de bankzaken regelt bij betalingen. Voor wie vaak aankopen doet via internet is PayPal er om alles veilig af te handelen. PayPal kan gebruikt worden door zowel particulieren, zakelijke particulieren en bedrijven.

Als u als particulier een aankoop doet via Ebay of Marktplaats moet u uw persoonlijke gegevens en bankgegevens doorgeven om de betaling in gang te zetten. Het is niet altijd even veilig om persoonlijke gegevens te verstrekken. Er kan namelijk misbruik van worden gemaakt. Om dit te omzeilen is PayPal bedacht. Voordat u een aankoop doet maakt u eerst een PayPal account aan. U vult uw persoonlijke en bankgegevens in bij PayPal. Zodra u dan een aankoop doet geeft u de procedure daarna over aan PayPal die alles voor u verder regelt.

Uiteraard is PayPal niet alleen heel veilig, het is ook nog eens heel makkelijk. Zeker als u goederen of diensten verkoopt via Ebay of Marktplaats heeft u geen rompslomp en kunt u alles makkelijk uit handen geven aan PayPal. Als zakelijke gebruiker van PayPal (zo wordt dat genoemd als u goederen of diensten verkoopt) betaalt u een bepaalde percentage + een vast bedrag per transactie aan PayPal. Wat PayPal kost leest u hieronder.

Wat kost PayPal?

Als u een aankoop doet via Ebay of Marktplaats met behulp van PayPal hoeft u helemaal niets te betalen. U heeft geen transactiekosten, geen opstartkosten en geen rekeningkosten. Het is dus volledig, voor honderd procent gratis.

Als u gaat verkopen via Ebay of Marktplaats betaalt u een tarief. U bent dan een zakelijke gebruiker van PayPal. U betaalt per transactie een vast tarief aan PayPal. Momenteel staat dat op 3.4% per transactie + 0.34 eurocent. Als u een transactie heeft afgesloten van 100 euro betaalt u dus 3.40 euro + 0.34 eurocent aan PayPal.

Als u per maand meer dan 2.500,00 euro verkoopt kunt u een zakelijke rekening aanvragen bij PayPal. U hoeft dan geleidelijk minder transactiekosten te betalen. Als u meer dan 100.000,00 euro aan transacties afhandelt (per maand) liggen de transactiekosten per transactie op 1.5% + altijd het vaste bedrag van 0.35 eurocent. De volledige lijst ziet er als volgt uit:

€0,00 EUR - €2.500,00 EUR3,4% + €0,35 EUR
€2.500,01 EUR - €10.000,00 EUR2,9% + €0,35 EUR
€10.000,01 EUR - €50.000,00 EUR2,3% + €0,35 EUR
€50.000,01 EUR - €100.000,00 EUR1,9% + €0,35 EUR
> €100.000,00 EUR1,5% + €0,35 EUR

Een product kopen via Ebay met behulp van PayPal

Hoe koop je nou een product met PayPal? Ga de volgende stappen bij langs!
  1. Ga naar www.ebay.nl
  2. Maak een account aan
  3. Ga naar www.PayPal.nl
  4. Klik linksmidden op ‘’Rekening openen’’
  5. Maak een keuze uit het type rekening dat u wilt
  6. Volg alle stappen die volgen

Als u een rekening opent kunt u niet direct gebruik maken van PayPal. Er wordt een klein bedrag op uw rekening gestort ter verificatie. U moet de hoogte van dit bedrag vervolgens invullen in een kader. Deze handelingen nemen tijd in beslag. Houd hier dus rekening mee voordat u een aankoop wilt gaan doen via Ebay of Marktplaats.nl.

Een aankoop doen

Als u eenmaal een aankoop doet via Ebay of Marktplaats en u maakt gebruik van PayPal hoeft u niets meer te doen. Het transactiebedrag wordt door PayPal automatisch van uw banksaldo afgeschreven en vervolgens gestort op de bankrekening van de begunstigde.
© 2010 - 2024 Kropslavinken, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is PayPal en hoe veilig is het?Wat is PayPal en hoe veilig is het?PayPal is een betaalsysteem dat werkt via internet, via een PayPal-account. Bij heel veel webwinkels, in apps, of voor p…
PayPal account aanmaken - Stap voor stap instructiesPayPal account aanmaken - Stap voor stap instructiesEen paypal account aanmaken maakt het mogelijk om online te betalen. Naast je credit card is PayPal een heel handige man…
Online betalen met PayPal, de risico'sOnline betalen met PayPal, de risico'sOnline betalen met PayPal, veilig betalen maar het heeft ook enkele risico's. Steeds meer mensen hebben een PayPal accou…
Oplichting op MarktplaatsOplichting op Marktplaats; bijna iedereen kent wel iemand die er ooit mee te maken heeft gehad. Die nieuwe telefoon voor…

Altijd geld tekort: wat als je schulden veel te hoog worden?Altijd geld tekort: wat als je schulden veel te hoog worden?Steeds meer mensen komen in de problemen omdat ze schulden hebben. Het zijn lang niet altijd mensen met een laag inkomen…
Bronnen en referenties
Kropslavinken (203 artikelen)
Gepubliceerd: 19-04-2010
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.