Geld verdienen door te schrijven voor Greatcontent

Geld verdienen door te schrijven voor Greatcontent Online geld verdienen is een mogelijkheid. Dit kan op verschillende manieren. Je kunt zelf klanten zoeken en een eigen bedrijfje hiermee beginnen. Ook kun je ervoor kiezen om opdrachten aan te nemen via diverse platforms. Deze platforms dienen als bemiddelaar en zorgen ervoor dat schrijvers opdrachtgevers kunnen vinden en andersom. Een van deze platforms heet Greatcontent. Hier kun je geld bijverdienen voor jouw bedrijfje, maar je kunt het ook als hobby beschouwen dat een extra zakcentje oplevert. Dan is het niet nodig om een bedrijfje te starten en is het een bijverdienste.

Wat voor bedrijf is Greatcontent?

Greatcontent is opgericht in 2011. Het bedrijf is gevestigd in Duitsland. Bij dit bedrijf kunnen opdrachtgevers zich aanmelden. Zij kunnen tegoed opladen en daarmee opdrachten plaatsen. Schrijvers nemen deze vervolgens aan, schrijven deze en de opdrachtgever geeft feedback. Hoe kan zijn dat de tekst geaccepteerd wordt, maar er kan een wijziging worden aangevraagd door de opdrachtgever. Wanneer deze goed is uitgevoerd, wordt de opdracht alsnog geaccepteerd. De diensten die Greatcontent aanbiedt, zijn in verschillende landen beschikbaar. Als je meerdere talen spreekt en schrijft, kan het dus ook slim zijn om jezelf bij meerdere landen aan te melden. Dit doe je door te geschikte taal aan te klikken op de website.

Hoe je begint

Als je besluit te willen schrijven voor Greatcontent volgt er eerst een sollicitatieperiode. Je moet hiervoor slechts twee stappen ondernemen. Soms kan het zo zijn dat ze even geen schrijvers zoeken, omdat ze er al genoeg hebben. Dan kun je nog steeds de stappen doorlopen, maar dan kan het zijn dat het wat langer duurt voor je daadwerkelijk mag gaan schrijven. Je krijgt hier dan bericht van.

Voorbeeldtekst

De eerste stap die je zet, is jezelf registeren. Als je dit hebt gedaan, moet je een voorbeeldtekst indienen van zo'n tussen de 200 en 250 woorden. Deze zal de redactie dan bekijken en hierop krijg je feedback. Aan de hand van deze tekst, word je ook ingedeeld op een niveau. Dit proces kan een paar werkdagen duren.

Opdrachten aannemen

Als je bent aangenomen, kun je opdrachten gaan aannemen. Er zijn verschillende opdrachten beschikbaar. Alle opdrachten hebben een deadline. Dit is van tevoren in te zien. Verstrijkt de deadline, dan ben jij de opdracht kwijt en zal deze ook niet meer verschijnen. De opdrachten zijn per niveau ingedeeld. Je kunt alle opdrachten van jouw niveau en alle niveaus daaronder aannemen.

Feedback

Als schrijver is het belangrijk om feedback te ontvangen. Zo kun je jouw capaciteiten verbeteren en word je een betere schrijver. Greatcontent biedt verschillende manieren van feedback. Dit betekent dat jij vanuit meerdere kanten feedback ontvangt.

Klantenwaardering

Bij elke tekst kan een klant een beoordeling geven op vier punten, namelijk:
  • inhoud en vereisten
  • spelling en grammatica
  • uitdrukkingswijze en leesbaarheid
  • communicatie en deadlines

Dit wordt gedaan door middel van duimpjes. De klant kan kiezen uit vijf verschillende duimpjes per genoemd onderdeel. Een duim naar beneden betekent dat de klant absoluut niet tevreden is met de tekst. Wanneer het duimpje naar links staat, geeft dit aan dat de tekst niet helemaal aan de verwachtingen voldoet. Een duim omhoog, betekent dat de klant tevreden is. Wanneer dit duimpje omhoog een ster erbij heeft staan, zijn de verwachtingen overtroffen. Een duimpje met een kroon betekent dat de klant echt heel erg verrast is door de tekst.

Feedback vanuit Greatcontent

Soms ontvang je ook feedback vanuit Greatcontent. Hierbij worden tips gegeven en kan het zijn dat je meteen ook een niveau omhoog of een niveau naar beneden wordt gezet. Feedback ontvang je altijd na het indienen van de voorbeeldtekst en in de periode hierna. Zo kunnen zij kijken hoe ze het niveau hebben ingeschat en of dat ook echt past bij jouw kwaliteiten. Je krijgt naast deze feedback ook een waarschuwing als je te veel deadlines laat verstrijken. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over de tijd die je hebt om te schrijven, als je een opdracht accepteert.

De niveaus

Je kunt worden geplaatst in de niveaus twee tot en met zes+, waarbij zes+ het beste is. Elk niveau staat voor een eigen budget en daar hangen dus ook verschillende verdiensten aan. Hoe hoger het niveau, hoe hoger de verdiensten. Daarnaast betekent een hoog niveau vaak dat een tekst veel onderzoek en expertise vereist. Dat dit nogal varieert, blijkt wel uit een rekenvoorbeeld. Schrijf je in 2017 bijvoorbeeld 200 woorden op niveau twee, dan ontvang je 2,20 euro. Schrijf je hetzelfde aantal woorden op niveau vier, krijg je 3,60 euro. Zit je echter op niveau zes+, dan krijg je 30 euro voor 200 woorden! Een hoger niveau heeft nog een ander voordeel. Hoe hoger je niveau namelijk is, hoe meer opdrachten jij tegelijk mag aannemen. Hierdoor kun je meer geld verdienen, aangezien je meer opdrachten kunt reserveren.

Niveau omhoog of naar beneden?

In het begin word je ingedeeld op een bepaald niveau. Door veel teksten te schrijven en daarbij goede beoordelingen van klanten binnen te halen, kun je een niveau omhoog gaan. Dit betekent meteen dat je ook meer gaat verdienen per woord. Hard werken wordt dus beloond. Het tegenovergestelde kan echter ook voorkomen. Neem je te veel opdrachten aan zonder die te schrijven, dan kun je een niveau naar beneden worden gezet. Dit kan natuurlijk ook voorkomen als je te veel slechte beoordelingen hebt ontvangen. Als je later weer laat zien dat jij goede beoordelingen krijgt, ga je uiteraard weer een niveau omhoog.

Uitbetalingen

De uitbetaling vindt eens in de twee weken plaats op de door jou aangegeven bankrekening. Je moet deze betaling zelf aanvragen. Dit kan vanaf 25 euro. Wanneer je deze aanvraagt, wordt het geld in maximaal twee weken naar jou overgemaakt. Een uitbetaling mag je vier keer per maand gratis aanvragen. Vraag je meer dan vier betalingen aan in een maand, dan betaal je 0,50 euro per transactie. Je kunt er ook voor kiezen om uitbetalingen via Skrill of PayPal te laten lopen. Hier zitten echter wel extra kosten aan verbonden.
© 2017 - 2020 Star2000, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Geld verdienen met artikelen schrijvenGeld verdienen met artikelen schrijvenGeld verdienen met artikelen schrijven op internet is voor iedereen. Je kunt dit in de vorm van een weblog doen, maar ve…
5 tips om geld te verdienen met internet5 tips om geld te verdienen met internetHoe fijn zou het zijn als je met internet geld kunt verdienen. Dat klinkt toch haast te mooi om waar te zijn? Nee, er zi…
Geld verdienen met artikelenGeld verdienen met artikelenGeld verdienen met artikelen kan heel gemakkelijk werken. Door artikelen te schrijven en deze online te plaatsen, kun je…
Geld verdienen met e-booksGeld verdienen met e-booksE-books zijn een hele goede manier om geld te verdienen. Je kunt zelf e-books schrijven en deze online verkopen, of juis…
Hoe komt de spaarrente tot standSinds de financiële crisis van 2008 tot en met 2016 is de spaarrente vrijwel uitsluitend aan het dalen. In de hoogtijdag…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Markusspiske, Pixabay
  • https://www.greatcontent.nl/skriv-text/dina-fordelar
  • https://www.greatcontent.nl/contractor/faq
  • www.greatcontent.nl

Reageer op het artikel "Geld verdienen door te schrijven voor Greatcontent"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Star2000
Gepubliceerd: 09-01-2017
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!