Geld verdienen met medische onderzoeken

Een bekende manier om veel geld te verdienen, is deelnemen aan medische onderzoeken. Dit kan verschillen tot simpele korte onderzoekjes tot langere opnames. De vergoeding die je hiervoor krijgt verschilt dus ook. Meestal worden de reiskosten ook vergoed ongeacht de manier van reizen. Maar wat houdt deze manier van geld verdienen nou precies in? Is het wel veilig en kun je er zomaar aan meedoen?

Onderzoeksklinieken

Voor iedereen is het natuurlijk aantrekkelijk om snel en makkelijk geld te verdienen. Maar vergis je hier niet in. Niemand kan zomaar zonder moeite geld verdienen. Er zitten dus wat eisen en consequenties aan. Als eerste is het belangrijk om uit te zoeken welke instanties betrouwbaar zijn. De meest bekenden zijn:
  • PRA in Groningen
  • CHDR in Leiden
  • QPS in Zuidlaren

Deze onderzoeksklinieken zijn vooral voor langere onderzoeken. Hierbij kun je denken aan opnames van bijvoorbeeld vijf dagen. Je verblijft dan in de kliniek met speciaal ingerichte kamers. In de kliniek zijn ook gemeenschappelijke ruimtes en je mag over het algemeen je eigen vermaak meenemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een laptop.

Hoeveel kun je verdienen?

Hoeveel je verdient met een onderzoek verschilt enorm. Bij langere onderzoeken waarbij je opgenomen wordt, verdien je meer dan bij simpele onderzoeken. Er wordt gewerkt met een dagvergoeding die ligt tussen de 100 en 190 euro. Hoe langer je dus opgenomen wordt, hoe meer geld het je oplevert. Daarnaast worden de reiskosten altijd vergoed, dit is 19 cent per kilometer.

Websites met onderzoeken

Onderzoeken komen uiteraard niet aanwaaien. Hiervoor moet je opzoek gaan. Er zijn verschillende sites waar onderzoeken op staan. De sites van bovenstaand genoemde klinieken bevatten de langdurige onderzoeken. Niet iedereen wil opgenomen worden tijdens een onderzoek. Ook dan is het mogelijk om deel te nemen aan medische onderzoeken. Je kunt hier bijvoorbeeld denken aan een onderzoek van enkele uren tot een hele dag zonder opname in een kliniek. De volgende websites zijn handig en betrouwbaar:

Het is zelfs mogelijk om mee te doen aan langdurige onderzoeken waarbij je niet opgenomen wordt. Dit zijn vaak onderzoeken met vragenlijsten en speciale apparaatjes die je thuis kunt uitvoeren. De vergoeding hiervoor ligt meestal wat hoger omdat je er langer mee bezig bent. De duur van dit soort onderzoeken verschilt van een week tot vier weken.

Hoeveel verdien je met korte onderzoeken?

Ook dit verschilt natuurlijk enorm. Veel kleine en korte onderzoeken worden gedaan door (afstuderende) studenten van universiteiten. Hiervoor krijgen zij vaak maar een klein budget zodat de vergoeding niet erg veel is. Deze onderzoeken zijn ook zeer geschikt voor studenten die af en toe wat bij willen verdienen. Vaak gaat het hier om onderzoekjes die een uur tot twee uur duren. De vergoeding ligt meestal tussen de 4 en 8 euro per uur.

Eisen en veiligheid

Meedoen aan medische onderzoeken klinkt uiteraard erg aantrekkelijk vanwege de vergoeding. Echter zitten er wel wat eisen aan het meedoen van onderzoeken. Niet iedereen kan zomaar meedoen aan elk onderzoek. Bij deelname wordt er altijd eerst een medische keuring ondergaan. Aan de hand van de keuring wordt dan bepaald of je wel of niet mag deelnemen. Daarnaast zijn er vaak nog wat andere kleine eisen:
  • Gezond zijn óf de ziekte hebben waar het onderzoek over gaat.
  • Geen medicijnen tenzij specifiek gevraagd of aangegeven wat wel mag.
  • Bepaalde leeftijdscategorie.
  • Bepaald gewicht en BMI.
  • Vaak niet roken.

Dit zijn de gemiddelde richtlijnen voor een onderzoek. Meestal staat er bij het onderzoek aangegeven aan welke eisen je moet voldoen om je te kwalificeren. Het voldoen aan de eisen is echter nog geen garantie voor deelname.

Naast de eisen die gesteld worden aan het onderzoek, zitten er soms ook risico's aan. Tijdens de langdurige onderzoeken met opnames krijg je in principe altijd een placebo of echt medicijn. Het is wel zo dat onderzoeken niet zomaar uitgevoerd mogen worden en de risico's altijd erg klein zijn. Bij aanmelding voor een onderzoek krijg je altijd een informatiebrief met alle informatie erin. Hierin staat ook informatie over de risico's en aansprakelijkheid. Uiteindelijk is de keuze aan jezelf of je mee wilt doen aan een onderzoek met medicijnen.

Hoe vaak mag je meedoen?

Een vaste richtlijn is dat je maximaal 1 keer per drie maanden mee mag doen aan een langdurige onderzoek met opname. De korte onderzoekjes waarbij geen placebo, medicijn of straling gebruikt wordt, kun je zo vaak aan meedoen als je zelf wilt.

Let op met straling!

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel onderzoeken waarbij gebruik gemaakt wordt van bijvoorbeeld een MRI scanner. Hier kun je prima aan deelnemen. Houd dan wel in de gaten dat je na het onderzoek gedurende vijf jaar beter niet meer mee kunt doen aan andere onderzoeken met een MRI scanner of ander stralingsobject. Dit is in verband met de gezondheid en de hoeveelheid straling waaraan het lichaam wordt blootgesteld.
© 2015 - 2024 Ghostattack, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Medisch onderzoek: CHDR in LeidenMedisch onderzoek: CHDR in LeidenBij CHDR in Leiden is het mogelijk om medicijnen te laten testen op je lichaam. Het gaat om nieuwe medicijnen en er word…
Veel geld verdienen - Beleggen in aandelenVeel geld verdienen - Beleggen in aandelenAls je op korte termijn veel geld wil verdienen dan is het wellicht een idee om je geld te gaan beleggen in aandelen. Ee…
Inkomen als proefpersoon belast?Inkomen als proefpersoon belast?In advertenties in kranten wordt vaak gezocht naar proefpersonen voor medische onderzoeken. De testpersonen ontvangen hi…
5 tips om geld te verdienen met internet5 tips om geld te verdienen met internetHoe fijn zou het zijn als je met internet geld kunt verdienen. Dat klinkt toch haast te mooi om waar te zijn? Nee, er zi…

Vliegtickets vergelijken: MomondoVliegtickets vergelijken: MomondoMet reiswebsite Momondo is het eenvoudig vliegtickets vergelijken, goedkoop reizen en geld besparen. Duizenden luchtvaar…
Hoe word ik rijk? Tips om rijk te wordenHoe word ik rijk? Tips om rijk te wordenHoe word ik snel rijk? Rijk worden is een grote wens voor veel mensen. Als je sommige commerciële websites zou geloven,…
Ghostattack (69 artikelen)
Gepubliceerd: 17-02-2015
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.