Budgetbeheer: inkomsten verhogen

Budgetbeheer: inkomsten verhogen Met de economische crisis die in 2009 ontstond, zijn er veel ontslagen gevallen. Indien jij wel je baan hebt behouden, is de kans groot dat je er financieel toch op achteruit gegaan bent door bijvoorbeeld minder inkomsten. Misschien is jouw loon dit keer niet gecorrigeerd voor inflatie en heb je als nog minder koopkracht. Om de financiën op orde te houden kan het belangrijk zijn je inkomsten te vergroten, waar verschillende methoden voor zijn.

Inkomsten vergroten is meer budget

Het vergroten van inkomsten zorgt ervoor dat er meer te besteden is, maar soms is dit ook noodzakelijk om de financiën in balans te houden. Het is immer niet de bedoeling dat er maandelijks structureel meer wordt uitgegeven dan er binnenkomt, aangezien dit op de lange termijn niet is vol te houden. Ook is het soms fijn als de mogelijkheid tot sparen bestaat. Om dit alles te realiseren is het creëren van extra inkomsten belangrijk. Dit kan natuurlijk door een vaste baan te zoeken, maar dit is niet altijd mogelijk vanwege de schaarste op het moment. Ook kan het geval zijn dat je wel al een baan hebt, maar dat je graag toch wat extra inkomsten wilt.

Tips om geld te verdienen

Indien jij op zoek bent naar mogelijkheden om meer geld te verdienen is het belangrijk een aantal zaken in het oog te houden. De onderstaande tips zijn belangrijk om in gedachten te houden indien je aan de slag wilt om meer inkomen te genereren.

Doe waar je gepassioneerd over bent

Het is het verstandigste om je werk te maken van dingen die je erg leuk vindt. Als jij een passie hebt op een bepaald vlak, ben je er meestal ook goed in. Het verdienen van geld is veel gemakkelijker als het aankomt op zaken waar je goed in bent. Op die manier zul je heel succesvol zijn en uiteindelijk ook meer verdienen.

Denk commercieel

Om meer geld te verdienen is het belangrijk om een commerciële mindset te hebben. Het verschil tussen iemand die weinig geld verdient en iemand die veel geld verdient terwijl beide dezelfde competenties hebben is dat degene die meer geld verdient heeft geleerd hoe hij of zij zijn talenten moet inzetten om geld te verdienen. Leer over marketing en ontdek hoe jij jouw passie kunt vertalen naar een verdienmodel of bedrijfsplan. Op die manier gebruik je jouw talenten en creativiteit om inkomen te genereren. Ga bijvoorbeeld ook na of je niet misschien te gemakkelijk anderen helpt zonder dat je er iets voor terugkrijgt. Besef dat jouw talenten en kennis waardevol zijn, dus dat je daar best geld voor mag vragen.

Zet social media in

Social media kanalen zijn niet alleen interessant om in contact te blijven met je vrienden, ook als het op werk aankomt is het van belang dat je social media inzet. LinkedIn is bijvoorbeeld een hele populaire en effectieve manier om werk te vinden en je kunt zelfs door anderen benaderd worden. Laat de wereld weten waar je mee bezig bent en creëer zo nieuwe contacten en mogelijkheden voor jezelf om meer geld te verdienen.

Wees efficiënt

Een ander aspect dat van belang is wanneer je je inkomen wilt vergroten is je tijd efficiënter besteden. Indien jij efficiënter werkt en meer gedaan krijgt in een uur heb je meer mogelijkheid om verschillende klussen aan te nemen. Zorg dus voor een prettige werkomgeving waar alles binnen handbereik is en zorg ervoor dat je niet gestoord of afgeleid wordt om zo productief mogelijk te zijn en meer uit een dag te halen. Je zult als je meer tijd over hebt ook weer meer kunnen doen en dus meer geld kunnen verdienen.

Praktische voorbeelden gemakkelijk bijverdienen

Naast bovenstaande tips om te zorgen dat je succesvoller zult worden en dus meer zult verdienen, zijn er ook enkele verschillende methoden die je kunt aanwenden om meer geld te verdienen, namelijk:
 • Indien je een goede stem hebt kun je je opgeven voor voorleeswebsites, reclamespotjes, promoties e.d.
 • Geef je op voor telefonisch thuiswerk, bijvoorbeeld bellen voor goede doelen
 • Verzorg rondleidingen voor toeristen in je eigen woonplaats via bijvoorbeeld het VVV
 • Geef bijles in een vak waar jij goed in bent
 • Bekijk of er personeel nodig is voor feesten of evenementen in jouw omgeving
 • Indien je creatief bent met tekst kun je aanbieden teksten, gedichten of speeches te schrijven
 • Bij bedrijf die consumentenwaardering onderzoeken kun je je aanmelden als tester
 • Bij verschillende blogs kun je je aanmelden om te schrijven terwijl je verdient aan advertenties die bij jouw tekst worden geplaatst
 • Bij prijsvragen geldt, hoe vaker je meedoet hoe meer kans je maakt om iets te winnen
 • Door je op te geven als proefpersoon voor medische onderzoeken kun je relatief veel geld bijverdienen
 • Je kunt aan de slag als privé chauffeur
 • Via websites als Airbnb.nl kun je je huis verhuren wanneer je er zelf niet bent

Bovenstaande lijst is slechts een greep uit de mogelijkheden om meer geld te verdienen en dus een groter budget voor jezelf te creëren. Voor een echte baan stap je het beste naar een uitzendbureau bij jou in de buurt om je wensen en kennis aan te geven en een passende baan te vinden.
© 2014 - 2023 Leningexpert, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Inkomsten verhogen, hoe doe je dat? TipsInkomsten verhogen, hoe doe je dat? TipsInkomsten verhogen, hoe doe je dat? Het verhogen van inkomsten wil bijna iedereen wel, zeker nu het leven steeds duurder…
Bijbaan: belasting & vakantiegeldBijbaan: belasting & vakantiegeldAls je een bijbaan hebt of vakantiewerk doet, is de kans groot dat er teveel belasting is ingehouden. Die belasting kun…
Geld verdienen met een bijbaanGeld verdienen met een bijbaanJongeren kunnen geld verdienen met een bijbaan. Er zijn talloze bijbanen te vinden en deze kunnen toch voor een leuk ext…
Kinderbijslag en een vakantiebaan: hoeveel bijverdienen?Kinderbijslag en een vakantiebaan: hoeveel bijverdienen?Een vakantiebaan die niet meer dan 1250 euro oplevert heeft geen gevolgen voor de kinderbijslag, mits een kind niet meer…
Bankrekening openen in PortugalBankrekening openen in PortugalVeel Nederlanders wonen in Portugal of hebben er een vakantiewoning. In dat geval kan het verstandig zijn om een bankrek…
Leningexpert (28 artikelen)
Gepubliceerd: 10-11-2014
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.