Geld verdienen door te besparen

Iedereen kan zijn financiële situatie verbeteren als zij de juiste stappen nemen. De eerste stap is altijd het moeilijkste, daarna neem je steeds meer kleine stapjes en voor je het weet, is je financiële situatie verbeterd. Leer hoe je je financiële situatie kan verbeteren door een paar simpele veranderingen door te voeren. Sommige nemen niet meer dan een paar minuten in beslag, andere vereisen iets meer moeite, maar stuk voor stuk zijn ze ongelofelijk simpel en iedereen kan ze toepassen. Met deze tips en trucs zul je veel geld besparen, zeker op langer termijn en wanneer je een combinatie maakt van deze tips zal je nog meer geld besparen.

Wissel naar een bank dat jouw geld wel respecteert

Je wilt je geld niet op een bank hebben waar je belachelijk hoge vergoedingen en kosten moet betalen voor je rekeningen en kaarten, je zou geld moeten verdienen aan rentes op je betaal en spaar rekeningen. Zoek een bank die rente biedt op zowel betaal en spaarrekeningen met lage kosten. Vooral middelkleine banken bieden goede rentes.

Zet de tv vaker uit

Een goede manier om te besparen is om minder tv te kijken. Hier zijn meerdere financiële voordelen aan. Minder blootstelling aan reclamespotjes, meer tijd om te focussen op belangrijkere dingen in het leven, minder stroom gebruik etc. Het is een manier om te ontspannen maar er zijn talloze dingen die kunt doen als hobby in plaats van tv kijken.

Kijk eens kritisch naar je wat je collecteert

Iedereen spaart wel iets, wat spaar jij? Is het iets dat je constant plezier brengt? Of is het iets wat je uit gewoonte doet op dit moment. Zou je eventueel zonder kunnen, door alles wat je dubbel hebt of niet meer gebruikt weg te doen of te verkopen? Misschien zou je je uitgavenpatroon wat kunnen verminderen door minder aan je hobby uit te geven. Probeer je collectie te verkleinen door spullen te verkopen waar je niet meer volledig achter staat, of die je ooit mooi of leuk vond en nu maar in de weg staan.

Doe mee aan zo veel mogelijk spaarprogrammaís

Zelfs al winkel je bijna nooit bij die ene winkel, uiteindelijk krijg je toch aanbiedingen en kortingen opgestuurd. Open een Gmail account speciaal voor dit soort aanbiedingen en wanneer je wilt gaan shoppen, raadpleeg je deze account voor aanbiedingen.

Maak je eigen cadeaus ipv direct naar een winkel te rennen.

Je kan mandjes maken van lekkere hapjes, kaarsen, koekjes, zeepjes en allerlei soorten dingen die je thuis heel gemakkelijk en goedkoop zelf kunt maken. Dit zijn geweldig leuke cadeaus omdat je er zelf moeite in hebt gestoken, vaak consumeerbaar, wat betekend dat ze niet ergens achter in de kast worden geplaatst met alles wat ze niet gebruiken. Schrijf er een handgeschreven briefje bij, dit zal het cadeau nog persoonlijker maken. Hier kan geen cadeau uit de winkel tegen op, plus je bespaart er een hoop geld mee.

Leer de 30 dagen regel

Elke keer als je iets wilt kopen dat je eigenlijk helemaal niet nodig hebt, wacht 30 dagen en vraag jezelf af of je het nog steeds echt wilt hebben. Vaak zul je zien dat de drang om iets te kopen dan voorbij is en heb je weer geld bespaart door simpel te wachten. Je zou zelfs een 30 dagen lijst kunnen maken, waarbij je opschrijft wat je het is dat je wilt kopen en noteer daar de datum bij, na 30 dagen lees je het nog eens na en maak je een besluit. Nog beter is het om het in je hoofd te onthouden, op deze manier vergeet je het sneller als het niet echt belangrijk voor je is.

Maak een boodschappenlijstje en hou je eraan

Maak altijd een lijstje van wat je echt nodig hebt en wat je wilt kopen. Beslis van te voren wat je wilt kopen voordat je naar de winkel gaat. Stop niks in je mandje wat je niet op je lijstje staat, hoe verleidelijk het ook is, en je verlaat de winkel met enorm veel besparingen.

Nodig vrienden uit in plaats van uit te gaan

Bijna elk activiteit thuis is goedkoper dan uitgaan. Nodig wat vrienden uit en houd een kookparty of wat de pot schaft maaltijd, speel een potje kaarten en neem wat te drinken. Iedereen heeft het naar zijn zin, het kost niet veel en het zit er dik in dat het de volgende keer bij hen is

Repareer oude kleding in plaats van weggooien

Gooi geen broek of bloesje weg omdat er een knoop af is, maar naai er een nieuwe aan vast met bijpassende garen. Oude kleding waar een gat in zit kun je bedekken met een patch door deze erop te naaien of te strijken. Dat kost maar een paar minuutjes en bespaart jezelf er een hoop geld mee.

Spendeer niet teveel geld aan het entertainen van kinderen

De meeste kinderen, zeker als ze jong zijn kunnen goedkoop geëntertaind worden, geef ze wat oude kranten, wat lijm, een schaar en laat hun fantasie de rest doen. Maak een spel van huiselijke dingen, zoals muntjes in een kan gooien enz. Realiseer dat wat kinderen het meest willen is jouw tijd en aandacht, op deze manier zul je je geld in je zakken houden is je hart gevuld met plezier.

Gebruik de creditkaart niet of zo min mogelijk

De kosten voor het gebruik van een creditcard, zijn torenhoog en je zult veel besparen als je deze niet meer gebruikt.

Ruim je oude kleding op

Ga door je kast heen en ruim alle kleding op die je niet meer gebruikt, verkoop deze eventueel op Marktplaats, Ebay of aan tweede hands kledingzaakjes.

Drink meer water

Niet alleen is water drinken goed voor je gezondheid, water drinken is ook financieel aantrekkelijk. Drink voor elke maaltijd een grote glas water, dit zal ervoor zorgen dat je sneller vol zit, je eten sneller verteerd en je zal besparen op vele andere drankjes, die vaak uit meer als de helft met water gevuld zijn. Geef je water een extra fris smaakje door er citroensap of stukjes kommer in te doen. Vul een grote fles, zet deze op je bureau of thuis ergens in het zicht en drink hier de hele dag uit.

Vermijdt fast foods en magnetronmaaltijden

In plaats van een snelle vette hap, maak simpele en verse maaltijden, die je eventueel de volgende dag mee naar je werk kunt nemen. Spendeer in het weekend een uur aan het maken van 5 maaltijden en andere kleinere snackjes waar je door de weeks van kunt eten en snacken. Vries de maaltijden in. Bedenk voor je naar je werk vertrekt wat je die avond wilt eten. Leg dit uit de vriezer om te ontdooien en je hebt voor die avond een kant en klare maaltijd die je alleen maar hoeft warm te maken, dit zal je een hoop geld en tijd besparen.

Ga zuinig met elektriciteit om

Doe het licht uit in kamers waar niemand zit, sluit computers en andere apertuur af die je niet direct gebruikt, dit kan op jaarbasis een hoop geld schelen.

Doe aan ruilhandel met je boeken, oude cdís en dvd

Op internet zijn er diverse site waar je je oude boeken die je al gelezen hebt of DVDís waar je op uitgekeken bent, kunt ruilen met andere mensen. Ruim je oude collectie op en je hebt weer een stroom aan nieuwe boeken of DVDís en het beste is, dat het nog gratis is ook.

Vervang je gloeilampen door spaarlampen of ledlichtjes

De spaarlampen en ledlichtjes kosten in eerste instantie iets meer dan de gloeilampen, maar op langer termijn zullen zij je een hoop besparen op je elektriciteitsafrekening.

Laat een elektrische thermostaat plaatsen (vaak gratis) door je energieleverancier

Deze apparaten regelen de temperatuur in je huis automatisch, nadat je deze hebt ingesteld aan jouw wensen. Een programmeerbare thermostaat kan je energierekening tot wel 20% verlagen.

Doe je boodschappen naar aanleiding van de reclamefolders

In plaats van je boodschappen te doen op basis van de gok, plan je maaltijden met behulp van de aanbiedingen uit de supermarkten. Kijk in de folders waar de meeste aanbiedingen zijn en koop je ingrediënten op basis hiervan. Dit zal ervoor zorgen dat wat je moet afrekenen aan de kassa een stuk minder dan normaal is.

Shop niet op basis van stress

Vaak geven we geld uit om onszelf maar even beter te voelen, in plaats daarvan probeer eens wat stilte tijd voor jezelf te nemen, doe een paar stretch oefeningen en mediteer. Je zult je veel beter voelen en je kan de dag of avond weer helemaal aan.

Annuleer ongebruikte abonnementen

Betaal je maandelijks aan bv je sportclub of andere hobbyclub waar je nooit gebruik van maakt, annuleer deze dan zo snel mogelijk, zelfs als je denkt dat je er ooit weer gebruik van gaat maken. Je kan je altijd weer opnieuw aanmelden.

Geef een service cadeau ipv een artikel

Ouders van jonge kinderen, hebben meer aan een avondje oppassen dan aan een slabbertje of een knuffelbeer. Als het diereneigenaren zijn, kun je aanbieden om een keer op de hond of kat te passen als ze een weekend weg of op vakantie zijn.

Doe je kerst inkopen direct na de feestdagen

Veel mensen gebruiken deze techniek na de kerstdagen maar je kunt het toepassen na elke feestdag. Wacht tot 2 dagen na een feestdag en ga dan shoppen, de aanbiedingen liggen voor het oprapen. Dit geldt ook voor supermarkten.

Karweitje voor een karweitje

Is er iets kapot en ben je zelf ook goed in iets? In plaats van direct een monteur te bellen, zoek op het internet naar sites die dit soort services aanbieden, je kunt jezelf hier gratis op aanmelden. Op deze sites bieden mensen karweitjes voor karweitjes aan. Dit kan van alles zijn, van strijken tot schilderen. Zo bespaar je een hoop op dure onderhoud en voorrijkosten van een klusjesbedrijf.

Maak zelf je hygiëne producten

Zelfgemaakte persoonlijke hygiëne producten zijn goedkoop, makkelijk te maken en werken vaak nog beter als de producten die je in de winkel zou kopen. Een tandpasta kun je makkelijk maken met zuiveringszout, waterstofperoxide en een paar druppels muntolie, dit werkt beter dan welk ander tandpasta ook. Een deodorant en een huidcrème zijn ook heel simpel zelf te maken, zoek op internet naar recepten en bespaar een hoop op dit soort producten.

Kijk vooruit

Laat je fouten uit het verleden je niet weerhouden van een goed leven, leer van je fouten en probeer deze in het heden te voorkomen. De keuzes van nu hebben geen effect op het verleden, maar zeker wel op de toekomst. Denk terug en onthoud hoe die foute keuzes van toen, je nu het leven moeilijker maken, probeer deze fouten niet nog eens te maken zodat je toekomst er beter uitziet.
© 2014 - 2024 Natuurlijkmooi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
100 euro extra per maand verdienen100 euro extra per maand verdienenExtra geld verdienen, wie wil dat nou niet? Met 100 euro extra per maand kun je vaak net wat meer. Je kunt eindelijk gel…
Budgetbeheer: geld besparenBudgetbeheer: geld besparenMet de economische crisis speelt geld voor iedereen een belangrijke rol. Evenwicht in de inkomsten en uitgaven is essent…
Kleine besparingen hebben geen zinKleine besparingen hebben geen zinBesparen door iets goedkopere merken boodschappen te kopen heeft weinig effect. Consumenten focussen zich teveel op de k…
Geld besparen op vakantieGeld besparen op vakantieVakanties kunnen erg duur zijn en daarom is het raadzaam om geld te besparen op vakantie. Er zijn veel manieren om goedk…

Reischeques gebruiken in het buitenlandReischeques gebruiken in het buitenlandWie voor langere tijd in het buitenland verblijft, kan uiteraard contant geld meenemen en het daar omwisselen. Maar het…
Hoe verdien je snel geld?Hoe verdien je snel geld?Hoe verdien je snel geld? Gebruik de manieren om geld te verdienen in dit artikel. Met deze tips kun je snel veel geld v…
Bronnen en referenties
  • Foto: http://allchoiceinsurance.com/north-carolina-financial-insurance/north-carolina-safe-money-alternatives/
  • http://www.thesimpledollar.com/little-steps-100-great-tips-for-saving-money-for-those-just-getting-started/
Natuurlijkmooi (15 artikelen)
Gepubliceerd: 06-08-2014
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.