Prepaid beltegoed terugkrijgen in cash

Prepaid beltegoed terugkrijgen in cash Een vergelijking van de aanbieders die je wel cash uitbetalen. Van de telecomproviders krijg je niets terug als je overstapt. Er zijn wel mogelijkheden om meer dan de helft van je beltegoed terug te krijgen via een eenvoudige dienst. Er zijn wel verschillen in het percentage wat men uitbetaald afhankelijk van de dienst die je gebruikt.

Overstappen wordt niet beloond

Alle prepaidaanbiedingen eisen dat je het beltegoed binnen een bepaalde tijd moet opwaarderen. Als je dan niet veel mobiel belt, dan bouw je een tegoed op wat je ook verder niet meer opmaakt. Zodra je besluit over te stappen naar een andere provider ben je dat opgebouwde beltegoed dus kwijt. Zodra je nog veel beltegoed op je prepaidkaart hebt en je wilt overstappen, zul je het wellicht niet terecht vinden dat de provider niets meer teruggeeft. Je kunt er dan voor kiezen een deel aan jezelf te laten uit betalen door het gebruiken van een site. Helaas rekent die site dan wel flink wat kosten omdat er geen andere alternatieven zijn. Andere keuzes zijn om dan extra veel te gaan bellen of mee te gaan doen met SMS acties. Ook bestaat de mogelijkheid je tegoed te doneren aan goede doelen.

Deel van beltegoed terug krijgen

Er zijn een aantal sites die het mogelijk maken je beltegoed voor een deel terug te krijgen. Afhankelijk van de site die je gebruikt kun je iets meer dan de helft van je tegoed terugkrijgen. Dit lijkt niet veel maar het is nog steeds veel meer dan je van de provider terugkrijgt, want dat is namelijk helemaal niets.

Hoe werkt het

Deze sites bieden een betaald 0909 nummer aan waar je dan naar kunt bellen vanaf je mobiel. Dat nummer heeft dan meestal een hoog tarief, bijvoorbeeld 1 euro 30 per gesprek. De site die de dienst verleent, houdt dan een deel van deze gesprekkosten voor zichzelf, en geven jou dan het restant. Een voorbeeld is dat je per gesprek van 1 euro 30 dan 86 euro cent krijgt.

Om een dergelijke site te gebruiken is altijd een registratie nodig. Via de registratie moet je ook je IBAN rekening nummer opgeven. Na de registratie kun je dan inloggen. Sommige sites hebben extra functies zoals het instellen van je mobiele nummer. Dat nummer kan dan automatisch herkend worden zodat als je belt je niet nog een keer een code hoeft in te typen. Op die manier bespaar je weer wat moeite en tijd. Nadat je het tegoed hebt opgebeld kan het een aantal dagen duren voor men jouw deel overmaakt naar je IBAN rekeningnummer.

Aanbieders

Dit is een klein overzicht van de aanbieders van deze dienst, kijk zelf goed na op die site hoe het precies werkt. Als je een aanbieder niet vertrouwd zou je het eerst kunnen proberen met een klein bedrag. Sommige aanbieders bieden ook een testpagina aan om de werkwijze eerst even te proberen.
  • http://www.beltegoedover.nl
  • http://www.thoorn.nl
  • http://www.mijnbeltegoed.nl

Uitkeringspercentage

Het percentage wat de aanbieders uitkeren varieert. Het maakt ook uit of je het tegoed opmaakt door meerdere keren te bellen (per gesprek) of een keer te bellen en dan een tijd te wachten (per minuut). De laatste manier is makkelijker maar heeft meestal een wat lagere opbrengst. De volgende tabel geeft een overzicht van opbrengst van de genoemde aanbieders.

AanbiederPer gesprekPer minuut
Beltegoedover58%-66% 60%
Thoorn66%60%
Mijnbeltegoed50% geen optie

De bovenstaande percentages zijn berekend aan de hand van de tarieven zoals deze bekend gemaakt zijn bij de aanbieders per 21 mei 2014. Ook is niet elke optie mogelijk voor alle providers. Controleer zelf altijd nog even de kosten per gesprek en hoeveel de aanbieder je daarvan teruggeeft.

Uitbetaling

De meeste aanbieders zullen de uitbetaling binnen vijf werkdagen doen. Er zijn wel aanbieders die met een minimum bedrag werken, bijvoorbeeld bij Mijnbeltegoed is dat 5 euro. Bij Beltegoedover is de functie Cashen per Minuut nog in ontwikkeling (beta) en kan je dit pas gebruiken bij een beltegoed boven de 50 euro. Kijk altijd even de laatste betaalcondities goed na omdat deze altijd weer aangepast kunnen zijn.
© 2014 - 2025 Designatie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Abonnement of prepaid bellenAbonnement of prepaid bellenWat is goedkoper, een gsm-abonnement afsluiten of prepaid bellen? Je kunt kiezen voor een flexibel abonnement, een sim o…
Hoe goedkoop mobiel bellen in 2020?Hoe goedkoop mobiel bellen in 2020?Goedkoop mobiel bellen in 2020? Zonder een mobiele telefoon kun je tegenwoordig echt niet meer. Dan kan het verkeerde ab…
Hoogte van het zakgeld berekenen met de zakgeldcalculatorHoogte van het zakgeld berekenen met de zakgeldcalculatorAl heel vroeg moeten kinderen veel  leren. Niet alleen de regels thuis, maar ook de regels in het verkeer en als ze naar…
Voor- en nadelen van een prepaid creditcardVoor- en nadelen van een prepaid creditcardDe prepaid creditcard is anno 2014 een steeds wijder verspreid begrip. De prepaid creditcard is een creditcard met iets…

Hoe kan mijn gehandicapte kind het beste erven?Hoe kan mijn gehandicapte kind het beste erven?Ouders met een verstandelijk gehandicapt kind vragen zich af hoe hun kind straks het beste kan erven. Een gehandicapt ki…
Geld besparen op reisGeld besparen op reisElke vakantie of reis kost geld. Geld dat voor de een makkelijker vrij te maken is dan voor de ander. Een vakantie of re…
Bronnen en referenties
  • http://www.beltegoedover.nl
  • http://www.thoorn.nl
  • http://www.mijnbeltegoed.nl
  • http://prepaid.pagina.nl
Designatie (20 artikelen)
Laatste update: 06-02-2015
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.