Wat kost een waterbed?

Wat kost een waterbed? De ene vindt het heerlijk, terwijl een ander er nooit aan zou kunnen wennen. De mensen die gewend zijn aan een waterbed, willen nooit weer zonder. Een waterbed heeft een matras dat gevuld is met water. De uitvinder van dit bed, Neil Arnott, heeft dit bed ontwikkelt om het doorliggen van patiënten te voorkomen. Veel mensen denken dat een waterbed erg kostbaar is doordat deze constant verwarmd moet worden, maar de jaarlijkse lasten zijn nog te overzien.

Een waterbed dat niet verwarmd is, koelt het lichaam af. Het water in het matras moet dus wel verwarmd worden. Een waterbed is wel duur in aanschaf, maar de prijsverschillen zijn groot. Dit geldt ook voor het verschil in kwaliteit.

Een waterbed geeft een zwevend gevoel

Bij een waterbed is het belangrijk om een goede stabilisatie te hebben. Dit moet om te voorkomen dat het matras een golvende beweging maakt zodra u beweegt op het bed. U slaapt als het ware op water, waardoor het een ontspannend gevoel geeft.

Wat kost een waterbed?

De goedkoopste matras begint bij ongeveer 450 (tweepersoonsmatras). Voor een waterbed van een goede kwaliteit, moet u ongeveer uitgaan van een bedrag tussen de 1.500 en 2.500, uitgaande van een tweepersoonsbed. De bedden zijn duurder, maar de matrassen gaan ook langer mee. De meeste fabrikanten geven een garantie van vijf jaar, maar het matras kan eenvoudig vijftien jaar mee.

Dit geldt zeker in het geval u kiest voor een systeem waarbij de onderdelen los van elkaar te vervangen zijn. Een reguliere matras moet op den duur vervangen worden, doordat de inhoud niet meer voldoende stevigheid kan bieden, maar dat geldt uiteraard niet voor water.

Hoeveel kost een waterbed aan stroom?

Veel mensen denken dat de waterbed ook grote kosten met zich meebrengt wat betreft het verwarmen van het bed. De waterbedden van tegenwoordig zijn echter zeer zuinig. U kunt ongeveer uitgaan van een bedrag tussen 35 tot 75 op jaarbasis. Indien u kiest voor hoge temperaturen, zal de rekening veel hoger uit gaan vallen, maar met een gemiddelde warme blijft u onder de honderd euro per jaar.

Wie betaalt de kosten bij een lek in het waterbed?

Er zit garantie op de bedden. De fabrikant zal de kosten vergoeden van het repareren van het lek. Buiten de garantieperiode kunt u het bed over het algemeen ook eenvoudig zelf plakken. U laat het bed eerst leeg lopen en zoekt het gaatje. Vervolgens kunt u het zelf gaan repareren. Op het internet treft u hiervoor eenvoudige instructies aan.

Wie betaalt de waterschade ten gevolge van een lek?

De fabrikant draait gedurende de garantieperiode op voor de kosten van het repareren van het bed zelf. Bij het lek raken van het bed zal het water er niet uitspuiten en zal in eerste instantie opgevangen worden in het bed zelf. Mocht het toch gebeuren dat het water schade aanricht aan uw huis, kunt u hiervoor de verzekeraar van het huis aanspreken.

Hoe moet een waterbed worden onderhouden?

Het water moet geregeld vervangen worden. In het matras kunnen zich algen en bacteriën ophopen, waardoor er luchtbellen ontstaan. Dit zal resulteren in een klotsend matras. Om dit tegen te gaan wordt er aan het water een conditioner toegevoegd. Het matras zelf moet u schoonhouden met een nat doekje en een paar keer per jaar het matras reinigen met een vinylreiniger.
© 2011 - 2024 Esmee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Waterbed: kopen en slapenWaterbed: kopen en slapenEen waterbed staat voor luxe en comfort. Waarom zou je voor een waterbed kiezen en wat zijn de voor en de nadelen van ee…
Wat kost een huishoudelijk apparaat aan stroom?Wat kost een huishoudelijk apparaat aan stroom?Een laag stroomverbruik van apparaten wordt steeds belangrijker. Zuinige apparaten besparen namelijk in de portemonnee e…
Het kiezen van het juiste matras voor een goede nachtrustHet kiezen van het juiste matras voor een goede nachtrustEen matras is een belangrijke factor voor de kwaliteit van je nachtrust. Het is daarom goed om te kijken of je wel op he…
Soorten bedden - Welke soort bed kies je?Als je van plan bent om een ander bed te kopen kun je kiezen uit verschillende modellen. Welk soort bed het meest geschi…

Besparen op de sportschool, goedkope alternatievenBesparen op de sportschool, goedkope alternatievenNederland heeft in 2017 ruim 1.700 geregistreerde sportscholen. Ongeveer 20% van de Nederlanders staat dan ook bij een f…
Secrets Of The Millionaire MindSecrets Of The Millionaire Mind'Secrets Of The Millionaire Mind' is de bestseller van auteur T. Harv Eker. Na dit boek bleef het niet stil en al gauw v…
Esmee (672 artikelen)
Gepubliceerd: 16-04-2011
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.