Bespaartips, geld besparen op de uitgaven van gezin

Bespaartips, geld besparen op de uitgaven van gezin Bespaartips zijn altijd welkom, want omgaan met geld is niet altijd zo makkelijk als het lijkt. Vooral nu het merendeel van de Nederlandse huishoudens minder koopkracht heeft dan voorheen. Steeds vaker vraagt men zich af hoe ze maandelijks rond moeten komen van hun inkomen. Deze bespaartips kunnen wellicht een handje helpen, want wist je dat gratis bellen, gratis kapper en gratis autorijden tot de mogelijkheden behoorden.

Kapper

In Nederland is bijna elke grote stad wel een kappersopleiding te vinden. Voor de studenten van deze opleidingen is het elke keer weer een hele klus om aan modellen te komen, want niet iedereen in de familiekring wil of kan geknipt worden. Deze studenten zitten dan ook met smart op te wachten op mensen die zich vrijwillig aanbieden om zich gratis te laten knippen. Allemaal onder toeziend oog van de deskundige docenten. Wanneer je even zoekt in de diverse zoekmachines die het internet rijk is vindt je zomaar vele advertenties van studenten die modellen zoeken, die zich gratis willen laten knippen.

Boeken

De Bibliotheek is wanneer je graag leest een goed alternatief voor de boekhandel. Vaak lees je een boek toch maar een keer waarna, het in de kast beland om er de eerste jaren niet meer uit te komen. Kijk eens met hoeveel boeken dit het geval is geweest. Je kunt ze via het internet of vrijmarkten weer verkopen.Naast het lenen van boeken kun je in de bibliotheek ook voor weinig geld cd`s en dvd`s lenen en is het mogelijk om de nieuwste kranten en tijdschrijften te lezen bij de uitgebreide leestafels. Kinder t/m 18 jaar kunnen zelfs gratis lid worden van de plaatselijke bibliotheek. Ook zijn er op internet mogelijkheden tot het gratis downloaden van boeken. Zo kun je op bookboon vele reisgidsen en studieboeken downloaden om ze vervolgens uit te printen of op je e-reader te lezen, maar ook gewoon op het scherm van je Pc. Deze gratis boeken worden mogelijk gemaakt door de reclame die ze bevatten.

Bellen

Er zijn verschillende computerprogramma's die je in staat stellen om gratis te bellen. Om voor het gratis bellen in aanraking te komen moet je het programma op je computer installeren. Ook degene met wie je belt moet over dit programma beschikken. Hierdoor ben je instaat om gratis te bellen, door midden van een headset. Ook zijn er tal van bedrijven die je reclame aanbieden in ruil voor gratis bellen. Hiervoor vul je, je jouw eigen telefoonnummer in en die van een de ander, daarna wordt je teruggebeld, en als je opneemt ben je verbonden. Waarna er ongeveer 15 minuten getelefoneerd kan worden. Ondertussen worden diverse reclame blokken op je beeldscherm getoond.

Autorijden

Steeds meer bedrijven sluiten zich aan bij organisaties die auto's bedrukken met reclame. Dit bied je mogelijkheden om gratis of tegen sterke vergoedingen, met je auto bij de weg te zijn. De vergoeding is afhankelijk waar in Nederland de auto zich bevindt en of hij goed zichtbaar is tijden het parkeren.

Kinderopvang

Sitly is opgezet voor ouders die elkaar willen vinden en helpen in de opvang van hun kinderen. Sitly brengt ouders uit de buurt met elkaar in contact om voor elkaar de kinderopvang en/of tijdelijke oppas te regelen. Dus geen dure kinderopvang maar ouders die zelf en voor elkaar de opvang regelen. Dit kan ouders veel geld schelen.

Kleding

Handwerken en naaien is weer helemaal hip. Voor een paar euro kun je op de markt leuke stofjes en garen kopen, waarmee je super leuke kleding kunt maken. Een trend die weer helemaal anno nu is. Zelfs een bekende Nederlanders als Karin Bloemen maken haakt zelf haar omslagdoeken. Ook kun je een oude (kinder)broek vaak in een handomdraai leuk oppimpen. Made By van Samantha Loman is een leuk boek met allerlei tips om (meisjes)kleding weer helemaal trendy te maken. Zo is het ook helemaal niet erg om kleding aan te schaffen via de kringloop of te ruilen met vrienden die de kinderen net wat jonger of ouder hebben.

.
© 2011 - 2024 Tekstschrijvert, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voip in de praktijk: hoe je gratis mobiel en vast belt!Voip in de praktijk: hoe je gratis mobiel en vast belt!Het is al jaren in opmars: bellen via internet, en dan vooral gratis bellen. Er is ook al genoeg over geschreven, maar v…
VoipBuster, bel ook gratis naar vaste nummers!VoipBuster, bel ook gratis naar vaste nummers!VoipBuster staat voor software van een telecom-provider waarmee u kunt bellen en gebeld worden over een bestaande intern…
Geld besparen met kinderen: praktische tipsGeld besparen met kinderen: praktische tipsIs geld besparen of consuminderen (minder consumeren) met kinderen mogelijk? Marieke Henselmans, besparingsdeskundige ge…
Gratis Norton Security Scan via GoogleGratis Norton Security Scan via GoogleGebruik de gratis Norton Security Scan als extra check om jouw computer nog beter te beveiligen. Met deze gratis Norton…

Overstappen energiemaatschappijMet het overstappen naar de goedkoopste energiemaatschappij kunt u veel geld besparen. Hoe gaat het overstappen in zijn…
Bespaartips: Pretpark en dierentuin bezoekBespaartips: Pretpark en dierentuin bezoekBespaartips zijn altijd welkom, want de gevolgen van de financiële crisis zijn in Nederland nog goed merkbaar. Het blijk…
Bronnen en referenties
  • www.nibud.nl
  • www.gratisrijden.nl
Tekstschrijvert (367 artikelen)
Laatste update: 20-03-2017
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.