Bespaartips: Pretpark en dierentuin bezoek

Bespaartips: Pretpark en dierentuin bezoek Bespaartips zijn altijd welkom, want de gevolgen van de financiële crisis zijn in Nederland nog goed merkbaar. Het blijkt niet voor iedereen nog zo makkelijk te zijn, om maandelijks rond te komen. Dit terwijl je, je gezin hetzelfde wil bieden als voor de kredietcrisis. Uitstapjes en pretparkbezoeken lijken dan bijna niet meer mogelijk. Vooral omdat de toegansprijzen ieder seizoen weer fors omhoog gaan. Toch zijn er diverse bespaartips, die pretpark bezoeken ook met een low-budget mogelijk maken Het aantal huishoudens in Nederland met schulden is groot. Eind 2010 hadden 1,9 miljoen huishoudens een betalingsachterstand. Daarvan hebben ongeveer 700.000 huishoudens problematische schulden. Het geeft nog maar eens aan dat de koopkracht van de Nederlandse huishoudens sterk onder druk staat. In het voorjaar van 2011 blijken ook nog eens de prijzen van diverse atractieparken sterk te stijgen. Hierdoor lijkt het voor vele Nederlanders een onmogelijke zaak om nog een dagje uit te gaan met het hele gezin. Gelukkig zijn er ook in deze tijd, nog vele mogelijkheden tot gratis dagjes uit met kinderen en bestaan er ook vele mogelijkheden om te besparen op uw pretparkbezoek.

Besparing tips

Nationale Amusementen Pas

Voor slechts 15 per jaar bent u in het bezit van een Nationale Amusementen Pas, afgekord de NapPas. Als houder van deze pas kunt u samen met drie vrienden of familieleden, gebruikmaken van diverse hoge kortingen bij 50 verschillende amusementgelegenheden, waaronder preparken en dierentuienen. Met het gebruik van de NapPas kan u korting bij een van de aangesloten parken in een keer oplopen tot 40 euro bij een bezoek met vier personen. Zo heeft u de aanschaf van de NapPas al in een keer terugverdiend.

Aangesloten parken zijn o.a:
 • Madame Tussauds Amsterdam 25% p.p.
 • Amsterdam Dungeon 25% p.p
 • Dippie Doe Cuijk 15% p.p.
 • Drouwenerzand Attractiepark 0,50 p.p.
 • Familiepark Dippie DoeBest 1,50 p.p.
 • Billy Bird Park Hemelrijk Volkel 1,50 p.p.
 • Linnaeushof Bennebroek 1,00 p.p.
 • Indoor Skydive Roosendaal 10,00 p.p.

3 Parken pas

Wanneer je graag regelmatig een pretparkbezoekt is de 3 parkenpas een ideale en voordelige mogelijkheid. Met de 3 parken pas kun je voor 89 per persoon een jaarlang zwieren en zwaaien. Met de 3 parken pas heb je een héél jaar lang onbeperkt entree tot Walibi World, het Dolfinarium en Avonturenpark Hellendoorn voor de vaste eenmalige toegangsprijs van 89.

Zoodiac Zoos
Een abonnement op één van de parken van Zoodiac Zoos heeft u een jaarlang gratis toegang in alle vier de parken. In de voorverkoop hebben de parken vaak spectaculaire kortingen op deze parken abonnementen waardoor je na twee bezoeken de prijs er alweer uit hebt. Daarnaast krijg je bij het abonnement een kortingsbonnen vel, waardoor je ook nog eens gratis toegank krijgt op het Archeon en Vogelpark AviFauna.

Air Miles

Voor een startbedrag van 2,50 kunt u bij diverse bedrijven, waaronder de Albert Heijn Air Miles sparen. Met deze Air Miles kunt u aanzienlijke kortingen krijgen op o.a toegansbewijzen voor diverse atractieparken.
Verschillende mogelijkheden zijn:
 • Walibi Holland 1.800 Air Miles + 12,50
 • Walibi Holland 3.050 Air Miles gratis toegang
 • Winter Efteling 1400 Air Miles + 15,00

Veilingsites

Tegewoordig beschikt internet over diverse veilingsites waar online geboden kan worden op hotelovernachtingen, bungalows, maar ook op toegansbewijzen voor diverse atractieparken. Hierdoor kan het voordeel aanzienlijk oplopen.
Houdt u tijdens het bieden wel de orginele toegangsprijs van het desbetreffende park in de gaten. Daarnaast brengen de veilingsites vaak administratiekosten in rekening, waarmee u rekening dient te houden.

Acties

Diverse supermarkten hebben ieder jaar spaaracties. Hiermee kun u soms bij u wekelijkes boodschappen kunt sparen voor gratis kaarten of hoge kortingen bij diverse atractieparken en dierentuinen.

Enkele huidge kortingacties met betrekking tot toegangskaarten voor attractieparken zijn:

 • Op eerste Paasdag, zondag 24 april 2011 kun je samen met SBS6 gratis naar Attractiepark Slagharen. In het voormalige Ponypark Slagharen is het op die dag een groot paasfeest met 40.000 verstopte paaseieren.
 • Bij supermarktketen Lidl kun je momenteel kortingskaarten voor Attractiepark Slagharen kopen. De kosten zijn E10,- per persoon.
 • Koffiemerk Douwe Egberts heeft een spaaracties voor het tweede kaartje gratis op diverse attractieparken.
© 2011 - 2024 Tekstschrijvert, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een dagje pretpark tegen lagere kostenDoor een goede voorbereiding kunt u geld besparen op uitjes zoals pretparken. Ook kunt u teleurstellingen voorkomen door…
Besparen op een dagje uitBesparen op een dagje uitAf en toe een dagje weg, heerlijk is dat. Even weg van alles en een leuke tijd hebben. Toch kan een leuk dagje uit een b…
Goedkoop naar een pretparkDe prijzen van pretparken lopen de spuigaten uit. Voor 20 euro komt u niet meer binnen bij de grotere pretparken. Allee…
Dagje uit voor 5 euro of minderDagje uit voor 5 euro of minderDe meeste pretparken zijn echt een investering, al snel lopen de prijzen op tot 25 euro. Voor een dagje uit met 4 mensen…

Bespaartips, geld besparen op de uitgaven van gezinBespaartips, geld besparen op de uitgaven van gezinBespaartips zijn altijd welkom, want omgaan met geld is niet altijd zo makkelijk als het lijkt. Vooral nu het merendeel…
Turkse banken in NederlandTurkse banken in NederlandEr zijn een groot aantal Turkse banken actief in Nederland. Dat komt omdat er in Nederland veel Turken wonen. Dit is een…
Tekstschrijvert (367 artikelen)
Laatste update: 18-01-2016
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.