Rijk worden? Een droom of een reële toekomstvisie

Rijk worden? Een droom of een reële toekomstvisie We kunnen allemaal rijk worden maar we beseffen dat niet. Financieel onafhankelijk worden is minder gecompliceerd dan men vaak denkt. Van een salarisverhoging worden we niet rijk. Lees hier hoe je wel rijk kunt worden en leer de weg naar financiële onafhankelijkheid.

Rijk worden willen we toch allemaal?

We willen allemaal rijk worden, tenminste daar gaan we vanuit. Maar het blijkt echter niet uit de manier van leven zoals de meeste mensen dit leiden, dat zij echt rijk willen worden.

Zo word je nooit financieel onafhankelijk!

Bijna iedereen gaat iedere dag naar zn werk en doet daar keer op keer, routinematig zijn ding. We werken zo hard dat voordat we het door hebben het jaar al weer voorbij is. We proberen om alle rekeningen te betalen van het salaris dat we verdienen. We verwachten altijd een salarisverhoging, promotie of een betere tijd voor de zaak zodat we meer inkomen kunnen genereren. Regelmatig een salarisverhoging krijgen is voor de meeste mensen niet weggelegd. Zelfs na een salarisverhoging realiseren we ons niet dat we ook meer gaan uitgeven aan onze behoeften. Zelfs na twee, vijf of zelfs tien jaar hard werken kun je eigenlijk zeggen dat er in jouw financiële situatie niets of nauwelijks iets gewijzigd is. Door hard te blijven werken voor een baas, zal rijk worden voor jou een droom blijven.

Dus, financieel onafhankelijk worden is alleen maar een droom voor ons, we denken niet dat rijk worden tot de mogelijkheden behoord. Onze gedachten zijn er al helemaal op gericht dat we 40 tot 45 jaar moeten werken en dat we daarna pas echt van ons leven kunnen genieten. Dit is toch niet werkelijk wat je wilt?

De weg naar financiële onafhankelijkheid

In dit artikel beschrijf ik hoe je financieel onafhankelijk kunt worden. Is dit misschien interessant voor jou? Rijk worden is niet zo gecompliceerd als men vaak denkt.

Er zijn een aantal stappen nodig op financieel onafhankelijk te worden

Stap 1: Zorg dat je gedachten positief zijn

Wat je denkt is wat je bent. Je hebt ook vast de volgende uitspraak wel eens gehoord:Je bent wie je denkt dat je bent. Dit is ook waar. Als je denkt dat je altijd arm zult blijven, dan zul je ook altijd arm blijven. Als je denkt dat je een loser bent, dan zul je ook altijd een loser zijn. Zolang je jouw gedachten niet veranderd in positieve zin, zal jouw droom, rijk worden, nooit uitkomen. Je moet in jezelf geloven en denken dat het mogelijk is om financieel onafhankelijk te worden. Vanuit deze mentaliteit zullen er verschillende krachtbronnen in je opkomen die je zullen begeleiden om jouw doel, financiële onafhankelijkheid, te bereiken.

Stap 2: Stop met slechte gewoontes

Zodra je de juiste mentaliteit hebt moet je stoppen met de slechte gewoontes die je hebt. Als je het geld niet hebt, geef het dan ook niet uit. Onze maatschappij kent tegenwoordig een gewoonte die er jaren geleden niet was. We kunnen ons geld uitgeven voordat we het in handen hebben. Ja, ik heb het over creditcards. We kopen er lustig op los met al die creditcards die je voor handen hebt. Zorg dat je één of hooguit twee creditcards hebt die je alleen in noodgevallen gebruikt.

Als je een creditcard gebruikt, doe dat dan op basis van je huidige budget, niet op basis van je toekomstige budget. Veel mensen komen in de problemen omdat ze hun creditcard gebruiken op basis van hun toekomstige begroting. Bijvoorbeeld, Jan heeft deze week promotie gekregen en volgende maand krijgt hij hierdoor een salarisverhoging. Hij was zo blij met zijn promotie dat hij zijn complete salarisverhoging van de volgende maand nu al uitgaf met zijn creditcard. Deze fout wordt erg vaak gemaakt. Kort samengevat kunnen we zeggen dat je geld nooit moet uitgeven voordat je het daadwerkelijk in je bezit hebt.

Stap 3: Laat je geld niet te lang op de bank staan

Het is niet verstandig om je geld te lang op een spaarrekening te laten staan. We vergeten vaak dat het geld op de bank minder waard wordt. Het rentepercentage dat we ontvangen is vaak veel lager dan de jaarlijkse inflatie. Zorg dat je altijd slim om gaat met je geld. De bank maakt zich geen zorgen om ons geld, in feite maken zij de meeste winst van ons geld.

Je zult een goede investering moeten vinden. Laat je hierbij informeren door een financieel adviseur en vraag naar de voor jouw beste mogelijkheden. Deze financieel adviseur kan ook gericht zoeken naar investeringen die bij jou passen.

Stap 4: Zorg voor een passief inkomen

Als je echt financieel onafhankelijk wilt worden zul je moeten zorgen voor een passief inkomen. Er zijn verschillende manieren om een passief inkomen te genereren. Je zou een eigen bedrijf kunnen starten dat na verloop van tijd zonder jou kan zorgen voor inkomen. Kort gezegd zul je een systeem moeten creëren dat voor jou gaat werken. Het hoeft niet groot te zijn, je kunt het zeer klein opzetten en langzaam laten groeien.

Een andere mogelijkheid om passief inkomen te genereren is netwerk marketing. Netwerk marketing ook interessant voor mensen die geen startkapitaal hebben om een bedrijf op te zetten. Met meestal een zeer kleine investering kun je al een eigen bedrijf starten in netwerk marketing. Er zijn vele netwerk marketing bedrijven zodat er altijd wel enkele zijn die voor jou interessant zijn. Deze netwerk marketing bedrijven kunnen je begeleiden naar financiële onafhankelijkheid.

Dit zijn slechts enkele stappen die je kunt volgen om financieel onafhankelijk te worden. Iedere reis naar succes begint met een kleine stap. Dus jij kunt jouw eigen reis naar financiële onafhankelijkheid beginnen met een kleine stap. Verspil niet teveel tijd want de tijd is zo kostbaar dat we deze niet meer terug kunnen draaien. Het belangrijkste van wat ik met dit artikel wil bereiken is da jij je realiseert dat rijk worden tot jouw mogelijkheden behoord en dat je niet nog vele jaren in jouw huidige sleur hoeft blijven te hangen.

Veel succes
© 2009 - 2024 Wubbo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Financiele onafhankelijkheidFinanciele onafhankelijkheidGeld speelt in het leven van bijna iedereen een belangrijke rol. Vaak weerhoud een (gebrek) aan geld mensen ervan dingen…
Mr. Money Mustache: voor je 40e financieel onafhankelijkMr. Money Mustache: voor je 40e financieel onafhankelijkFinancieel onafhankelijk worden is een droom van velen. Nooit meer hoeven werken om jezelf van inkomen te voorzien. Het…
Extreme early retirement: kan dat ook in Nederland?Extreme early retirement: kan dat ook in Nederland?Steeds vaker lees je over dertigers uit Amerika die met pensioen gaan. Extreme early retirement wordt dit genoemd. In fe…
Hoe word ik financieel onafhankelijkFinanciële onafhankelijkheid is geweldig om te realiseren en gelukkig kan dit nu ook. Door het toepassen van deze regels…

De geschiedenis van geld: een biljet!De geschiedenis van geld: een biljet!Marco Polo kwam terug uit China met onder andere het verhaal dat de Chinezen geld van papier gebruikten! De gemiddelde m…
Startsalaris per opleiding en sectorStartsalaris per opleiding en sectorDe website van Studiekeuze123 wil studenten nog een extra overweging meegeven voordat ze gaan studeren: een indicatie va…
Wubbo (61 artikelen)
Laatste update: 12-04-2009
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.