Zorg voor je geld, laat je omscholen tot Euro-Nanny

Zorg voor je geld, laat je omscholen tot Euro-Nanny Regelmatig overkomt het mijn vriendin. Dan kijkt ze in haar beurs, om tot de conclusie te komen dat er niets meer in zit. Of dat ze bij de kassa staan en ze niet kan pinnen omdat er onvoldoende saldo op de rekening staat. Terwijl ze die ervaring makkelijk had kunnen voorkomen. Ze had zich allee maar bij te laten scholen tot “Euro-Nanny”. Wat doet een Euro-Nanny?

  • Opschrijven.
  • Rekenen.
  • Bewaren.
  • Noteren.
  • Scheiden.
  • Evalueren.

Opschrijven.

De eerste handeling op een dan van een Euro-Nanny is opschrijven hoeveel er nog op de rekening staat, of in haar beurs zit. Dit helpt de Euro-Nanny om overzicht te houden, en om te bepalen hoeveel zij die dag of die periode nog uit kan geven.

Rekenen.

Een Euro-Nanny rekent als tweede stap van de dag uit wat ze de dag ervoor heeft uitgegeven, en brengt dat in mindering van het saldo wat ze heeft opgeschreven. Hierdoor is de euro nanny helemaal up-to-date, en weet ze precies wat nog kan uitgeven.

Bewaren.

Euro-Nanny’s bewaren hun bonnetjes niet langer dan 1 dag voordat ze het opschrijven. Bonnetjes zijn namelijk een prima manier om bij te houden waar je je geld aan uit hebt gegeven. Een Euro-Nanny bewaart de bonnetjes in haar beurs, in een aparte enveloppe, in haar agenda, afhankelijk van wat voor haar de beste methode is. Tijdens het opschrijven van de bonnetjes zet de Euro-Nanny ook meteen even een omschrijving erbij, zodat de Euro-Nanny na verloop één week gemakkelijk kan zien wat ze heeft uitgegeven aan de kapper en bij de drogist. Of wat ze heeft uitgegeven in de supermarkt.

Noteren.

Een Euro-Nanny heeft ook een klein notitieboekje in haar handtas, om kleine lopende uitgaven in op te schrijven. Dan kun je denken aan lunchkosten, aan een euro voor een verjaardagskaart, of andere kleine werk gerelateerde kosten. Op die manier houdt ze bij waar het “sluipverbruik” zit.

Scheiden.

Er zijn Euro-Nanny's met 3 bankpassen. 1 bankpas voor vaste lasten, 1 bankpas voor de huishoudelijke uitgaven, en 1 persoonlijke bankpas. Het is misschien ook even wennen, 3 bankpassen. Het is alleen wel de manier om de uitgavenstromen gescheiden te houden. Deze Euro-Nanny’s kunnen doen dat dan ook graag aan de hand van de bankafschriften. Bonnetjes gebruiken ze alleen bij contante uitgaven.

Evalueren.

De Euro-Nanny evalueert al haar uitgaven aan het einde van de maand, en bekijkt of het haar voldoende opgeleverd heeft. Was €300,-- voor een nieuw permanent de uitgave waard, of had het ook voor minder gekund? Daarna past ze haar manier van handelen ook aan.

Het mag vervelend lijken om een Euro-Nanny te worden, bekijk het alleen eens op een andere manier. Als je kinderen hebt, dan zorg je ervoor dat ze de beste zorg krijgen die je kunt geven, of die je kunt aannemen. Als je goed voor je kinderen wil zorgen, dan neem je een Nanny aan om voor ze te zorgen op de momenten dat jij dat niet kunt. Op deze manier kun je ook met je eigen geld omgaan.

Geld is energie, geld is belangrijk. Je wilt ook goed voor jouw geld zorgen. En als je goed voor jouw geld wil zorgen, dan zorg je ervoor dat jouw geld de beste behandeling krijgt die je kunt geven. En dus school je je om tot Euro-Nanny, om jouw geld de beste zorg te geven. Waarom? Omdat je het verdiend, dat er zorgvuldig met jouw energie omgegaan wordt. Daarom. Geld is energie. Jouw geld is jouw energie.
© 2009 - 2024 Sysnet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe word je een nanny?Hoe word je een nanny?Een nanny of kinderverzorger is verantwoordelijk voor de verzorging van kinderen van een andere familie. Wat betekent he…
Pinnen: Kosten betalen voor pinnen in EU-landen mag nietSteeds vaker moeten mensen die in andere landen binnen de EU geld pinnen daarvoor betalen. Zo berekent de Duitse Kreissp…
Geldproblemen? Schulden aflossen doe je zo!Geldproblemen? Schulden aflossen doe je zo!Iedereen kan uit de geldproblemen komen. Schulden aflossen is voor steeds meer mensen een dagelijks probleem. Zit jij in…
Pinsparen ABN Amro: geld sparen door te pinnenPinsparen ABN Amro: geld sparen door te pinnenZoals ABN Amro het zelf zegt: pinsparen is zo eenvoudig als pinnen en zo effectief als sparen. Velen zullen bij de eerst…

Grootste overvallen ooitGrootste overvallen ooitWie op een snelle manier veel geld wil bezitten, heeft niet veel mogelijkheden om dit te realiseren. De snelste methode…
Financiele openheid in je relatieFinanciele openheid in je relatieAls er iets niet is wat je wil in je relatie, is dat er financiële lijken uit de kast komen rollen. Partners willen één…
Sysnet (64 artikelen)
Gepubliceerd: 04-03-2009
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.