Grootste overvallen ooit

Grootste overvallen ooit Wie op een snelle manier veel geld wil bezitten, heeft niet veel mogelijkheden om dit te realiseren. De snelste methode is om een overval te plegen. Er zijn films over gemaakt en boeken over geschreven. De perfecte overval geeft een grote buit en de daders blijven buiten schot. De grootste buit ooit opgehaald in een overval bedraagt $ 920 miljoen. Hieronder treft u een top vijf aan van geldroven met de hoogste opbrengst ooit.

Top 5: Grootste overvallen ooit.

Nummer 5: Great Train Robbery

Opbrengst: 2,3 miljoen pond (omgerekend naar tegenwoordige waarde $ 54 miljoen)

Waarschijnlijk ook de bekendste uit de top vijf. Dit is een enorme opbrengst voor de tijd waarin het gepleegd is, namelijk 1963. Deze overval is gepleegd door maar liefst vijftien personen. Zij overvielen de posttrein van The Royal Mail. Hierbij maakten de overvallers 2,3 miljoen Britse ponden buit, omgerekend is dat tegenwoordig $54 miljoen. Dertien van de vijftien hebben ze opgepakt. De bekendste was Ronnie Biggs. In 1965 is hij ontsnapt uit de gevangenis. In 2001 heeft hij de fout gemaakt om naar Engeland terug te gaan. Hij zit nu de resterende 28 jaar aan celstraf uit.

Nummer 4: Banco Central

Opbrengst: $73 miljoen

Dit was de opbrengst van een bankoverval in 2005. De overvallers zijn een hoveniersbedrijf gestart in de buurt van de bank. Maanden zijn ze bezig geweest om een tunnel van 78 meter te graven naar de bank. De tunnel was zelfs voorzien van verlichting en airco. Maanden werk heeft geresulteerd in een opbrengst van $73 miljoen.

Nummer 3: Securitas Depot

Opbrengst: $ 92 miljoen

Dit was de bankoverval met de hoogste opbrengst ooit in de Britse geschiedenis. De bankovervallers waren als politieagenten verkleed en voorzien van politiewagens en maskers. Zij kidnapten drie personen, waaronder de manager en een acht jarig jongetje. Op deze manier kregen ze 92 miljoen dollar mee.

Nummer 2: Dar al-Salam Bank

Opbrengst: $ 292 miljoen

De nummers één en twee vonden beide plaats in Bagdad. Deze bankoverval werd gepleegd door drie bewakers van de bank zelf. Ze zijn het gebouw gewoon uitgelopen met 292 miljoen dollar aan buit. Het drietal is nog steeds spoorloos.

Nummer 1: Central Bank (Bagdad)

Opbrengst: $ 920 miljoen

De bankoverval met de hoogste opbrengst is gepleegd door niemand minder dan Saddam Hussein. Hij gaf één dag voor de invasie van de Amerikanen het bevel om 920 miljoen dollar mee te geven aan zijn zoon Quasay. Later werd een deel, namelijk 650 miljoen dollar, teruggevonden ingemetseld in de muren van Saddam's paleis. Het resterende deel bleef spoorloos.
© 2009 - 2024 Juul, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ronaldo Ortiz-Magro aka RonnieAls we aan een guido, anabooltje of aan Sammi denken, denken we ook gelijk aan hem. We hebben het hier uiteraard over Ro…
Saddam HoesseinSaddam HoesseinOp 30 december 2006 is Saddam Hoessein Abdu al-Majid al-Tikriti in Bagdad opgehangen. Wie was deze man?
Veroordeling en executie van (ex)staatshoofdenVeroordeling en executie van (ex)staatshoofdenStaatshoofden genieten immuniteit die ze vrijwaart van rechtsvervolging. Toch zijn er in het heden en nabije verleden en…
Het optreden van knokploegen tijdens de Tweede WereldoorlogHet optreden van knokploegen tijdens de Tweede WereldoorlogIn september 1943 richtte de Landelijke Organisatie voor Hulp aan Onderduikers (LO) de Landelijke Knokploegen (LKP) op.…

Trap niet in die misleidende verkoopacties en kortingtrucsTrap niet in die misleidende verkoopacties en kortingtrucsTijdens de uitverkoop in winkels, Black Friday of andere verkoopacties in de detailhandel, kunnen we vaak onze slag slaa…
Zorg voor je geld, laat je omscholen tot Euro-NannyZorg voor je geld, laat je omscholen tot Euro-NannyRegelmatig overkomt het mijn vriendin. Dan kijkt ze in haar beurs, om tot de conclusie te komen dat er niets meer in zit…
Juul (897 artikelen)
Laatste update: 19-04-2017
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.