Geld verdienen met smaaktesten

Geld verdienen met smaaktesten Ben je op zoek naar een goede en (meestal) smakelijke manier om aan extra geld te komen? Dan is geld verdienen door mee te doen aan smaaktesten wellicht een goede optie voor je! Jouw mening is namelijk voor veel bedrijven geld waard en als deelnemer aan een smaakonderzoek geef je jouw mening over nieuwe of bestaande levensmiddelen en kun je een leuk zakcentje verdienen.

Waarom doen bedrijven smaaktesten?

Verscheidene bedrijven zijn benieuwd naar de mening van personen in diverse doelgroepen. Ze schakelen dan marktonderzoekbureaus in die gespecialiseerd zijn op gebied van smaak- en geuronderzoek en deze bureaus nodigen dan proefpersonen uit die zij in hun bestand hebben en tijdens een proefsessie of meerdere sessies hun mening geven over een bepaald product. Door smaaktesten te doen krijgt een onderneming waardevolle informatie over de personen die ze willen bereiken met hun producten en met de resultaten kunnen voedselproducenten hun aanbod herpositioneren, producten aanpassen en verbeteren of al in een vroeg stadium inzicht krijgen in het succes van een introductie van nieuwe smaken of varianten.

Hoe werkt een smaaktest?

Over het algemeen ontvang je van tevoren van het marktonderzoekbureau waarbij je je hebt ingeschreven via email een internetvragenlijst, waarbij je vragen moet beantwoorden over bijvoorbeeld je koopgedrag, eetgedrag en merkenvoorkeur. Op basis van de antwoorden die je instuurt kun je in aanmerking komen voor deelname aan een smaaktest.

Bij een smaakonderzoek zit je meestal in een afgesloten hokje, waarbij je geen contact hebt met mede-respondenten. Iedereen krijgt één of meerdere producten gepresenteerd en je geeft dan je mening over onder andere het uiterlijk, de geur en de smaak van deze levensmiddelen door op een scherm vragen te beantwoorden. Tussen de producten door wordt er van je verwacht je smaak te neutraliseren door het eten van een cracker en drinken van water, zodat de smaak van het vorige product niet je mening over het volgende product beïnvloedt. Testen variëren in lengte, maar de meeste smaakonderzoeken duren tussen een half uur en negentig minuten.

Na afloop van je smaaktest word je uitbetaald. De wijze van uitbetalen verschilt per marktonderzoekbureau, bij sommige bureaus ontvang je direct na het onderzoek contant geld, bij andere marktonderzoekers wordt het bedrag op je bankrekening gestort.

Hoeveel geld verdien je met smaaktesten?

De vergoeding voor deelname aan smaaktesten kan verschillen, afhankelijk van het marktonderzoekbureau en het smaakonderzoek. Bij de meeste bureaus ontvang je anno 2017 twintig euro voor een smaaktest van een uur.

Hoe schrijf je je in voor deelname aan smaaktesten?

Er zijn in Nederland diverse marktonderzoekbureaus gespecialiseerd op het gebied van smaakonderzoek. Bekende bedrijven in deze bedrijfstak zijn onder andere Newcom in Enschede, MobielCentre in Almere, Eindhoven, Schiphol, Groningen en Utrecht, Smaakonderzoek in Wageningen en OP&P Product Research in Utrecht.

Er zijn geen speciale voorwaarden verbonden aan de inschrijving bij deze marktonderzoekbureaus, iedereen met een normaal smaak- en reukvermogen kan deelnemen aan de smaaktesten. Je inschrijving begint door een aanmeldingsformulier in te vullen op de website van de marktonderzoeker. Je ontvangt daarna een email, waarbij je een aantal additionele vragen moet beantwoorden, waardoor het marktonderzoekbureau een beter inzicht krijgt in je profiel. Daarna ontvang je met enige regelmaat via email onderzoeksvragen en aan de hand van je antwoorden en profiel kun je in aanmerking komen voor deelname aan één van de onderzoeken.

Leuk geldbedrag door smaaktesten

Geld verdienen met smaaktesten is mogelijk, maar verwacht niet snel rijk te worden. Echter, door regelmatig je mening te geven over levensmiddelen tijdens de smaakonderzoeken, kun je op smakelijke manier een leuk geldbedrag verdienen.
© 2017 - 2024 Rvdz, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
5 tips om geld te verdienen met internet5 tips om geld te verdienen met internetHoe fijn zou het zijn als je met internet geld kunt verdienen. Dat klinkt toch haast te mooi om waar te zijn? Nee, er zi…
Veel geld verdienen - Beleggen in aandelenVeel geld verdienen - Beleggen in aandelenAls je op korte termijn veel geld wil verdienen dan is het wellicht een idee om je geld te gaan beleggen in aandelen. Ee…
100 euro extra per maand verdienen100 euro extra per maand verdienenExtra geld verdienen, wie wil dat nou niet? Met 100 euro extra per maand kun je vaak net wat meer. Je kunt eindelijk gel…
Snel geld verdienen met thuiswerk mogelijk?Snel geld verdienen met thuiswerk mogelijk?Je hebt het vast wel eens gezien: aanbieders voor thuiswerk die vaak duizenden euro’s per maand beloven. Veel mensen dro…
Geld besparen op boodschappenGeld besparen op boodschappenBoodschappen doen is voor veel mensen een wekelijkse of dagelijkse bezigheid, maar veel mensen zijn niet precies op de h…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: StockSnap, Pixabay
  • Eigen ervaring
  • http://www.slimmecentenvoorstudenten.nl/bijverdienen-in-een-smaakpanel/
  • https://eq.opp.nl/opp/public/publicsession.jsp?project=eqd20140310t162455uhvu2dp.xml&flash=0#!
Rvdz (32 artikelen)
Laatste update: 02-10-2017
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.