Onderhandelen over de prijs in Turkije

Onderhandelen over de prijs in Turkije In de toeristische gebieden in Turkije wordt u overladen met winkeltjes met souvenirtjes en kleding en tassen van nepmerken. Ze vragen hoge prijzen, maar u kunt het kopen voor lage prijzen. Turkije is een relatief goedkoop vakantieland. U kunt in vergelijking met andere vakantielanden goedkoop terecht voor een zeer luxe volledig verzorgde vakantie. Ook kunt u goedkoop souvenirtjes kopen en artikelen van topmerken. U kunt er echter vanuit gaat dat de kleding en de tassen van topmerken allemaal nep zijn. In eerste instantie proberen de winkeliers er een veel te hoge prijs voor te vragen. Het is aan de kopers om eerst grof te onderhandelen. U moet niet tevreden zijn met een korting van bijvoorbeeld tien procent.

Where are you from?

In de toeristische gebieden wordt u overladen met winkeltjes met vergelijkbaar aanbod aan nepartikelen. Alle winkeliers proberen namelijk te profiteren van de toerisme. Ze kunnen hun artikelen voor een lage prijs inkopen en ze proberen ze weer te verkopen tegen de hoogst mogelijke prijs. Ze gaan eerst een vriendelijk gesprek aan met de klant. Eén van de meest gestelde vragen is: “Where are you from?”. Vervolgens proberen ze iets in het Nederlands te zeggen om het ijs te breken. Een andere manier is om de kinderen te overladen met aandacht.

Vriendelijke maar dwingende manier van klantbenadering

In winkelstraten proberen ze u te lokken naar hun winkeltjes. Ze bieden drinken aan of ze geven u bij voorbaat al korting op de prijs. U moet vrijwel altijd vragen om de prijs van een product, omdat het er niet op staat. U kunt er vanuit gaan dat er veel onderhandelingsruimte in de prijs zit. In eerste instantie zijn ze ontzettend vriendelijk, maar in de onderhandelen maken ze weer gebruik van het feit dat ze eerst aardig tegen u zijn geweest. Ze proberen u tegenbod namelijk weg te lachen en proberen te benadrukken dat u een belachelijk bod hebt uitgebracht.

Onderhandelingen afbreken

Indien u er niet uitkomt met de verkoper, moet u de onderhandelingen afbreken. U zult merken dat zij vervolgens toch bereid zijn om verder in de prijs te zakken. Ze gaan slechts enkele Lira’s van de prijs afhalen en proberen zo een compromis te sluiten. U doet er verstandig aan om nog steeds voet bij stuk te houden. U moet gewoon vasthouden aan een sterk lager bedrag. Mogelijk gaat deze koop niet door, maar op deze manier kunt u de bodemprijs achterhalen van het product. Ze kopen hun producten in veel gevallen namelijk allemaal bij dezelfde fabrikant tegen een zeer lage prijs.

Vergelijken voordat u gaat kopen

In landen als Turkije moet u niet alleen goed onderhandelen, u moet ook goed vergelijken. Dit geldt niet alleen voor het kopen van producten, maar ook voor het boeken van excursies. In de populaire toeristengebieden is er voldoende aanbod van bijvoorbeeld boottrips. Via verkopers rondom de hotels proberen zij deze trips te verkopen. De verkopers proberen er grof op te verdienen door de excursie voor een te hoog bedrag te verkopen. Ook moet u alert zijn op verborgen kosten. Door hoge prijzen te vragen voor eten en drinken aan boord proberen ze nog extra te verdienen.
© 2012 - 2024 Esmee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Studeren in TurkijeTurkije is een populair vakantieland bij Nederlanders. Veel Nederlanders weten niet dat je er ook goed kunt studeren. Wa…
Ogen laseren in TurkijeOgen laseren in TurkijeOgen laseren in Turkije wordt steeds populairder. Maar is ogen laseren in Turkije veilig? Ja! Steeds meer ziekenhuizen i…
Op vakantie naar TurkijeTurkije is een erg populair bestemming voor een zonvakantie, het is ook een goedkoop land om te verblijven.
Onderhandelen over de prijs van een huisOnderhandelen over de prijs van een huisNa lang zoeken heb je eindelijk je droomhuis gevonden. Het pand voldoet exact aan jouw wensen. Maar de eigenaar verlangt…

Een kind onterf je niet volledigEen kind onterf je niet volledigIn een testament kunt u aangeven wat uw wensen zijn met betrekking tot uw nalatenschap. Toch zijn er beperkingen gesteld…
Hoogte boetes en bekeuringen bij verkeersovertredingenHoogte boetes en bekeuringen bij verkeersovertredingenDe hoogte van een verkeersboete hangt af van de overtreding die er heeft plaats gevonden. Des te gevaarlijker de overtre…
Esmee (672 artikelen)
Gepubliceerd: 30-08-2012
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.