Google Finance helpt u stukken verder

Google Finance helpt u stukken verder Zoekt u aanvullende financiële informatie? Hebt u aan de Nederlandse sites niet genoeg? Kijk dan ook eens naar de site Google Finance, een dienst van Google. De financiële data gaan soms tot 40 jaar terug. Google Finance werk ook uitstekend als u actuele informatie, beursnieuws en beurskoersen zoekt. Richt het zo in dat u alle informatie voor beleggen of andere geldzaken binnen handbereik hebt.

Wat is Google Finance?

Google biedt niet alleen Google nieuws Nederland, maar ook Google Finance. Google Finance is een verzamelplaats voor gedetailleerde informatie over bedrijven. De focus ligt - zoals kan verwacht worden - op beursgenoteerde bedrijven. In de op de site aangebrachte “search finance bar”, kunt u het gezochte bedrijf opvragen, waarna tal van berichten en informatie naar boven komt, over de beurskoers, jaarcijfers, overig financieel nieuws of bijvoorbeeld de samenstelling van het management. De informatie strekt zich in Europa niet alleen uit tot Amsterdam, maar ook de beurzen van Brussel, Lissabon, Londen, en Parijs.

Interactief de actuele koersinformatie en actualiteit volgen

De grafieken bij Google Finance zijn interactief en bevatten niet alleen de koersinformatie. In de grafieken wordt met letters ook verwezen naar nieuwsberichten die u naast de grafieken terugvindt. Deze verwijzing maakt het mogelijk om de eventuele invloed op de beurskoers te zien van de gemarkeerde berichten.

Aanvullend nieuws op Google Finance

De site Google Finance is zeer overzichtelijk en biedt vele aanvullende mogelijkheden:

1. News and more news

Grote kracht van Google is natuurlijk zijn zoekmachine. Wereldwijd wordt het web met de zoekrobot afgezocht op financiële informatie. Wilt u meer informatie, dan klikt u op de ‘knop’ more news.

2. Blogs

Met behulp van Google Blog Search worden gerelateerde blogs weergegeven. Dat kunnen zijn de blogs van journalisten, maar vooral ook die van de gewone blogger, u en ik dus.

3. Het management team

Wilt u meer informatie over het management, en een gezicht kunnen koppelen aan een naam? Als het even kan geeft de site u een foto/afbeelding, verdere links, een beknopte biografie, en zo verder.

4. Portefeuillebeheer

Eenvoudig kunt u portefeuilles creëren, bijhouden en uitbreiden. Aan het aantal portefeuilles is geen limiet gesteld. Dit vergt wel een Google-account, een eis die Google ook stelt voor andere tools, zoals Google History. Het mooie is dat u vanaf elke computer waarop u met uw Google account bent ingelogd (anders niet!) uw portefeuille kunt beheren.

5. Discussies

Er zijn verschillende discussie groepen, waar u uw zegje kunt doen. Volgens Google is het spam-free. Dit vergt wel een Google-account.

6. Geschiedenis

Voor de Amerikaanse historische cijfers kunt u bijvoorbeeld tot 40 jaar terug gaan.

7. Topmovers

In één oogopslag ziet u de bedrijven met grootste mutaties, in koers, volume en marktkapitalisatie.

Systeemeisen

Veel is niet vereist. Als u interactief wil werken is Macromedia Flash of de Player 7.0 of hoger nodig. De site is voor meerdere besturingssystemen toegankelijk vanaf zelfs Windows 2000. Ook voor de Mac en Linux.
© 2007 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Waar vind je gratis realtime koersen?Waar vind je gratis realtime koersen?Realtime koersen heb je nodig bij beleggen. Heb je geen handelsprogramma, zoals de Tradebox van ABN-AMRO of het Beleggin…
Beleggen? Hoe moet ik beginnen?U kunt tegenwoordig niet meer om beursnieuws heen. Vrijwel alle nieuwsberichten bevatten beursnieuws. Als leek is het va…
Financiële vacatures: Gericht zoeken naar financiële banenWanneer je gericht op zoek wilt naar een goede financiële baan, doe je er goed aan om professioneel en gericht op zoek t…
Google Nieuws Nederland: volg het nieuwsGoogle Nieuws Nederland: volg het nieuwsHet gevecht om het nieuws is verder verhevigd. Nu is er Google Nieuws Nederland. Deze site is verfrissend, zeer overzich…

World Online & Nina Brink: aandelen in een maand waardeloosWorld Online & Nina Brink: aandelen in een maand waardeloosWorld Online was Nederlands grootste en meest belovende internetbedrijf. Maar als het bedrijf, met Nina Brink aan het ro…
Verzekeringsproducten met effectenVerzekeringsproducten met effectenVerzekeringen zijn te verdelen in sociale verzekeringen (verplicht gesteld voor totale bevolking of bepaalde groepen) en…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 09-09-2015
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Beleggen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.