Google Finance helpt u stukken verder
Zoekt u aanvullende financiële informatie? Hebt u aan de Nederlandse sites niet genoeg? Kijk dan ook eens naar de site Google Finance, een dienst van Google. De financiële data gaan soms tot 40 jaar terug. Google Finance werk ook uitstekend als u actuele informatie, beursnieuws en beurskoersen zoekt. Richt het zo in dat u alle informatie voor beleggen of andere geldzaken binnen handbereik hebt.
Wat is Google Finance?
Google biedt niet alleen
Google nieuws Nederland, maar ook Google Finance. Google Finance is een verzamelplaats voor gedetailleerde informatie over bedrijven. De focus ligt - zoals kan verwacht worden - op beursgenoteerde bedrijven. In de op de site aangebrachte “search finance bar”, kunt u het gezochte bedrijf opvragen, waarna tal van berichten en informatie naar boven komt, over de beurskoers, jaarcijfers, overig financieel nieuws of bijvoorbeeld de samenstelling van het management. De informatie strekt zich in Europa niet alleen uit tot Amsterdam, maar ook de beurzen van Brussel, Lissabon, Londen, en Parijs.
Interactief de actuele koersinformatie en actualiteit volgen
De grafieken bij Google Finance zijn interactief en bevatten niet alleen de koersinformatie. In de grafieken wordt met letters ook verwezen naar nieuwsberichten die u naast de grafieken terugvindt. Deze verwijzing maakt het mogelijk om de eventuele invloed op de beurskoers te zien van de gemarkeerde berichten.
Aanvullend nieuws op Google Finance
De site Google Finance is zeer overzichtelijk en biedt vele aanvullende mogelijkheden:
1. News and more news
Grote kracht van Google is natuurlijk zijn zoekmachine. Wereldwijd wordt het web met de zoekrobot afgezocht op financiële informatie. Wilt u meer informatie, dan klikt u op de ‘knop’ more news.
2. Blogs
Met behulp van Google Blog Search worden gerelateerde blogs weergegeven. Dat kunnen zijn de blogs van journalisten, maar vooral ook die van de gewone blogger, u en ik dus.
3. Het management team
Wilt u meer informatie over het management, en een gezicht kunnen koppelen aan een naam? Als het even kan geeft de site u een foto/afbeelding, verdere links, een beknopte biografie, en zo verder.
4. Portefeuillebeheer
Eenvoudig kunt u portefeuilles creëren, bijhouden en uitbreiden. Aan het aantal portefeuilles is geen limiet gesteld. Dit vergt wel een Google-account, een eis die Google ook stelt voor andere tools, zoals
Google History. Het mooie is dat u vanaf elke computer waarop u met uw Google account bent ingelogd (anders niet!) uw portefeuille kunt beheren.
5. Discussies
Er zijn verschillende discussie groepen, waar u uw zegje kunt doen. Volgens Google is het spam-free. Dit vergt wel een Google-account.
6. Geschiedenis
Voor de Amerikaanse historische cijfers kunt u bijvoorbeeld tot 40 jaar terug gaan.
7. Topmovers
In één oogopslag ziet u de bedrijven met grootste mutaties, in koers, volume en marktkapitalisatie.
Systeemeisen
Veel is niet vereist. Als u interactief wil werken is Macromedia Flash of de Player 7.0 of hoger nodig. De site is voor meerdere besturingssystemen toegankelijk vanaf zelfs Windows 2000. Ook voor de Mac en Linux.